Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙ (14/8/2019)

από Η Άλλη Άποψη
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙ (14/8/2019)

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κόσμου ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας οργάνωσε για 19η χρονιά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τη Βλάχικη βραδιά στο Σέλι. Με την εξαιρετική μπάντα του Φώτη Καραβιώτη και του Δημήτρη Παράσχου και με την επιβλητική φωνή του Γιώργου Μανέκα, ξεσήκωσε τον κόσμο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων, κος Δημήτρης Πισκος, και ο δήμαρχος Βεροίας, κος Κ. Βοργιαζίδης, Στη συνέχεια άνοιξε ο χορός από τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία προηγουμένως μετείχαν στην μεταφορά της εικόνας. Στην πλατεία του χωριού, ο συγκεντρωμένος κόσμος συμμετείχε στο χορό, ξεχνώντας έστω και για μια βραδιά τα προβλήματα και το συνεχές άγχος που τα συνοδεύει.

Η παράδοση είναι συνεκτικός κρίκος με το παρελθόν, παρηγοριά και ελπίδα για το μέλλον. Ο Σύλλογος Βλάχων της Βέροιας, διοργανωτής κι αυτή τη φορά της Βλάχικης βραδιάς στο Σέλι, κατάφερε με πολλούς τρόπους, έχοντας μια ζωντανή και συνεχή παρουσία μέσα στη βλάχικη κοινότητα, να κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς με τις ρίζες, περνώντας τους στην επόμενη γενιά. Έτσι, σε μια ατμόσφαιρα πανηγυριού, με μικροπωλητές και περιφερόμενους οργανοπαίχτες από καφενείο σε καφενείο, κόντρα στο κρύο που ακολούθησε, οι Βλάχοι έδειξαν και φέτος πως τιμούν την Παναγιά τους τη Σελιώτισσα, αλλά και τις ισχυρές παραδόσεις τους. Τέλος να ευχαριστήσουμε και τις Καντίνες των κ. Γκιουλεκα_Αμπρηκιδη για τις προσφορές τους! (Δελτίο Τύπου του Συλλόγου)

Έχει διαβαστεί 475 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 958 επισκέπτες και 0 μέλη.