Τετάρτη, 08 Απρ, 2020

  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η κομπόστα στη λίστα για εισαγωγή στη ρώσικη αγορά χωρίς περιορισμούς και δασμούς
  • «Ποιος πιστεύει πια στο ευρώ;» (Με αφορμή άρθρο στα ΝΕΑ)
  • Παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας
  • Στους 81 οι νεκροί, 77 νέα κρούσματα, στα 1.832 συνολικά
  • Ο Τσιάρτας …"ξαναχτύπησε"…
  • Η ταινία μικρού μήκους «Άτιμη Ασφαλιστική» ανέβηκε στο διαδίκτυο!
Φρόσω Καρασαρλίδου: Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η κομπόστα στη λίστα για εισαγωγή στη ρώσικη αγορά χωρίς περιορισμούς και δασμούς1 «Ποιος πιστεύει πια στο ευρώ;» (Με αφορμή άρθρο στα ΝΕΑ)2 Παρέμβαση στο νοσοκομείο Βέροιας3 Στους 81 οι νεκροί, 77 νέα κρούσματα, στα 1.832 συνολικά4 Ο Τσιάρτας …"ξαναχτύπησε"…5 Η ταινία μικρού μήκους «Άτιμη Ασφαλιστική» ανέβηκε στο διαδίκτυο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού»: Υπογράφτηκε στη Βέροια το πρωτόκολλο συνεργασίας τους

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Ένα σημαντικό βήμα συντονισμού της δράσης τους αλλά και βαθύτερης συνεργασίας σε όλους τους τομείς με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής του παρουσίας στη ευρύτερη περιοχή, έγινε στη Βέροια μεταξύ των 6 ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού με την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας τους. Αφού συσκέφτηκαν επί δύο μέρες τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Σερρών, επισφράγισαν την συνεργασία τους υπογράφοντας πρωτόκολλο για τη δημιουργία δικτύου Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού».

Με στόχους όπως αναφέρονται στο Πρωτόκολλο:

1. Την ανάπυξη κοινών δράσεων των συμβαλλομένων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (ανά δύο, τρία, τέσσερα, πέντε ή έξι), που προάγουν τους σκοπούς των συστατικών τους πράξεων με την ενίσχυση της θεατρική αγωγής και παιδείας των περιφερειών τους και του πολιτισμού γενικότερα.

2. Τη συνδιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό και εν γένει πολιτισμικό περιεχόμενο.

3. Τη συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, φορείς και φυσικά πρόσωπα που υπηρετούν συναφείς σκοπούς σε περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

4. Την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη.

5. Την προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης του δικτύου από κρατικούς φορείς ή χορηγούς.

6. Τη διερεύνηση ύπαρξης ευρωπαϊκών, διασυνοριακών ή άλλων προγραμμάτων οικονομικής στήριξης των δράσεων μας.

7. Την δημιουργία κοινής ιστοσελίδας, για :

την άμεση επικοινωνία και πληροφορία για τις δράσεις κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

πληροφορίες που αφορούν θεατρικές σκηνές, θεατρικούς ομίλους-συλλόγους θεατρικά σχήματα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, επαγγελματίες του θεατρικού χώρο υ(π.χ. συγγραφείς σκηνοθέτες ηθοποιούς σκηνογράφους κ.ά.....),

μηχανή αναζήτησης πολιτιστικών δρώμενων και φεστιβάλ στις περιφέρειες των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς, αξιοθέατα και τουριστικές υποδομές ανά περιοχή (π.χ. συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης, υποδομές ψυχαγωγίας)

εικονική ιστορική διαδρομή και ξενάγηση επί της Εγνατίας

διαφήμιση/προβολή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ σε portals με διεθνή απήχηση

Αντικείμενο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η υλοποίηση των εξής δράσεων:

1. θεσμοθέτηση της συνεργασίας των μερών του παρόντος Πρωτοκόλλου με ορισμό τακτικής συνάντησης συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των αρμοδίων εκπροσώπων των μερών τρεις φορές κάθε έτος κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο και κάθε φορά σε διαφορετική έδρα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που θα αποφασίσει η Επιτελική Επιτροπή Εποπτείας(Ε.Ε.Ε.) του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

2. Κατά το μήνα Μάιο η Ε.Ε.Ε. συντάσσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του Δικτύου και εκτιμά το κόστος του προκειμένου να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους.

3. Δέσμευση (ηθική) για συμμέτοχη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των υποχρεώσεων τους που προκύπτουν από το ρόλο τους ως συμμετέχοντα μέρη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δικτύου « Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού»

4. Συνεργασία σε επίπεδο προγραμματισμού-προετοιμασίας αλλά και δημοσιοποίησης, κάθε κοινής δραστηριότητας ή δράσης των συνεργαζόμενων φορέων μέσα από συνεντεύξεις, δελτία τύπου, αφίσες μπάνερς αναρτήσεις στην κοινή αλλά και στην ιδιαίτερη ιστοσελίδα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και μέσα από κάθε άλλο προσφερόμενο μέσο προβολής και διαφήμισης.»

Με σαφήνεια τονίστηκε ότι βασικός στόχος της συνεργασίας είναι «κυρίως να ενώσουν όπου αυτό είναι δυνατό τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, το στελεχικό και καλλιτεχνικό τους δυναμικό για κοινές παραγωγές και δράσεις, βελτιώνοντας το επίπεδο τους, μειώνοντας τα κόστη και πολλαπλασιάζοντας τα παρεχόμενα οφέλη προς τους πολίτες των περιφερειών τους».

Στη σχετική συνέντευξη που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης παρουσία και του δημάρχου Βέροιας τονίστηκαν τα εξής:

Κ. Βοργιαζίδης: "Είναι σημαντική ημέρα σήμερα. Το ΔΗΠΕΘΕ ο σημαντικός πολιτιστικός φορέας από την μεταπολίτευση και μετά, έχουν προσφέρει πολλά, αλλά απειλούνται από την κρίση. Οφείλουμε να τα στηρίξουμε. Αλλά σήμερα κανένας μόνος του δεν μπορεί να φτάσει μακριά. Απαιτούνται συνεργασίες και σε αυτό το πλαίσιο κινείται η σημερινή συνεργασία. Εύχομαι καλή επιτυχία"

Νίκος Μαυροκεφαλίδης πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: "Στην συνάντηση που είχαμε με την κ. Καραβία, πρώην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, για να παρουσιάσουμε μια κοινή παράστασή μας. Μετά την συνέντευξη τύπου, συζητήσαμε και αποφασίσαμε να καλέσουμε και τα άλλα ΔΗΠΕΘΕ για να το συζητήσουμε. Κάναμε μια διήμερη συνάντηση στην Καβάλα όλοι μαζί και διαπιστώσαμε την κοινή μας βούληση να ενώσουμε τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε κοινές δράσεις μειώνοντας το κόστος. Επίσης θέλουμε να ανταλλάσσουμε καλές πρακτικές, γνώσεις και εμπειρίες. Έτσι φτάσαμε στην συνάντηση της Βέροιας, αφού δημιουργήσαμε το πρωτόκολλο συνεργασίας.Το πρωτόκολλο δεν αγγίζει την αυτοτέλεια των ΔΗΠΕΘΕ.".

Η Σοφία Μενεσελίδου πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής υποστήριξε: "Ο πολιτισμός είναι ο πρώτος τομέας που βάλλεται στην κρίση. Η αφορμή ήταν η πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και η πίστη του δημάρχου μας ότι μέσα από τις συνεργασίες μπορούν να επιτευχθούν πολλά πράγματα. Επίσης πειστήκαμε να συμμετάσχουμε, στη συνάντηση που έγινε στην Καβάλα και μετά την γνωριμία μας με τον κ. Μαυροκεφαλίδη. Στην 30χρονη πορεία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η συνεργασία αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα ημέρα με κοινές παραγωγές και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα".

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Ιωάννης Αναστασάκης είπε: "Θα βοηθήσουμε τα ΔΗΠΕΘΕ στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν. Το Κρατικό Θέατρο θα είναι μια φιλόξενη στάση στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας".

Η Σοφία Μπιτζίδου πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σέρρών τόνισε: "Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική συντροφιά με υψηλό επίπεδο για προσφορά που έδεσε την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και χαρακτηρίζει το επόμενο βήμα. Το ΔΗΠΕΘΕ από τα πρώτα που ιδρύθηκαν, με μεγάλες παραστάσεις. Φέτος για 12η φορά, θα διοργανώσουμε την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου. Εκεί θα φιλοξενήσουμε τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας και εκεί θα δείξουμε τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας μας. Θα ήθελα να πω επίσης ότι η Βέροια είναι μια πολύ ζεστή πόλη".

Ο Πέτρος Πετρόπουλος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας επεσήμανε: "Οι έξυπνοι συνεργάζονται. Η προσπάθεια ξεκίνησε στην Καβάλα. Ήταν μια ιδέα της απερχόμενης προέδρου μας και νονός ήταν ο κ. Μαυροκεφαλίδης. Εμείς οι πρόεδροι των ΔΗΠΕΘΕ δεν ήρθαμε να παίξουμε θέατρο ούτε να δώσουμε πολιτισμό. Ο ρόλος μας θα είναι πολιτικός. Το πολιτιστικό κομμάτι το έχουν αναλάβει οι καλλιτεχνικοί διευθυντές μας. Εύχομαι στον δήμαρχο της Βέροιας να συνεχίσει να στηρίζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό".

 

Έχει διαβαστεί 288 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 09 Απριλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 89 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά