Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ:Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ παρουσιάζει το βιβλίο του, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οι εκδόσεις Ευρασία και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο σας προσκαλούν, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στην παρουσίαση του βιβλίου φιλοσοφικών σημειώσεων του Βεροιώτη σκηνοθέτη και συγγραφέα ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΖΙΤΖΗ «Έχω κάτι να πω_Στοιχεία για μια θεωρία της Συμπλήρωσης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.

Για το θέμα του βιβλίου συζητούν:

·        ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ, σκηνοθέτης-συγγραφέας

·        ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΔΗΣ, συγγραφέας

·        ΣΟΥΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ, μουσικός-ποιητής

 

Με αφετηρία τον κινηματογράφο και τα σενάρια που ξεκίνησε να γράφει, ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ προβληματίστηκε από νωρίς με τα κίνητρα των κινηματογραφικών ηρώων, και όχι μόνο αυτών. Σε μια σειρά από σκέψεις, γραμμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους, ασχολήθηκε με το ζήτημα των απώτερων επιδιώξεων των ανθρώπων για να εντοπίσει το αίτημα της πληρότητας. Όλοι, πιστεύει, κινούνται, συνειδητά ή όχι, προς την ολοκλήρωσή τους, με τον τρόπο του ο καθένας. Όταν έβαλε μαζί τα γραπτά του για το γίγνεσθαι και για το Όλον κατάλαβε ότι αυτά μόνο συμπληρωματικά αποδίδουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ανθρώπου, αποτελώντας κάτι σαν γενική θεώρηση της ανθρώπινης κατάστασης. Έτσι, ανήγαγε τη συμπληρωματικότητα σε μια συνθήκη την οποία καλούμαστε να ακολουθήσουμε για την εκ-πλήρωσή μας.

 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, μέχρι που πήγε στην Αθήνα για την ΑΣΟΕΕ, όπου δραστηριοποιήθηκε σε φοιτητικά κινήματα της εποχής (‘77-’82), οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, στράφηκε στον κινηματογράφο, έκανε τις ταινίες «Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» και «Σώσε με», έφυγε στο Βερολίνο το 2004, όπου συγκεντρώθηκε στη φιλοσοφική σκέψη, επανήλθε στο σινεμά με τις ταινίες «45τμ», «Καύση», «Night Out», μέχρι που με το «Έχω Κάτι Να Πω» αποφάσισε να εκδώσει τις σκέψεις του σε βιβλίο και να κάνει ταυτόχρονα μια ταινία γι’ αυτό.

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59132 Βέροια. Τ 2331024494

http://www.libver.gr


Έχει διαβαστεί 827 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1058 επισκέπτες και 0 μέλη.