Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
H ομάδα «Πειραματική Σκηνή» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Σαν Κραυγή»
από Η Άλλη Άποψη
H ομάδα «Πειραματική Σκηνή» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Σαν Κραυγή» στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Θεάτρου 2018». Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, ώρα 8.30μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με γενική είσοδο 5€.
Σημείωμα σκηνοθέτη
Νικολάι Γκόγκολ “Ημερολόγιο ενός τρελού”, Ζαν Κοκτώ “Ανθρώπινη φωνή”, Γουίλι Ράσελ “Σίρλευ Βάλεντάιν”
Τρία μονόπρακτα, πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, τρεις διαφορετικές αφηγήσεις ζωής με κοινή συνισταμένη την απόλυτη μοναξιά, που βρίσκει τόπο στην τρέλα, στο θάνατο.
“Οι ήρωες” στην προσπάθειά τους ν' αγγίξουν, να πιαστούν… ματώνουν απ’ “τα αγκάθια” της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή συρρίκνωση της ψυχής και του μυαλού τους. Τα συναισθήματά τους ψάχνουν εναγωνίως τις λέξεις που ανήμπορες να τα επικοινωνήσουν καθώς δεν υπάρχει αποδέκτης ακούγονται σαν κραυγή και γίνονται γι' αυτούς το κύκνειο άσμα.
Η Σίρλευ Βάλεντάιν αναφέρει χαρακτηριστικά “Διάλογος δε γίνεται, ο διάλογος καταντάει λέξεις και λόγια… που βγαίνουν απ’ το στόμα μόνο, αλλά πεθαίνουν, γιατί παραλήπτης δεν υπάρχει.”
Δυστυχώς τα λόγια της είναι τόσο δικά μας.
Ευτυχώς η τέχνη, το θέατρο σε μια ερωτηματικής μορφής φθίνουσα πρόταση ζωής δίνει ένα ισχυρό Διότι …. Εξαρτάται από εμάς πώς και με τι... θα το συμπληρώσουμε.