Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
«Το λίγο του Χρόνου» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Ο κυκλικός χρόνος της εναλλαγής των εποχών, ο ευθύγραμμος χρόνος, της κίνησης της ύπαρξης από το παρελθόν προς το μέλλον, ο ατέρμονος χρόνος της ιστορίας, οι προσωπικές στιγμές στις οποίες βιώνουμε ψήγματα του χρόνου, μέσα από την εικαστική ματιά της αρχαιολόγου, λογοτέχνη, ζωγράφου και στιχουργού Πολυξένης Αδάμ – Βελένη, παρουσιάζονται σ’ ένα χώρο που συνδέει το συλλογικό παρελθόν με το παρόν και το μέλλον – το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.
Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 19:30 εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας η περιοδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το λίγο του Χρόνου» της Πολυξένης Αδάμ – Βελένη, Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου, θα προλογίσουν η Αγγελική Κοτταρίδη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, και ο αρχιτέκτονας - εικαστικός Δημήτρης Κουκούδης.