Σάββατο, 17 Απρ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/4
  • Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι νεκροί σε όλο τον κόσμο!
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για την αποκατάσταση της αλήθειας
  • Μία ανθοδέσμη στη θέση του…
  • «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Φτηνότεροι εργαζόμενοι, εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερους κινδύνους
  • Στέμμα...
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/41 Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι νεκροί σε όλο τον κόσμο!2 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για την αποκατάσταση της αλήθειας3 Μία ανθοδέσμη στη θέση του…4 «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Φτηνότεροι εργαζόμενοι, εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερους κινδύνους5 Στέμμα...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι λογής "αέρας αλλαγής;"

Εκατό μέρες συμπληρώνονται απ' όταν στις ΗΠΑ ανέλαβε η κυβέρνηση Μπάιντεν και όλα πλέον μαρτυρούν ότι ο «αέρας αλλαγής» που θα έπνεε τάχα για τον αμερικανικό λαό και όλο τον κόσμο, μετατράπηκε σε ...μπουνάτσα. Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς; Τόσο ο Μπάιντεν όσο και οι θιασώτες του στα σύμμαχα κράτη υπόσχονταν «ηρεμία και ασφάλεια» με... Περισσότερα

ΜΑΙΟΣ :ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη

 

Μάϊος! Ο καιρός είναι υπέροχος και η φύση πανέμορφη. Επιλέξαμε να δείτε όμορφα πράγματα εσείς και τα παιδιά σας  μέσα στη Βιβλιοθήκη. Να γνωρίσετε τη Ναταλί από τη Μάλτα, τον Αιμίλιο από τη Γαλλία, το Μωχάμετ από την Αίγυπτο και όλες τις όμορφες κούκλες απ' όλο τον κόσμο που μας χάρισε η συλλέκτρια Ελένη Χατζηνικολάκη. Να δείτε τους όμορφους σελιδοδείκτες που σχεδίασαν φίλοι μας από τη Βέροια και καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. Να επιλέξετε βιβλία από τη συλλογή μας  και φυσικά να συμμετέχετε σε ένα από τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης που κάθε μήνα ετοιμάζουμε για εσάς.

 

Τετάρτη 10 Μαΐου,  4.00–5.00 το απόγευμα

«Μαμά, Μανούλα, Μανουλίτσα, Σ΄ αγαπώ γιατί…».

Είναι ωραίο να ξέρουμε γιατί αγαπάμε κάποιον και πολύ περισσότερο τη μαμά μας! Είναι ακόμα πιο ωραίο όμως να ανακαλύψουμε όμορφους και τρυφερούς τρόπους, για να της δείξουμε τι  αισθανόμαστε για εκείνη! Για τη γιορτή της μητέρας με αγάπη! Για παιδιά 5–7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 13 Μαΐου, 10.00-13.00 το πρωί

«Διαδραστικά πειράματα φυσικής, χημείας και μαθηματικών».

Το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας διοργανώνει την παρουσίαση διαδραστικών πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Στον κλάδο της Φυσικής οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον «Φωτεινό Παντογνώστη», αλλά και να διαπιστώσουν πώς μεγάλα βάρη μπορούν να ανυψωθούν με ευκολία χάρη στο «βαρούλκο και τη διπλή τροχαλία».

Στον κλάδο της Χημείας οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να πειραματιστούν με το «φαινόμενο της εξουδετέρωσης» και να ελέγξουν πώς οι «δείκτες» αλλάζουν το χρώμα των όξινων και βασικών διαλυμάτων

Στον κλάδο των Μαθηματικών οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν βιωματικά τον «όγκο», επαληθεύοντας τις ισοδυναμίες μεταξύ των διαφόρων μονάδων μέτρησης όγκου.

Ελεύθερη συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης και στο Εργαστήριο (Maker Space) στον 1ο όροφο.

 

13-25 Μαϊου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΩΝ με θέμα «Το αγαπημένο μου βιβλίο»

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βέροιας και του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Τόσο οι σελιδοδείκτες των μαθητών όσο και των καλλιτεχνών διατίθενται προς πώληση με συμβολικές τιμές προς ενίσχυση των παιδικών εργαστήριων της Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα θα γίνεται προβολή σελιδοδεικτών που έχουν σχεδιαστεί για την παρουσίαση βιβλίων. Στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης  επίσης  θα εκτίθεται ένα βιβλίο τέχνης σε μορφή κουτιού, δηλαδή ένα ''Art in the box'' στο οποίο συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες, συγγραφείς και εικαστικοί.

Επιμέλεια: Γεωργία Γρηγοριάδου και Φωτεινή Χαμιδιελή.

Διοργάνωση: Εικαστική Ομάδα TeeToTuM.  Είσοδος ελεύθερη.

 

Δευτέρα 15 Μαΐου, 6.30-8.00 το απόγευμα

«Το αγαπημένο μου βιβλίο».

Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τον δικό σας σελιδοδείκτη ή και να αγοράσετε έναν από τα μικρά αριστουργήματα της έκθεσης. Ελεύθερη συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 17 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα

«Στο Μουσείο».

Τι κρύβει μέσα του ένα μουσείο; Είναι όλα τα μουσεία ίδια; Μπορούμε κι εμείς να φτιάξουμε ένα δικό μας;  Για παιδιά 5–8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 22 Μαΐου, 4.00–5.00 το απόγευμα

«Απέναντι»  του Θοδωρή Παπαϊωάννου.

Η φίλη του Μέλιου η Μελανή βρίσκεται στην άλλη μεριά του δάσους και τον περιμένει, αλλά για να φτάσει εκεί πρέπει να διασχίσει το μεγάλο δρόμο! Πως θα το καταφέρει αυτό; Όλα θα τα προσπαθήσει! Κι ας αποτύχει! Δεν ξέρεις, μπορεί από πολλές αποτυχίες να φτιάχνεται... η τύχη! Για παιδιά 5–8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 24 Μαΐου, 5.00-6.30 το απόγευμα

«Παπαρούνες και στάχυα…».

Τι συμβαίνει με τα πρόσωπα που υπάρχουν στον πίνακα «Λιβάδι με παπαρούνες» του Κλωντ  Μονέ; Πόσες ιστορίες κρύβονται στον πίνακα «Σταροχώραφο με κοράκια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, και τι θα γινόταν αν «αλλάζαμε λιγάκι τα πράγματα»; Δύο πίνακες ζωγραφικής και ήχοι της φύσης γίνονται ερέθισμα για δημιουργία μύθων, κολάζ και ζωγραφική έργου. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 7–12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 29 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα

«How full is your bucket?» των Tom Rath και Mary Reckmeyer.

Ο καθένας μας έχει έναν αόρατο κουβά… Πότε είναι γεμάτος και πότε άδειος; Μαθαίνουμε πως θα καταφέρουμε να γεμίσουμε τον δικό μας κουβά αλλά και των άλλων… Από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 31 Μαΐου, 4.00–5.00 το απόγευμα

«Το Σποράκι ταξιδεύει» του Eric Carle.

Γνωρίζουμε τη συναρπαστική ιστορία ενός πανέμορφου ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρό σποράκι, φυτεύουμε το δικό μας μικρό σποράκι και το φροντίζουμε ώστε να μετατραπεί κι αυτό σ΄ ένα όμορφο φυτό! Για παιδιά 6–9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

22 - 26 Μάϊου 2017

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Την εβδομάδα 22 - 26 Μαϊου 2017, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τη συλλογή της Βεροιώτισσας Ελένης Χατζηνικολάκη η οποία αποτελείται από 230 κούκλες με τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορες χώρες όπως την Ισπανία, Αγγλία, Νότιο Αφρική, Ρωσία, Λαπωνία, Ινδονησία, Τζαμάικα κ.ά ενώ υπάρχουν και κούκλες ηρώων όπως ο Σαίξπηρ, ο Ναπολέων Βοναπάρτης κ.ά. Οι κούκλες αποκτήθηκαν από ταξίδια της συλλέκτριας και από ανταλλαγές με άλλους συλλέκτες με σκοπό την διάσωση της ιστορίας και τη διάδοση της γνώσης στις επόμενες γενιές. Η Ελένη Χατζηνικολάκη (1928-2015) γεννήθηκε στη Βέροια. Πολύ νέα, εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το Υφαντουργείο-Νηματουργείο των Αφων Χατζηνικολάκη. Υπήρξε εθελόντρια Ερυθροσταυρίτισσα και πρόσφερε τις υπηρεσίες της καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Σπούδασε την αγγλική γλώσσα και για σειρά ετών έζησε στο Λονδίνο. Υπήρξε πολυταξιδεμένη και λάτρευε την επαφή με τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς όλων των λαών του κόσμου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, με ραντεβού.

Για οργανωμένες επισκέψεις νηπιαγωγείων, σχολείων και άλλων ομάδων επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη στο τηλ. 2331024494.

 

Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο  και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,

Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

Έχει διαβαστεί 265 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 17 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 12 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 18 Απριλίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 649 επισκέπτες και 0 μέλη.