Κυριακή, 25 Οκτ, 2020

  • Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

Μαυρέτα Λενικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: «Ο χορός είναι μάθημα ζωής»

από Η Άλλη Άποψη
Μαυρέτα Λενικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: «Ο χορός είναι μάθημα ζωής»

Συνέντευξη με την Μαυρέτα Λενικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροια, είχε την Δευτέρα 28/9 στο ΡΑΔΙΟ- ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας.

Μιλώντας για την επανέναρξη των μαθημάτων της Σχολής Χορού, από τις 25/9 σημείωσε «ότι το μούδιασμα και η ανησυχία ήταν αναμενόμενη από μέρους των γονιών σχετικά με την πανδημία, όμως έχουν προβλεφτεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Έξαλλου η όλη μας ζωή θα πρέπει να συνεχιστεί με τα μέτρα ασφαλείας φυσικά».

Αναφερόμενη σχετικά με τη λειτουργία της Σχολής υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει υπογραμμίζοντας ότι λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και άρα είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Για τα τμήματα που λειτουργούν σημείωσε ότι αυτά είναι: Προπαρασκευαστικό τμήμα μπαλέτου για ηλικίες από 4 ετών. Μπαλέτο για παιδιά 8 έως 12 ετών. Σύγχρονος Χορός για παιδιά 13 ετών αλλά και τμήματα ενηλίκων. Τμήμα Λάτιν, Ευρωπαϊκών και Λαϊκών Ελληνικών Χορών για παιδιά από 8 ετών αλλά και τμήματα ενηλίκων. Οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλη της διάρκειας της χρονιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δίδακτρα τόνισε ότι «αυτά είναι αρκετά οικονομικά , κάτι που δεν το συναντάμε σε άλλους Δήμους». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η προσπάθεια των τριών καθηγητών (και η δική της προσωπικά) είναι ο συνδυασμός και θεωρητικής εκπαίδευσης (ανατομικά ζητήματα, ρυθμού κ.α) «γιατί έμενα δεν μου αρέσει να ξέρουν μόνο να χορεύουν αλλά και το πώς και γιατί χορεύουν».  Επίσης με βάση την μέχρι τώρα λειτουργία της στους μαθητές της Σχολής, τόνισε ότι λειτουργεί μαζί τους «ως παιδαγωγός, καθηγήτρια, ψυχολόγος αλλά και ως μάνα ουσιαστικά».

Σημειώνοντας γενικότερα τα οφέλη του χορού τόνισε ότι «πέρα από τα οφέλη στην υγεία υπάρχουν και αυτά της διαμόρφωσης του χαρακτήρα με στοιχεία οργάνωσης, πειθαρχίας, ομαδικότητας κ.α. Τελικά ο χορός είναι μάθημα ζωής».

Με την ιδιότητα της αντιπροέδρου του Συλλόγων Καθηγητών Β. Ελλάδας τόνισε την «ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων που εργάζονται στις σχολές χορού των δήμων» καθώς και ότι αυτό είναι ζήτημα παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο «πολιτικής βούλησης». (Από την πλευρά μας να σημειώσουμε πέρα από την επικρότηση του αιτήματος αυτού, την έκπληξη μας για το ότι και η ίδια παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει τη καλλιτεχνική διεύθυνση της Σχολής- που έχει απαιτήσεις σε ετήσια βάση- είναι και αυτή συμβασιούχος!)

Αναφερόμενη στα προβλήματα που θα υπάρχουν σχετικά με εκδηλώσεις της Σχολής τόνισε ότι «μας έχουν κόψει τα φτερά λόγω πανδημίας, αλλά ευτυχώς έχουμε μέσα μας δημιουργικότητα και θα βρούμε τρόπο τα παιδιά να παρουσιάσουν το έργο τους».

Αναφερόμενη γενικότερα στην τάση για λειτουργίες του χορού σήμερα ιντερνετικα (στα μαθήματα αλλά και στις παραστάσεις) τόνισε την αντίθεση της σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί τίποτε ν’ αντικαταστήσει την ζωντανή διδασκαλία. Το παιδί θα πρέπει να είναι κοντά στον καθηγητή του και από την άλλη ο καθηγητής να έχει παρουσία στο έργο των παιδιών».

Τέλος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στα τεράστια πλέον προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ζητώντας μέτρα από πλευράς κυβέρνησης, ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη της, με αφορμή τους διάφορους εγκλεισμούς-περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας τόνισε: «Για να σταθούμε ψυχικά υγιείς χρειαζόμαστε τον χορό, την μουσική, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία».

Έχει διαβαστεί 654 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 183 επισκέπτες και 0 μέλη.