«Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους των εκμεταλλευτών». Αυτό είναι το νήμα που συνδέει τις δύο σημαντικές απεργιακές μάχες των ημερών: Τη σημερινή στα Τρόφιμα - Ποτά, που γίνεται με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη «Βιολάντα», και αυτή της Παρασκευής 6 Φλεβάρη σε Πειραιά και Θριάσιο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Δύο μεγά... Περισσότερα
Μία απολαυστική παράσταση
από Η Άλλη Άποψη
Και ενώ η προεκλογική περίοδος έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της, με τις συγκεντρώσεις, περιοδείες, αντιπαραθέσεις, φωτογραφίες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ως όαση λειτούργησε η παράσταση του 5ου Γυμνασίου Βέροιας «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», που παρουσιάστηκε το βράδυ της τετάρτης 15/5 στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ. Οι μαθητές – ηθοποιοί με τη φρεσκάδα- ζωντάνια τους υποστήριξαν επάξια τη θεατρική μεταφορά της γνωστής ελληνικής ταινίας. Εξάλλου κλήθηκαν να υποδυθούν ρόλους οικείους προς τη δική τους ιδιοσυγκρασία και καθημερινότητα. Φάρσες, αταξίες, ζωηράδα, ερωτικά σκιρτήματα ξεδιπλώθηκαν επί σκηνής ντυμένα με τις γνωστές μελωδίες της ταινίας και προκάλεσαν γέλιο, συγκίνηση και νοσταλγία στους μεγαλύτερους θεατές πολύ κατέκλυσαν την αίθουσα. Και ήταν όλοι εκεί. Γονείς, φίλοι, συμμαθητές, καθηγητές και μεταξύ αυτών η Διευθύντρια της Β’θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αναστασία Μαυρίδου, η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Μαρία Σουμελίδου και η υπεύθυνη Σχολικών Δράσεων Λένα Δημητριάδου.
Για τη σημασία και αξία τέτοιων πρωτοβουλιών στο Δημόσιο Σχολείο καθώς για το έργο και τους συντελεστές του μίλησαν αντίστοιχα ο Διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Πούλος και η υπεύθυνη καθηγήτρια Φιλιώ Σιδηροπούλου.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στις υπεύθυνες καθηγήτριες που είχαν την ευθύνη της σκηνοθεσίας και του συντονισμού, αλλά και όλων των υπόλοιπων συντελεστών . Απολαύσαμε μαζί την Ιθάκη τους, μετά από το ετήσιο ταξίδι τους!