Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Να ματαιωθεί η εκδήλωση της πρεσβείας του κράτους δολοφόνου Ισραήλ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

από Η Άλλη Άποψη
Να ματαιωθεί η εκδήλωση της πρεσβείας του κράτους δολοφόνου Ισραήλ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Να ματαιωθεί η εκδήλωση της πρεσβείας του κράτους δολοφόνου Ισραήλ στη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης απαιτεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τη στιγμή που στην Παλαιστίνη είναι σε εξέλιξη μια καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη γενοκτονία, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το ΕΛΙΒΙΠ -ο φορέας για το Βιβλίο- κλείνει τα μάτια στο δράμα του παλαιστινιακού λαού και δίνει βήμα στην ισραηλινή πρεσβεία, την εκπρόσωπο του κράτους δολοφόνου, για το ξέπλυμα των εγκλημάτων του.

Ενέργεια απαράδεκτη, σε αναντιστοιχία με τις αίσθημα του εκδοτικού κόσμου και του ελληνικού λαού που κρατά ψηλά τη σημαία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των ισραηλινών εγκλημάτων.

Ενέργεια που προκαλεί θλίψη και οργή σε εκδότες, συγγραφείς, αναγνώστες.

Ενέργεια όμως απολύτως συντεταγμένη με την πολιτική της κυβέρνησης που στο πρόσωπο του σφαγέα Νετανιάχου -υπόλογου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο- βλέπει το συνέταιρό της για μπίζνες στην ευρύτερης περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βουτηγμένες στο αίμα των Παλαιστινίων.

Απαιτούμε τη ματαίωση της ντροπιαστικής εκδήλωσης. Οι Έλληνες εκδότες και αναγνώστες δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα, το βιβλίο δε θα γίνει το φύλλο συκής για τα εγκλήματα του Ισραήλ και τη στήριξη που του παρέχει η ελληνική κυβέρνηση.  

Η αντίδρασή μας αυτή δε στρέφεται κατά του λαού του Ισραήλ, των συγγραφέων και του βιβλίου, τη συνεισφορά των οποίων στα γράμματα και τον πολιτισμό αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε, αλλά κατά της ισραηλινής κυβέρνησης - μέλη της οποίας διώκονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο- και της εδώ εκπροσώπου της, της πρεσβείας.

Οι Έλληνες εκδότες και αναγνώστες στέλνουμε από την 21η ΔΕΒΘ μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό».


Έχει διαβαστεί 440 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1227 επισκέπτες και 0 μέλη.