Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Στο γραφείο του προέδρου  της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ. Μαυροκεφαλίδη Νικόλαου υπέγραψε, πριν λίγες ημέρες, τριετή σύμβαση ως καλλιτεχνικός διευθυντής ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και ενημερώνεται καθημερινά από τον πρόεδρο και τα στελέχη, ώστε να προχωρήσει στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου.

 

 

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Οργανισμού Νέες Μορφές, συμμετείχε στις διεθνείς διοργανώσεις: Συνάντηση νέων σκηνοθετών (Ευρωπαϊκή Θεατρική Σύμβαση, Pellucin-Γαλλία, καλοκαίρι 2002), Διεθνές Εργαστήριο Δραματικών Σχολών (Unesco Σινάια-Ρουμανία, Ιούνιος 2003), Παγκόσμιο Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών (Unesco Ταμπίκο- Μεξικό, Ιούνιος 2004).


Ως ηθοποιός έπαιξε σε παραστάσεις των J. Burkert, Κ. Γεράρδου, Β. Γεωργιά́δου, Μ. Κιτσοπούλου, Γ. Μαργαρίτη, Α. Μίγκα, Μ. Μπεκρή, Γ. Ρήγα, Μ. Μαρκάκη, Β. Μπακάκου, Ν. Κοντούρη, Β. Παπαγεωργίου, Ρ. Στούρουα, Ν. Τσακίρογλου, Χ. Χατζηβασιλείου και στις ταινίες Αλέξανδρος του Δ. Σοφιανού, Χώμα και νερό του Π. Καρκανεβάτου και Καθαροί Πια του Κλείτου Κυριακίδη.


Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τις Νέες Μορφές, το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζανης και Καβαλας, το Εθνικό Θέατρο Κραιόβας στη Ρουμανία και το Θέατρο ARCUB στο Βουκουρέστι, σε έργα των Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Μπρεχτ, Μπύχνερ, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ζαρρύ, Σ. Κέην, Α. Έικμπορν, Ξενόπουλου, Στάικου, Τριβιζά, Μ. Καραπάνου, Λ. Κιτσοπούλου, Βιριπάγιεφ κ.ά.


Έχει διδάξει: στη ΧΑΝΘ, στις Νέες Μορφές, στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στην 4η και στην 7η Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου, σε Διεθνείς Συναντήσεις Δραματικών Σχολών στη Σινάια και στο Βουκουρέστι, στο Εθνικό Θέατρο της Γλασκόβης καθώς και στο Θερινό Μαντείο 2019 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

 

Έχει διαβαστεί 535 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 440 επισκέπτες και 0 μέλη.