Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ1 Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία2 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/34 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery5 Καλύφθηκαν οι θέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

«Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
 «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας διοργάνωσαν Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…». Στόχος του κύκλου σεμιναρίων ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ως προς την αξιοποίηση των τεχνικών του θεατρικού παιχνιδιού στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και η υποστήριξή τους στη δημιουργία θεατρικών δρώμενων και παραστάσεων στο σχολείο τους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις κύκλους, από  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Το 1ο Δ.Σ., το 6ο Δ.Σ. και το 16ο Δ.Σ. Βέροιας υπήρξαν υποστηρικτές  της δράσης αυτής. Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, υλοποιήθηκαν σε απογευματινές ώρες και συμμετείχαν εθελοντικά 280 εκπαιδευτικοί. Συνοπτικά, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας», από την ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. κα Ερατώ Πίσση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί. Στο εργαστήριο συμμετείχε η ομάδα των ηθοποιών της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Σχολείο για κλόουν».

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Από την ανάγνωση στην παράσταση», από το σκηνοθέτη και δάσκαλο των ομάδων ενηλίκων και εφήβων του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κο Κωστή Αποστολίδη.

Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Η αξιοποίηση της φωνής στην τάξη», από την κα Ελένη Αναγνώστου, Μουσικό.

Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως μέσο συνεργατικής και ενεργητικής μάθησης», από την κα Μαρία Κυργιαφίνη, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής.

Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Μαθαίνω για το θέατρο σκιών παίζοντας», από την κα Κατερίνα Τόμτση, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής.

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πώς οι εμπειρίες των παιδιών γίνονται παράσταση», από την κα Ευαγγελία Ντελιοπούλου, Εκπαιδευτικό.

Εισήγηση, με θέμα: «Εμπειρίες από την προετοιμασία μιας σχολικής θεατρικής παράστασης», από τον κο Δημήτρη Κατσαβό, Εκπαιδευτικό-Διευθυντή του Δ.Σ. Κουλούρας.

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για το στήσιμο μιας σχολικής παράστασης», από την κα Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, την κα Πόπη Κριθάρα και τον κο Γρηγόρη Ίτσκο, Εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές του κύκλου σεμιναρίων.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 274 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.