Σάββατο, 19 Οκτ, 2019

  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Με μεγάλη συμμετοχή η διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής
  • Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές
  • Δύο μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει η Πάτρα (Ας τα βλέπουν οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες!)
  • Αλήθειες και ψέματα γύρω από τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση
  • Το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» θα παρουσιαστεί στην Βέροια τη Δευτέρα 21/10
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ1 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Με μεγάλη συμμετοχή η διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής2 Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές3 Δύο μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδρόμων και δωρεάν κοινόχρηστα ποδήλατα θα αποκτήσει η Πάτρα (Ας τα βλέπουν οι δικοί μας τοπικοί άρχοντες!)4 Αλήθειες και ψέματα γύρω από τη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση5 Το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» θα παρουσιαστεί στην Βέροια τη Δευτέρα 21/106

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
 «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…» από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας διοργάνωσαν Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…». Στόχος του κύκλου σεμιναρίων ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ως προς την αξιοποίηση των τεχνικών του θεατρικού παιχνιδιού στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και η υποστήριξή τους στη δημιουργία θεατρικών δρώμενων και παραστάσεων στο σχολείο τους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις κύκλους, από  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Το 1ο Δ.Σ., το 6ο Δ.Σ. και το 16ο Δ.Σ. Βέροιας υπήρξαν υποστηρικτές  της δράσης αυτής. Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, υλοποιήθηκαν σε απογευματινές ώρες και συμμετείχαν εθελοντικά 280 εκπαιδευτικοί. Συνοπτικά, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας», από την ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. κα Ερατώ Πίσση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί. Στο εργαστήριο συμμετείχε η ομάδα των ηθοποιών της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Σχολείο για κλόουν».

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Από την ανάγνωση στην παράσταση», από το σκηνοθέτη και δάσκαλο των ομάδων ενηλίκων και εφήβων του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κο Κωστή Αποστολίδη.

Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Η αξιοποίηση της φωνής στην τάξη», από την κα Ελένη Αναγνώστου, Μουσικό.

Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως μέσο συνεργατικής και ενεργητικής μάθησης», από την κα Μαρία Κυργιαφίνη, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής.

Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Μαθαίνω για το θέατρο σκιών παίζοντας», από την κα Κατερίνα Τόμτση, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής.

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πώς οι εμπειρίες των παιδιών γίνονται παράσταση», από την κα Ευαγγελία Ντελιοπούλου, Εκπαιδευτικό.

Εισήγηση, με θέμα: «Εμπειρίες από την προετοιμασία μιας σχολικής θεατρικής παράστασης», από τον κο Δημήτρη Κατσαβό, Εκπαιδευτικό-Διευθυντή του Δ.Σ. Κουλούρας.

Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για το στήσιμο μιας σχολικής παράστασης», από την κα Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, την κα Πόπη Κριθάρα και τον κο Γρηγόρη Ίτσκο, Εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές του κύκλου σεμιναρίων.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 223 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 141 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά