Τρίτη, 20 Οκτ, 2020

 • Τα φορολογικά βάρη στο λαό!
 • Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων
 • Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου από τον Δήμο Νάουσας και αθλητικά σωματεία
 • Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό. Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε υποδομές
 • ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Κερκόπορτα για λοκ άουτ αναζητεί η κυβέρνηση
Τα φορολογικά βάρη στο λαό!1 Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων2 Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου από τον Δήμο Νάουσας και αθλητικά σωματεία 3 Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό. Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε υποδομές 4 ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ5 Κερκόπορτα για λοκ άουτ αναζητεί η κυβέρνηση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τέρμα τα παραμύθια

Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν ξανά τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που προκαλούν και κοροϊδεύουν τον λαό, παρουσιάζοντας τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» ως «εγγυητές» της ειρήνης και της ... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού!»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού!»

«Η κυβέρνηση με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή σταματά κάθε δραστηριότητα για το επάγγελμα μας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική. Αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουμε αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε», σημειώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

«Τους απαντάμε πως δε θα το επιτρέψουμε! Αντίθετα, θα διαδηλώσουμε κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, φορώντας τις μάσκες μας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για τη διάδοση του κορονοϊού, την καλούμε να πάρει μέτρα για το συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μεταφοράς και στις σχολικές τάξεις που στριμώχνονται τα παιδιά μας», προσθέτει, σημειώνοντας «πως η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας είναι η δική μας απάντηση στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες και θα κορυφωθεί το χειμώνα που έρχεται. Απάντηση που για είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει και πολλούς αποδέκτες».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει επίσης ότι με την αυριανή κινητοποίηση: 

«Απαντάμε στην κυβέρνηση: που μας κοροϊδεύει δίνοντας 18€ τη μέρα για δύο μόνο μήνες, στο 20% των εργαζομένων στον Πολιτισμό. Που λόγω Covid σταματά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και μας δηλώνει ότι είναι "ατομική μας ευθύνη" να πληρώσουμε την εφορία, τις τράπεζες, τους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, το νοίκι μας, την υγεία της οικογένειάς μας, τη μόρφωση των παιδιών μας.

Απαντάμε στην εργοδοσία: που μας πιέζει να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις για να ξεπεράσουν την κρίση τους, που μας μιλάει λες κι είμαστε συνεταίροι. Αν θέλουν να μοιραστούμε την κρίση, ας μας μοιράσουν και τις επιδοτήσεις, τις απαλλαγές, τις χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουν πάρει. Ας μοιράσουν τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων που βγήκαν από τη δουλειά μας και τώρα τα κρατάνε καλά φυλαγμένα για την επόμενη μέρα.

Απαντάμε στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό: που στον κλάδο μας εκφράζεται και από την πλειοψηφία στην ΠΟΘΑ. Που με "αγωνιστικό" προφίλ μας φέρνει σαν συνομιλητές και συνεργάτες υπουργούς και εργοδότες. Που αντί να οργανώνει τους αγώνες βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, πιέζει για αλλαγές υπουργών και παρουσιάζει σαν ελπίδα την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Πόσο γρήγορα νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος πήγε όλους τους καλλιτέχνες για σύνταξη στα 67 χρόνια;

Απαντάμε στην αστυνομοκρατία και την καταστολή: που οξύνεται τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις μας. Αντί να απαγορεύουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες μας, ζητάμε να καλύψουν την επιβίωση χιλιάδων εργαζόμενων στον Πολιτισμό που δεν μπορούν να δουλέψουν. Θα μας βρουν απέναντι στο νέο νόμο που ετοιμάζουν για τον έλεγχο και τον περιορισμό της δράσης των Σωματείων.

Απαντάμε στη συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης: που έθαψαν κυριολεκτικά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης. Που με στημένα ρεπορτάζ αποκρύπτουν τη συλλογική δράση και διεκδίκηση των εργαζόμενων στον Πολιτισμό μέσα από τα Σωματεία, εμφανίζοντάς μας σαν μια άβουλη μάζα που εκπροσωπείται από γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό. Παρουσιάζοντας ως μόνους διεκδικητές των αιτημάτων μας τις ενώσεις των εργοδοτών και εμάς σαν «ανακουφισμένους».

Ο δρόμος της Συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης είναι δύσκολος και μακρύς. Όμως άλλο δρόμο δεν έχουμε! Και σ’ αυτό το δρόμο είμαστε πολύ περισσότεροι!

Σήμερα έχουμε καταφέρει πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα φανταζόμασταν. Έχουμε στριμώξει την κυβέρνηση, έχουμε ανησυχήσει την εργοδοσία. Είναι κρίσιμο να είμαστε έτοιμοι μπροστά στις δυσκολίες της επόμενης μέρας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα μπορούμε να συζητάμε με απαιτήσεις την οργάνωση απεργίας».

Έχει διαβαστεί 245 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 19 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 195 επισκέπτες και 1 μέλος.