Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού!»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: «Τώρα που μας κλείνουν τα μικρόφωνα, δυναμώνουμε τη φωνή μας να ακουστεί παντού!»

«Η κυβέρνηση με απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή σταματά κάθε δραστηριότητα για το επάγγελμα μας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική. Αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουμε αφήνοντας το 80% των εργαζόμενων στον Πολιτισμό χωρίς καμία επιδότηση. Ταυτόχρονα βάζει όριο στις συναθροίσεις περιορίζοντας το δικαίωμά μας να διαδηλώσουμε», σημειώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

«Τους απαντάμε πως δε θα το επιτρέψουμε! Αντίθετα, θα διαδηλώσουμε κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, φορώντας τις μάσκες μας, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Αν η κυβέρνηση ανησυχεί για τη διάδοση του κορονοϊού, την καλούμε να πάρει μέτρα για το συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μεταφοράς και στις σχολικές τάξεις που στριμώχνονται τα παιδιά μας», προσθέτει, σημειώνοντας «πως η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας είναι η δική μας απάντηση στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλους αυτούς τους μήνες και θα κορυφωθεί το χειμώνα που έρχεται. Απάντηση που για είναι αποτελεσματική πρέπει να έχει και πολλούς αποδέκτες».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει επίσης ότι με την αυριανή κινητοποίηση: 

«Απαντάμε στην κυβέρνηση: που μας κοροϊδεύει δίνοντας 18€ τη μέρα για δύο μόνο μήνες, στο 20% των εργαζομένων στον Πολιτισμό. Που λόγω Covid σταματά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και μας δηλώνει ότι είναι "ατομική μας ευθύνη" να πληρώσουμε την εφορία, τις τράπεζες, τους λογαριασμούς σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, το νοίκι μας, την υγεία της οικογένειάς μας, τη μόρφωση των παιδιών μας.

Απαντάμε στην εργοδοσία: που μας πιέζει να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις για να ξεπεράσουν την κρίση τους, που μας μιλάει λες κι είμαστε συνεταίροι. Αν θέλουν να μοιραστούμε την κρίση, ας μας μοιράσουν και τις επιδοτήσεις, τις απαλλαγές, τις χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουν πάρει. Ας μοιράσουν τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων που βγήκαν από τη δουλειά μας και τώρα τα κρατάνε καλά φυλαγμένα για την επόμενη μέρα.

Απαντάμε στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό: που στον κλάδο μας εκφράζεται και από την πλειοψηφία στην ΠΟΘΑ. Που με "αγωνιστικό" προφίλ μας φέρνει σαν συνομιλητές και συνεργάτες υπουργούς και εργοδότες. Που αντί να οργανώνει τους αγώνες βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, πιέζει για αλλαγές υπουργών και παρουσιάζει σαν ελπίδα την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Πόσο γρήγορα νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε ποιος έδωσε τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος πήγε όλους τους καλλιτέχνες για σύνταξη στα 67 χρόνια;

Απαντάμε στην αστυνομοκρατία και την καταστολή: που οξύνεται τις τελευταίες εβδομάδες απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις μας. Αντί να απαγορεύουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες μας, ζητάμε να καλύψουν την επιβίωση χιλιάδων εργαζόμενων στον Πολιτισμό που δεν μπορούν να δουλέψουν. Θα μας βρουν απέναντι στο νέο νόμο που ετοιμάζουν για τον έλεγχο και τον περιορισμό της δράσης των Σωματείων.

Απαντάμε στη συντονισμένη προσπάθεια Μέσων Ενημέρωσης: που έθαψαν κυριολεκτικά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης. Που με στημένα ρεπορτάζ αποκρύπτουν τη συλλογική δράση και διεκδίκηση των εργαζόμενων στον Πολιτισμό μέσα από τα Σωματεία, εμφανίζοντάς μας σαν μια άβουλη μάζα που εκπροσωπείται από γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν φιλικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό. Παρουσιάζοντας ως μόνους διεκδικητές των αιτημάτων μας τις ενώσεις των εργοδοτών και εμάς σαν «ανακουφισμένους».

Ο δρόμος της Συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης είναι δύσκολος και μακρύς. Όμως άλλο δρόμο δεν έχουμε! Και σ’ αυτό το δρόμο είμαστε πολύ περισσότεροι!

Σήμερα έχουμε καταφέρει πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα φανταζόμασταν. Έχουμε στριμώξει την κυβέρνηση, έχουμε ανησυχήσει την εργοδοσία. Είναι κρίσιμο να είμαστε έτοιμοι μπροστά στις δυσκολίες της επόμενης μέρας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι σήμερα μπορούμε να συζητάμε με απαιτήσεις την οργάνωση απεργίας».

Έχει διαβαστεί 328 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 337 επισκέπτες και 0 μέλη.