Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα
Παρουσιάστηκε στη Βέροια το νέο βιβλίο του Θ. Μαρκόπουλου
από Η Άλλη Άποψη
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας, οι Εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» παρουσίασαν με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τα δοκίμια του Θανάση Μαρκόπουλου “Ματιές ενόλω ΙΙ” την Τετάρτη 21/3μ. στον πολυχώρο της «Ελιάς». Για το βιβλίο μίλησαν η Έφη Λιακοπούλου, φιλόλογος του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, ο Παντελής Τσαλουχίδης, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας, κι ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ευγενία Καβαλλάρη.
Οι Ματιές ενόλω ΙΙ περιλαμβάνουν δώδεκα δοκίμια, τα οποία δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία 2005-2015 σε περιοδικά του κέντρου και της περιφέρειας. Πρόκειται για κείμενα που έρχονται να προσεγγίσουν αντίστοιχους ποιητές του μεταπολέμου, τρεις της πρώτης γενιάς (Σαχτούρης, Λειβαδίτης, Κωσταβάρας), τέσσερις της δεύτερης (Κέντρου-Αγαθοπούλου, Δημουλά, Λυκιαρδόπουλος, Νικηφόρου) και πέντε της γενιάς του ’70 (Γκανάς, Μαυρουδής, Μπράβος, Μαρκόπουλος, Φωστιέρης).