Τα «μαχαίρια» που έχουν βγει ανάμεσα στους ομίλους για τη μοιρασιά των «πακέτων» του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δυσκολίες για την εύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας συνολικά στην ΕΕ και η στροφή προς την πολεμική οικονομία οδήγησαν στην αναθεώρηση και ανακατεύθυνση κονδυλίων σε ένα νέο σχέδιο που εστάλη την περασμένη Τρίτη από το υπουργείο Εθνι... Περισσότερα
Πρεμιέρα χτες για «Το τελευταίο σημείωμα» του Π. Βούλγαρη
από Η Άλλη Άποψη
Η νέα ταινία τουΠαντελή Βούλγαρη, «Το τελευταίο σημείωμα», που θα βγει στις αίθουσες της Αθήνας από μεθαύριο, Πέμπτη 26 Οκτώβρη, έκανε πρεμιέρα χτες και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Τριάντη»), παρουσία πλήθους κόσμου.
Την ταινία παρακολούθησε στην πρεμιέρα της οΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κρίλινγκ.
Θέμα της ταινίας είναι η εκτέλεση από τους Γερμανούς των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή, την 1η Μάη 1944. Ο Παντελής Βούλγαρης μεταφέρει το κοινό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν από την Πρωτομαγιά του '44, παρουσιάζοντας ανθρώπους και γεγονότα, με κεντρικό πρόσωπο τον 34χρονο ήρωα κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.
Στη Βέροια ξεκινούν οι προβολές της την Πέμπτη 26 στο "ΣΤΑΡ"