Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

 • Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»
 • Πασαρέλα...
 • «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
 • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
 • ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
 • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης
Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Εργαστήριο νομικής πληροφόρησης με θέμα «Οι νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού»1 Πασαρέλα...2 «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή3 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...4 ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο5 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

Το πρόγραμμα δράσεων του Μαΐου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Το πρόγραμμα δράσεων του Μαΐου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το Μάιο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας στις 10 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας στις 23 Μαΐου, και σας καλούν όλους να πάτε στην παρέα τους και να πάρετε μέρος σε αναγνώσεις  βιβλίων, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, κατασκευές, ζωγραφική, αγγειοπλαστική, κηπουρική… Σας περιμένουν!

 

Δράσεις για παιδιά
Εγγραφές από Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Σάββατο 2 Μαΐου, 10.30-11.30 το πρωί
«Ζωγραφίζουμε την Άνοιξη». Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή… Εργαστήριο ζωγραφικής με τη ζωγράφο-διακοσμήτρια Βασιλική Σιδηροπούλου-Καραμήτσου. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 5 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Κουβέντες με τη μαμά». Η μαμά λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μαζί. Δεν μπορεί να έρχεται στο σχολείο, ούτε εγώ μπορώ να πηγαίνω μαζί της στη δουλειά της… Διαβάζουμε το βιβλίο της Αθηνάς Ανδρουτσοπούλου «Κουβέντες με τη μαμά» και ετοιμάζουμε ένα δωράκι για τη μαμά. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 5 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Τα μαγικά γυαλιά της Λίζας». Ο Στέφανος, ένα αγόρι από το νηπιαγωγείο, φοράει γυαλιά και η Λίζα δεν τον συμπαθεί καθόλου. Δεν έχει καμία διάθεση να βάλει τα καινούργια της γυαλιά… ώσπου, μια μέρα, ο Στέφανος της αποκαλύπτει όλα τα μαγικά κόλπα που κάνει με τα γυαλιά του… Αφήγηση παραμυθιού «Τα μαγικά γυαλιά της Λίζας» της Μπρίττα Σβάρτς  και κατασκευή. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 6 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Άπαπα, Άλφονς».  Όταν οι μπαμπάδες θέλουν να ηρεμήσουν , δεν τους νοιάζει και τόσο τι κάνουν τα παιδιά. Τι σκαρφίζεται ο μικρός μας Άλφονς ;  Γιατί έχει ανάγκη προσοχής και την εκφράζει, όπως κάθε παιδί. Έχει ανάγκη από παιχνίδι και τρυφερότητα. Αφήγηση του παραμυθιού «Άπαπα, Άλφονς» της Gunilla Bergstrom και δημιουργική απασχόληση. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 9 Μαΐου
Η Γιορτή της Μητέρας έφτασε!! Ελάτε να φτιάξουμε ένα όμορφο δώρο για την αγαπημένη μας μαμά και να της το χαρίσουμε μαζί με ένα γλυκό φιλί! Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

·9.00-10.00 το πρωί για παιδιά 7-12

·10.00-11.00 το πρωί για παιδιά 4-6 ετών. Αφήγηση του βιβλίου «Το βιβλίο της μαμάς» του Todd Parr από την συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. (Φέρτε μαζί σας μια φωτογραφία προσώπου δική σας, μεγέθους διαβατηρίου)

 

Δευτέρα 11 Μαΐου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ανοιξιάτικο λουλουδοφρουτολαχανικό πορτραίτο». Με αφορμή τον πίνακα ζωγραφικής του Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο «Η άνοιξη» θα κάνουμε κολάζ με εικόνες λουλουδιών, φρούτων, λαχανικών και θα συνθέσουμε τις δικές μας ανοιξιάτικες φιγούρες. (Τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν μαζί τους εικόνες ανοιξιάτικων φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών).  Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 12 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Το σποράκι ταξιδεύει». Ένα πανέμορφο ηλιοτρόπιο που φυτρώνει από ένα μικρούτσικο σποράκι ταξιδεύοντας  μέσα στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ελάτε να φυτέψουμε το δικό μας σπόρο. Αφήγηση παραμυθιού  «Το σποράκι ταξιδεύει…» του Eric Carle και δημιουργική απασχόληση. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 16 Μαΐου, 10.30-12.00 το πρωί
«Το εικονοπαραμύθι της άνοιξης». Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι μόνο με εικόνες, τραγούδια, παροιμίες για να αποχαιρετήσουν την άνοιξη και έπειτα, το παρουσιάζουν με αφήγηση, δραματοποίηση, παντομίμα και χορό. Με την παιδαγωγό Αθανασία Δρεβενίτσου.Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 18 Μαΐου, 4.30-6.00 το απόγευμα
«Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων». Η μικρή Βέροια πάει μια βόλτα στο μουσείο… ας την ακολουθήσουμε. Μαθαίνουμε για την ιστορία του Μουσείου και κατασκευάζουμε πήλινα αγγεία. Με την ξεναγό-αρχαιολόγο Ευανθία Καραβέντζα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 19 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Φωλίτσες για τα αποδημητικά πουλιά». Τα τελευταία χρόνια που οι μεγάλες πόλεις γίνονται όλο και περισσότερο πόλεις τσιμέντου και ασφάλτου και οι αλάνες και τα μέρη με χώμα εκλείπουν, δεν είναι εύκολο για τα χελιδόνια να βρουν υλικό για να φτιάξουν τη φωλιά τους. Σας περιμένουμε να κατασκευάσουμε μαζί τις φωλιές των πουλιών. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 23 Μαΐου, 10.00-11.00 το πρωί
«Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας». Συμπληρώθηκαν ήδη 15 χρόνια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας για τις Χελώνες, που γιορτάζεται στις 23 Μαΐου. Οι Χελώνες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης. Ιδιαίτερα οι Θαλάσσιες Χελώνες απειλούνται με εξαφάνιση και για αυτό περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδος. Αφήγηση  βιβλίου και κατασκευή χελώνας. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 26 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Άπαπα, Άλφονς». Όταν οι μπαμπάδες θέλουν να ηρεμήσουν, δεν τους νοιάζει και τόσο τι κάνουν τα παιδιά. Τι σκαρφίζεται ο μικρός μας Άλφονς ;  Γιατί έχει ανάγκη προσοχής και την εκφράζει, όπως κάθε παιδί. Έχει ανάγκη από παιχνίδι και τρυφερότητα. Αφήγηση του παραμυθιού «Άπαπα, Άλφονς» της Gunilla Bergstrom και δημιουργική απασχόληση. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δράσεις για Ενήλικες
Εγγραφές από Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τετάρτη 13 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα
«Ανοιξιάτικο κασκόλ με νήμα οργάντζα» (μία συνάντηση)
Θα χρειαστούν ένα νήμα οργάντζα (1 τεμάχιο-1 κασκόλ), και 2 βελόνες πλεξίματος μέχρι 3 νούμερο. Τμήμα αρχαρίων. Με τις Κατίνα και Ροδή Τσολάκου. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα
«Ανοιξιάτικο κασκόλ με νήμα οργάντζα» (μία συνάντηση)
Θα χρειαστούν ένα νήμα οργάντζα (1 τεμάχιο-1 κασκόλ), και 2 βελόνες πλεξίματος μέχρι 3 νούμερο. Τμήμα αρχαρίων. Με τις Κατίνα και Ροδή Τσολάκου. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 και Τετάρτη 27 Μαΐου, 6.00-8.00 το απόγευμα
Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκραμπλ;
Ο Όμιλος Σκραμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκραμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.  

 

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε
τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Έχει διαβαστεί 382 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1293 επισκέπτες και 1 μέλος.