Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει τη νέα του δουλειά ο διεθνής Βεροιώτης Σκηνογράφος/ Ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει τη νέα του δουλειά ο διεθνής Βεροιώτης Σκηνογράφος/ Ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου

Μετά την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία με την παρουσίαση της όπερας "Ιουλιέτα και Ρωμαίος" του R. Zandonai στην οποία υπέγραφε τα σκηνικά και τα κοστούμια ο διεθνής Βεροιώτης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου παρουσιάζει ξανά στη Νέα Υόρκη τη νέα του δουλειά υπογράφοντας τα σκηνικά και τα κοστούμια της όπερας Ντον Τζιοβάνι του W.A. Mozart.

Η παράσταση της όπερας Ντον Τζιοβάνι παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στη Νέα Υόρκη στο διεθνές θερινό φεστιβάλ όπερας Phoenicia International Festival of the Voice και αποτελεί μια παραγωγή της ομάδας όπερας Teatro Grattacielo με βάση τη Νέα Υόρκη.

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου μας αναφέρει σχετικά " Η προσέγγιση του έργου ανήκει στο πεδίο του μεταμοντέρνου. Υπάρχουν αναφορές στο στυλιζαρισμένο αισθητικό σύμπαν της δεκαετίας του ’90 όπως αυτό αποτυπώθηκε στον κινηματογραφικό κόσμο του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλά και η διάθεση μιας διακαλλιτεχνικής προσέγγισης με αναφορές σε ποικιλία καλλιτεχνικά πεδία στο πλαίσιο της παράστασης από αμφότερους τον σκηνοθέτη Στέφανο Κορωναίο αλλά κι εμένα. Χρησιμοποιώ αναφορές στο δραματικό χρόνο του έργου το ροκοκό. Μελετώντας τον θεατρικό τρόπο με τον οποίο πτυχώνονταν τα υφάσματα την περίοδο εκείνη εμπνεύστηκα το σκηνικό της παράστασης που ουσιαστικά «ντύνει» τον σκηνικό χώρο. Στη δική μας περίπτωση όμως έχω χρησιμοποιήσει ένα σύγχρονο τεχνολογικό υλικό όπως το πολυμερές κελοφανοειδές αντί για το βελούδο ή το μπροκάρ. Συναντώ την Ισπανία που είναι ο δραματικός χώρος της όπερας αυτής μέσα από τους ταύρους τους οποίους μετασχημάτισα σκηνογραφικά με τη βοήθεια του φωτός. Υπάρχουν επίσης αναφορές στη γεωμετρία του Piet Mondrian που τόσο επηρέασε τη σύγχρονη οπτική κουλτούρα."

 Η παράσταση παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του David Bloom, σκηνοθεσία του Στέφανου Κορωναίου και πλαισιώνεται από ένα διεθνές καστ.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

Έχει διαβαστεί 1239 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1059 επισκέπτες και 0 μέλη.