Δευτέρα, 01 Ιούν, 2020

  • Φρόσω Καρασαρλίδου: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ο ΕΛΓΑ
  • Μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια
  • Φρόσω Καρασαρλίδου με δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για ζητήματα των δυο δήμων
  • Ληστεία ρε Π@@@@@δες
  • Σταδιακή επαναλειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο
  • Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Φανερή η απουσία λειτουργίας της!
Φρόσω Καρασαρλίδου: ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ο ΕΛΓΑ1 Μαζικό και μαχητικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Βέροια2 Φρόσω Καρασαρλίδου με δημάρχους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για ζητήματα των δυο δήμων3 Ληστεία ρε Π@@@@@δες4 Σταδιακή επαναλειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο5 Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Φανερή η απουσία λειτουργίας της!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Veria Dance 2018». Η άνοιξη έρχεται «χορεύοντας»…

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«Veria Dance 2018». Η άνοιξη έρχεται «χορεύοντας»…

Για μία ακόμη χρονιά η Βέροια μετατρέπεται σε ..πρωτεύουσα του χορού με τη διοργάνωση του θεσμού Veria Dance για 4η χρονιά στο Χώρο Τεχνών από 1-3 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο πανελλήνιο διαγωνισμού χορού που φέτος θα φιλοξενήσει 300 διαγωνιζόμενους με τους συνοδούς τους. Για το διαγωνισμό, καθώς και τις φιλανθρωπικές δράσεις που περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου έδωσαν στην «ΜΑΡΜΙΤΑ» το μεσημέρι της Πέμτης 25/1 οι: Λ. Ακριβόπουλος, πρόεδρος ΚΕΠΑ, Γ. Καμπούρης Δ/ντης ΚΕΠΑ, Ν. Καραγιαννίδου υπεύθυνη προγραμματισμού ΚΕΠΑ, Αχιλλέας Λέρας (από τους διοργανωτές) και Ντανιέλ Λομέλο (από τη διεθνή κριτική επιτροπή). Τονίστηκε η απήχηση του διαγωνισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο επαγγελματισμός που υπάρχει, αλλά και η δυνατότητα της ΚΕΠΑ (υποδομή, προσωπικό) να ανταποκρίνεται σε παρόμοιες προκλήσεις.

Η παρέμβαση του Γ. Καμπούρη

Και η Βέροια ξανά στο προσκήνιο με μια πανελλαδικής εμβέλειας δράση για το χορό, που αναδεικνύει τη Βέροια πρωτεύουσα του χορού για μια ακόμα χρονιά. Ευελπιστούμε στο πλαίσιο αυτής της δράσης, να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας πάνω από τριακόσια παιδιά και με αντίστοιχο αριθμό συνοδών, αρχές Μάρτη και για μερικές μέρες .

Η Βέροια το έχουμε τονίσει πολλές φορές, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει δράσεις τέτοιας εμβέλειας που λειτουργούν θετικά για την ίδια σε πολλά επίπεδα.

Αυτό που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα ως φορέας, να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση, διαθέτοντας τις αναγκαίες για το σκοπό αυτό υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό.

Βέβαια σε μια από εποχή κρίσης όλα αυτά δεν είναι απλά, αυτό είναι κατανοητό. Θεωρώ όμως ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση ενός ορθολογισμού, να κριθούν από το αποτέλεσμά τους. Να εκτιμηθεί το συνολικό ισοζύγιο που έχει η πόλη μας από τέτοιες δραστηριότητες. Μπορεί όλα αυτά να συνεπάγονται ένα σχετικό κόστος για εμάς, αλλά τα κέρδη που αποκομίζει η πόλη είναι πολλαπλάσια. Αν λειτουργήσουμε με αυτό το κριτήριο θεωρώ ότι η οποία "επένδυση" σε αυτό την προοπτική θα κριθεί το λιγότερο αναγκαία.

Και να μην ξεχνάμε παράλληλα ότι ο ανταγωνισμός και σε αυτό το επίπεδο είναι μεγάλος. Αν λοιπόν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε και να εδραιώσουμε τη θέση μας, αλλά και να την διευρύνουμε, να δούμε όλα αυτά κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Όλα αυτά αποτελούν τελικά μια επένδυση, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε σχέση με ότι επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Δε μπορούμε να προσδοκούμε οφέλη από μια παθητική και όχι επιθετική πολιτική με αιχμή παρόμοιες δράσεις. Έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά αν δεν τα αξιοποιήσουμε η ύπαρξη τους δεν έχει νόημα. Ένα ανενεργό κεφάλαιο είναι άχρηστο.

Οφείλουμε να λειτουργούμε με εξωστρέφεια, να κοιτάζουμε με διαφορετικό μάτι όλη αυτή τη προοπτική. Και από τη στιγμή που αυτή η προοπτική μετουσιώνεται σε αποτέλεσμα, είναι το ελάχιστο λάθος να μην επιμείνουμε και να μην επενδύουμε σε αυτή. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν οι συντηρητικές φωνές που εκφράζουν ένα φόβο μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, θα στέκονται απέναντι, ας τις αγνοήσουμε

Η γοητεία της ομφαλοσκόπησης και του ναρκισσισμού είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος καθημερινός κίνδυνός, στα οποία αν ενδώσουμε, είναι νομοτελειακό ότι θα μας εκτρέψουν από την προοπτική μας.

Τα πράγματα είναι απλά. Ή αποδεχόμαστε αυτή την προοπτική και την υπηρετούμε ή αφήνουμε την πόλη μας εκεί, να θυμάται τις καλές στιγμές της και να ζει στο παρελθόν της.

Έχοντας επί θύραις λοιπόν την πανελλήνια συνάντηση χορού, θεωρώ ότι είμαστε στη σωστή πορεία και αυτό με γεμίζει χαρά και ελπίδα !

Από την Ν. Καραγιαννίδου ανακοινώθηκαν ακόμη δύο πανελλήνια συνέδρια στη Βέροια με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το διεθνές φεστιβάλ (τον Απρίλη) κιθάρας, καθώς και το πανελλήνιο συνέδριο Βιολογικών Σπουδών

Το σχετικό δελτίο Τύπου

Το «Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού» σε συνεργασία με την «Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας» και το Δήμο Βέροιας παρουσιάζουν τη διοργάνωση «Veria Dance 2018», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Χώρο Τεχνών Βέροιας στις 1-2-3 και 4 Μαρτίου 2018. Η Βέροια φιλοξενεί την πανελλήνια αυτή «γιορτή» του χορού και πρόκειται για μια τριπλή διοργάνωση, η οποία αποτελείται από τα «Veria Dance Seminars», το «Veria Dance Gala» και τον «Veria Dance Competition». Όλη η Ελλάδα θα συναντηθεί στη Βέροια, καθώς έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον εκτός από σχολές χορού της περιοχής και από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Δράμα, Τρίκαλα, Καβάλα, Κρήτη, κ.α..

Από πλευράς διοργανωτών ο πήχης έχει τεθεί ψηλά και αυτό έχει παγιωθεί στη συνείδηση των συμμετεχόντων. Η δομή της διοργάνωσης είναι έτσι, ώστε οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τη δουλειά τους, να επιμορφωθούν από καταξιωμένους καθηγητές χορού, να διαγωνισθούν και να λάβουν διακρίσεις και υποτροφίες και κυρίως να ανταλλάξουν χορευτικές εμπειρίες με χορευτές από όλη την Ελλάδα.

Η έναρξη θα γίνει στις 1 Μαρτίου 2018 με τα «Veria Dance Seminars». Πρόκειται για σεμινάρια στον κλασσικό και σύγχρονο χορό από τους κριτές του διαγωνισμού και τα οποία απευθύνονται σε μαθητές των ερασιτεχνικών σχολών χορού 14 ετών και άνω.

Την ίδια μέρα, με τη λήξη των σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί το «Veria Dance Gala». Πρόκειται για ένα Gala Χορού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, προς ενίσχυση των σκοπών της «Φλόγας» Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Στο Gala θα συμμετάσχουν σχολές χορού από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρουσιάσουν χορογραφίες κλασσικού, σύγχρονου, καρακτέρ και νεοκλασσικού χορού , με ιδιαίτερη αναφορά στην Ομάδα Χορού Αέναον με τo έργο “ Baroque , είπατε ; “

Στις 2 Μαρτίου 2018 ξεκινά ο «Veria Dance Competition». Πρόκειται για Πανελλήνιο Διαγωνισμό χορού και ειδικότερα στο κλασσικό, σύγχρονο, καρακτέρ και νεοκλασσικό χορό. Ο διαγωνισμός αφορά σε Ερασιτέχνες των ηλικιακών κατηγοριών από 7 ετών και άνω, Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού και Επαγγελματίες Xορευτές οι οποίοι μπορούν να διαγωνιστούν σε σόλο, ντουέτο και ομαδική χορογραφία. Ο διαγωνισμός για τις ηλικιακές κατηγορίες 12 ετών άνω θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις : ημιτελικός – τελικός. Για τις ηλικιακές κατηγορίες 7-12 ετών θα διεξαχθεί σε μια φάση – τελικός. Στο κοινό είναι ανοικτές οι φάσεις των τελικών, δηλ το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η φάση του ημιτελικού αναμεταδίδεται ζωντανά στο φουαγιέ μέσω οθόνης.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον Daniel Lommel, Αντιπρόεδρο του Τμήματος Χορού της UNESCO και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ομάδας ΑΕΝΑΟΝ, τη Gaia Lemmi, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού Livorno in Danza και της Σχολής Χορού Areadanza Livorno και το Θανάση Σολωμό Καθηγητή Χορού, Χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει η Κατερίνα Τσιάρα και την παρουσίαση του προγράμματος ο Αχιλλέας Λέρας.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 – Χώρος Τεχνών

«Veria Dance Seminars». Σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του «Veria Dance Competition» για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω.

«Veria Dance Gala».

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί ανάλογα με τη δήλωση συμμετοχής και την πλήρωση των θέσεων.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 – Χώρος Τεχνών

Τελετή Έναρξης του διαγωνισμού χορού «Veria Dance Competition»

Ημιτελικός για τις κατηγορίες 14-16 ετών, 16-18 ετών, 18 και άνω Ερασιτεχνών, 18 και άνω Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού, Ενήλικες Επαγγελματίες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 – Χώρος Τεχνών

Συνέχεια Ημιτελικού 14-16 ετών, 16-18 ετών, 18 και άνω Ερασιτεχνών, 18 και άνω Φοιτητές Ανώτερων Σχολών Χορού, Ενήλικες Επαγγελματίες και

Ημιτελικός στις κατηγορίες 12-14 ετών.

Τελικός για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, παρουσία κοινού.

Τελετή Απονομής Βραβείων

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Τελικός ηλικιακές κατηγορίες 7-8, 8-10, 10-12  σε όλες τις κατηγορίες χορού, παρουσία κοινού.

Τελετή Απονομής Βραβείων

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα : www.veriadancecompetition.weebly.com, στη σελίδα στο facebook : Veria Dance Competition ή να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με : veriadance @gmail.com.

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Έχει διαβαστεί 240 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά  με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιά με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 02 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 364 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά