Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

21η Απριλίου 1967: Να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε!

από Η Άλλη Άποψη
21η Απριλίου 1967: Να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε!

Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, είναι ανάγκη να θυμόμαστε και κυρίως να διδασκόμαστε. Να μην ξεχνάμε ότι η δικτατορία στη χώρα μας επιβλήθηκε έχοντας τη στήριξη τμημάτων της άρχουσας τάξης και των ΗΠΑ. Η επιλογή τους αυτή για να αξιοποιήσουν ως διαχειριστή της εξουσίας, τους συνταγματάρχες αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, πως το σύστημα που ζούμε πετά συχνά τον «κοινοβουλευτισμός» του στην πυρά προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα ταξικά του συμφέροντα. Να μην ξεχνάμε ότι η δικτατορία επιβλήθηκε στο όνομα «της αντιμετώπισης του κομμουνισμού» και επικράτησε γιατί δεν βρήκε απέναντί της ένα λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, έναν λαό χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των κομμάτων της «εξουσίας» και των μόνιμων «προστατών» τους. Οι αντιδικτατορικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν, παρά το αρχικό «μούδιασμα», με κορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποδεικνύουν ότι κανένας αντιδραστικός μηχανισμός, όσο δυνατός και ακατανίκητος και αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Σήμερα, όσο και αν η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ προπαγανδίζουν πως "δεν αλλάζει τίποτα", την υποταγή στο "ρεαλισμό" και το "εφικτό", για το λαό ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, έξω απ' τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, και έχει τη δύναμη να τον επιβάλει.

Έχει διαβαστεί 1715 φορές
Κριτήριο ψήφου
Προηγούμενο άρθρο
Κριτήριο ψήφου

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1182 επισκέπτες και 0 μέλη.