Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Αχνα για τις τριετίες

από Η Άλλη Άποψη
Αχνα για τις τριετίες

Οσο πλησιάζουν οι κάλπες, τόσο πλησιάζει - σύμφωνα με την κυβέρνηση - και μια νέα «αύξηση» στον κατώτατο μισθό, με βάση τον γνωστό μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, που πρώτη φορά εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος αυτός βάζει στον «πάγο» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και αναθέτει στην κυβέρνηση τον καθορισμό του, με κριτήριο κάθε φορά την ανταγωνιστικότητα και τις «αντοχές» των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, όπως δείχνουν οι διαρροές, στην «καλύτερη» περίπτωση ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ, εκεί δηλαδή που ήταν πριν από 11 χρόνια! Δεν είναι όμως μόνο ο συγκεκριμένος νόμος, που με τη ...θαλπωρή των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «προστατεύει» την εργοδοσία από τις εργατικές διεκδικήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Είναι και το «πάγωμα» των τριετιών που παραμένει σε ισχύ από το 2012, υποτίθεται «προσωρινά», και όσες κυβερνήσεις πέρασαν από τότε δεν το αγγίζουν κατ' εντολή της εργοδοσίας.

Αν «ξεπάγωναν» λοιπόν οι τριετίες, κάθε εργαζόμενος θα δικαιούταν αυτομάτως αύξηση 10% στον μισθό του για κάθε τρία χρόνια προϋπηρεσίας. Σε αυτή την περίπτωση, ένας εργαζόμενος που προσλήφθηκε π.χ. το 2013 και αμείβεται με τον «κατώτατο μισθό», σήμερα, με τις τρεις τριετίες που συμπληρώνει, θα έπρεπε να πάρει μια αύξηση 30% (δηλαδή 213 ευρώ), ώστε ο μισθός του από τα 713 να ανέλθει στα 926 ευρώ τον μήνα. Ομως, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανενόχλητο τον ...ελέφαντα στο δωμάτιο και επιδίδονται στη γνωστή «ψιχουλομαχία», ενώ εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο για τον καθορισμό των μισθών, ώστε αυτοί να κρατούνται στον «πάτο» και η εργοδοσία να τρίβει τα χέρια της.


Έχει διαβαστεί 561 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 609 επισκέπτες και 0 μέλη.