Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Η Χρυσή Αυγή, τα «αδελφά» κόμματα και η… Μακεδονία

από Η Άλλη Άποψη
Η Χρυσή Αυγή, τα «αδελφά» κόμματα και η… Μακεδονία

Στα… «κεραμίδια» έχουν βγει το τελευταίο διάστημα τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής για το όνομα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη στο παζάρι της πατριδοκαπηλείας που έχει στηθεί με αφορμή το «Μακεδονικό».

Παριστάνοντας τους δήθεν «μακεδονομάχους», τα χρυσαυγίτικα φασισταριά βγάζουν άναρθρες κορώνες περί της «ελληνικότητας της Μακεδονίας», στήνουν σόου εισβάλοντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καλούν σε σκοπιανοφάγα-εθνικιστικά συλλαλητήρια, κλπ. Πλειοδοτούν σε υπερπατριωτισμό για να συσκοτίσουν την πραγματική τους ταυτότητα: ότι είναι πατενταρισμένοι ναζί, μια εγκληματική συμμορία θρασύδειλων φασιστοειδών που λειτουργεί ως το μακρί χέρι του μεγάλου κεφαλαίου.

Μιας και αναφερθήκαμε όμως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στην αισχρή πατριδοκαπηλεία των χρυσαυγιτών, ας δούμε και μια άλλη παράμετρο που αποκαλύπτει το εύρος της υποκρισίας τους. Την ώρα λοιπόν που οι ναζί χρυσαυγίτες παριστάνουν τους «μακεδονομάχους», οι γερμανοί, ιταλοί και ισπανοί ομοϊδεάτες τους αποκαλούν την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία»! Λυκοφιλίας το ανάγνωσμα.

Το νεοναζιστικό NPD – πολιτικός απόγονος του κόμματος του Χίτλερ- είναι ένα από τα «αδελφά» κόμματα της Χρυσής Αυγής, με το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στενές πολιτικές σχέσεις. Μια σύντομη έρευνα στην ιστοσελίδα του NPD αρκούσε για να αποδειχθεί ότι οι…. «γερμανοί εθνικιστές» αναφέρονται στη γειτονική μας χώρα με το όνομα «Μακεδονία». Το ίδιο ισχύει και για τους τους έτερους πολιτικούς «αδελφούς» των χρυσαυγιτών, τους ιταλούς φασίστες της Forza Nuova αλλά και τους ισπανούς νοσταλγούς του δικτάτορα Φράνκο της ακροδεξιάς οργάνωσης Democracia Nacional, οι οποίοι επίσης δείχνουν να μη… συγκινούνται από τις εθνικιστικές κραυγές της Χρυσής Αυγής για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Η Χρυσή Αυγή, το πιστό μαντρόσκυλο της ντόπιας πλουτοκρατίας που είναι πολιτικά «αδελφοποιημένο» με τη ναζιστική σαπίλα του ντουνιά, χρησιμοποιεί την υπόθεση του ονόματος της Μακεδονίας αποκλειστικά για εκλογικά οφέλη. Βάζει στο στόχαστρο το λαό της ΠΓΔΜ, την ίδια ώρα που κάνει πλάτες στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστές. Ρίχνει- για λογαριασμό των αφεντικών της- νερό στο μύλο του αλυτρωτισμού και του σωβινισμού, πλειοδοτώντας σε εθνοπατριωτική ρητορική μίσους και ρατσισμού.

Η ναζιστική-εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει τόση σχέση με τον αγνό πατριωτισμό του λαού, όση είχαν οι χίτες και ταγματασφαλίτες της Κατοχής με τη λαϊκή αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές.

Ο λαός, η νεολαία, όχι μόνο δεν πρέπει να «τσιμπήσει» από το αισχρό και υποκριτικό εμπόριο ψευτοπατριωτισμού των χρυσαυγιτών, αλλά να τους απομονώσει, τσακίζοντας με την πάλη του το φασισμό-ναζισμό και τους εκφραστές του.

ΠΗΓΗ: atexnos.gr

Έχει διαβαστεί 843 φορές
Στο ίδιο στρατόπεδο
Προηγούμενο άρθρο
Στο ίδιο στρατόπεδο

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1023 επισκέπτες και 0 μέλη.