Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!
  • Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ
  • Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!
  • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
  • H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.
  • Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!1 Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ2 Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!3 Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας4 H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.5 Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

από Η Άλλη Άποψη
Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

Χρόνια τώρα ακούμε το γνωστό παραμύθι για τους δήθεν συμμάχους μας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε που μας «προστατεύουν» και υπερασπίζονται «τα εθνικά μας δικαιώματα» και που η συμπόρευση μαζί τους σε κάθε είδους επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι μονόδρομος. Η πραγματικότητα φυσικά έχει αποδείξει πόσο κραυγαλέα καταστροφική είναι η πολιτική που στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα δικαιώματα γενικότερα της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Ας δούμε για παράδειγμα με αφορμή την πρόσφατη όξυνση της Τουρκικής προκλητικότητας τις δηλώσεις στελεχών των «συμμάχων» μας και ας βγάλουμε επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα:

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πριν 3 ημέρες, υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής, πως«οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνασε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο».«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε, σε μια δήλωση όχι απλά προκλητική, αλλά τροχιοδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ, προς επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

Σε ίδια γραμμή, μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών), και ο Ζ. Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών, είπε ότι ενδεχόμενες «γεωτρήσεις σε διαφιλονικούμενα ("disputed") ύδατα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις εντάσεις». Ο ίδιος τόνισε ότι στην ΕΕ «βλέπουμε την Τουρκία ως μια σημαντική χώρα (...) με την οποία θα θέλαμε να δούμε τις σχέσεις μας να ενισχύονται και να αναπτύσσονται» και ότι «πολλά σοβαρά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Τουρκία», με ζητούμενο «να αλλάξει η τρέχουσα δυναμική αντιπαράθεσης και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης».

Ακολούθησαν την Τρίτη οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χ. Μάας, στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο Μάας είπε ανοικτά ότι η Τουρκία «είναι στρατηγικά σημαντική χώρα» στο ΝΑΤΟ και για το Μεταναστευτικό. Ερωτηθείς δε από Ελληνα δημοσιογράφο αν η γερμανική προεδρία και η ΕΕ συνολικά θα πάρουν κάποιο συγκεκριμένο μέτρο κατά της Αγκυρας, εφόσον δύο χρόνια τώρα παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου και πλέον απειλεί και την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Εξίσου ...φειδωλός και στην ερώτηση για την Αγιά Σοφιά, περιορίστηκε σε ευχολόγια για την «αλληλοκατανόηση των λαών», στην οποία «δεν συμβάλλουν τέτοιες κινήσεις». Ερωτηθείς, τέλος, σε τι συνίσταται η διαμεσολάβηση της Γερμανίας προς Ελλάδα και Τουρκία, και αν σκοπεύει να πιέσει περισσότερο την τουρκική πλευρά, το ξέκοψε λέγοντας ότι «καλό είναι να μην πολυσυζητάμε το θέμα αυτό». Χαιρέτισε ωστόσο την εκπεφρασμένη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για «διάλογο». «Θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε χτες και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Κρ. Μπούργκερ.

Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι αυτός που καλείται και θα κληθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της χώρας.

Μα βάση τα παραπάνω ας σκεφτούμε επιτέλους διαφορετικά.

Οι μύθοι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά-εδαφικά δικαιώματα της χώρας έχουν καταρριφθεί.
Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας συμβαδίζει με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.
Επαγρύπνηση λοιπόν και αγώνας για:
- Τη μη αλλαγή των συνόρων.
- Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων Αμερικανικών βάσεων.
- Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.

 

 


Έχει διαβαστεί 227 φορές
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Προηγούμενο άρθρο
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Οι μύθοι τους...
Επόμενο άρθρο
Οι μύθοι τους...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 182 επισκέπτες και 0 μέλη.