Παρασκευή, 07 Αύγ, 2020

  • Απάντηση σε δημοσίευμα "ενος απο εμας"
  • Η πραγματικότητα των αριθμών στη Δημόσια Υγεία παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες
  • Μία ψύχραιμη, διαφορετική φωνή για την πανδημία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (7/8)
  • Εμπαιγμός είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα»! Kερδισμένοι ξανά οι τραπεζίτες!
  • Ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ
Απάντηση σε δημοσίευμα "ενος απο εμας"1 Η πραγματικότητα των αριθμών στη Δημόσια Υγεία παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες2 Μία ψύχραιμη, διαφορετική φωνή για την πανδημία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (7/8)4 Εμπαιγμός είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα»! Kερδισμένοι ξανά οι τραπεζίτες!5 Ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ... ρεκόρ

Η εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο είναι ταχύτατη και όσο και αν προσπαθούν οι αστικές κυβερνήσεις να την αποδώσουν στην ατομική ευθύνη των απλών ανθρώπων - που βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμηθεί - ο κύριος λόγος είναι ότι προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, ειδικά σε κλάδους όπως ο τουρισμός, οι μετ... Περισσότερα

Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

από Η Άλλη Άποψη
Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

Χρόνια τώρα ακούμε το γνωστό παραμύθι για τους δήθεν συμμάχους μας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε που μας «προστατεύουν» και υπερασπίζονται «τα εθνικά μας δικαιώματα» και που η συμπόρευση μαζί τους σε κάθε είδους επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι μονόδρομος. Η πραγματικότητα φυσικά έχει αποδείξει πόσο κραυγαλέα καταστροφική είναι η πολιτική που στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα δικαιώματα γενικότερα της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Ας δούμε για παράδειγμα με αφορμή την πρόσφατη όξυνση της Τουρκικής προκλητικότητας τις δηλώσεις στελεχών των «συμμάχων» μας και ας βγάλουμε επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα:

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πριν 3 ημέρες, υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής, πως«οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνασε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο».«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε, σε μια δήλωση όχι απλά προκλητική, αλλά τροχιοδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ, προς επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

Σε ίδια γραμμή, μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών), και ο Ζ. Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών, είπε ότι ενδεχόμενες «γεωτρήσεις σε διαφιλονικούμενα ("disputed") ύδατα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις εντάσεις». Ο ίδιος τόνισε ότι στην ΕΕ «βλέπουμε την Τουρκία ως μια σημαντική χώρα (...) με την οποία θα θέλαμε να δούμε τις σχέσεις μας να ενισχύονται και να αναπτύσσονται» και ότι «πολλά σοβαρά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Τουρκία», με ζητούμενο «να αλλάξει η τρέχουσα δυναμική αντιπαράθεσης και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης».

Ακολούθησαν την Τρίτη οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χ. Μάας, στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο Μάας είπε ανοικτά ότι η Τουρκία «είναι στρατηγικά σημαντική χώρα» στο ΝΑΤΟ και για το Μεταναστευτικό. Ερωτηθείς δε από Ελληνα δημοσιογράφο αν η γερμανική προεδρία και η ΕΕ συνολικά θα πάρουν κάποιο συγκεκριμένο μέτρο κατά της Αγκυρας, εφόσον δύο χρόνια τώρα παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου και πλέον απειλεί και την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Εξίσου ...φειδωλός και στην ερώτηση για την Αγιά Σοφιά, περιορίστηκε σε ευχολόγια για την «αλληλοκατανόηση των λαών», στην οποία «δεν συμβάλλουν τέτοιες κινήσεις». Ερωτηθείς, τέλος, σε τι συνίσταται η διαμεσολάβηση της Γερμανίας προς Ελλάδα και Τουρκία, και αν σκοπεύει να πιέσει περισσότερο την τουρκική πλευρά, το ξέκοψε λέγοντας ότι «καλό είναι να μην πολυσυζητάμε το θέμα αυτό». Χαιρέτισε ωστόσο την εκπεφρασμένη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για «διάλογο». «Θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε χτες και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Κρ. Μπούργκερ.

Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι αυτός που καλείται και θα κληθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της χώρας.

Μα βάση τα παραπάνω ας σκεφτούμε επιτέλους διαφορετικά.

Οι μύθοι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά-εδαφικά δικαιώματα της χώρας έχουν καταρριφθεί.
Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας συμβαδίζει με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.
Επαγρύπνηση λοιπόν και αγώνας για:
- Τη μη αλλαγή των συνόρων.
- Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων Αμερικανικών βάσεων.
- Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.

 

 


Έχει διαβαστεί 211 φορές
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Προηγούμενο άρθρο
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Οι μύθοι τους...
Επόμενο άρθρο
Οι μύθοι τους...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Α 3-5 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-5 μποφόρ

Σάββατο, 08 Αυγούστου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 399 επισκέπτες και 0 μέλη.