Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
 Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός2 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός3 «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»4 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ5 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Εκλογές , “σωτήρες” και η πραγματική σωτηρία του λαού!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Τα παζάρια, τα σενάρια  και οι διεργασίες γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δίνουν και παίρνουν . Όλα αυτά εξελίσσονται πίσω από τις πλάτες του λαού και σε βάρος του. Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά.ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα. Στην πραγματικότητα, και οι δύο δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, στις αγορές, θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν το λαό παροπλισμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, άκριτα να αποδέχεται τα “μνημόνια διαρκείας”, να αποδέχεται τις συμφωνίες αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές, να αποδέχεται τα δεσμά της ΕΕ και τις αλυσίδες της Ευρωζώνης.

Μπροστά στη μάχη των εκλογών η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά τα τελευταία χρόνια.Να εκβιάζει και να τρομοκρατεί. Με την τρομοκρατία της εξόδου από την Ευρωζώνη, της χρεοκοπίας, του φόβου των αγορών που δεν αστειεύονται, προσπαθεί να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση σε μια πολιτική που έχει ήδη χρεοκοπήσει τον ίδιο το λαό.Η κινδυνολογία και οι εκβιασμοί, οι παραινέσεις για σταθερότητα και ομαλότητα δεν αφορούν μόνο στην αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως -κι αυτό πρωταρχικά τους ενδιαφέρει- στο να αποσπάσουν την εκλογική λαϊκή συγκατάθεση και συναίνεση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, την υποταγή του λαού. Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που διαχρονικά επέβαλαν οι αστικές κυβερνήσεις παρουσιάζονταν ως “θυσίες”.

Θυσίες για να  προλάβουμε το τρένο της ανάπτυξης”, “θυσίες για να μπούμε στην ΟΝΕ” και τώρα “θυσίες για να βγούμε από την κρίση και να μπούμε στην ανάκαμψη”, που τελικά πάντα ήταν θυσίες της εργατικής τάξης, του λαού μας, για την κερδοφορία λίγων επιχειρηματικών ομίλων.Κάθε φορά παλιοί και νέοι “σωτήρες” τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών θέλουν να σώσουν.

Παλιοί και νέοι σωτήρες, σερβίρουν ξανά στο λαό  νέα -στην  ουσία παλιά και ξαναζεσταμένα- διλήμματα.Όλοι τους μιλούν για την “επόμενη μέρα”, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ότι αυτή η επόμενη μέρα θα ‘ναι καλύτερη μέρα για το λαό. Η επόμενη μέρα που μπορεί να υποσχεθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει τα ίδια μελανά χρώματα με την προηγούμενη, αυτά της φτώχειας, της ανεργίας για την πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα παγιώνονται, παλιά και νέα χαράτσια θα μονιμοποιούνται, περικοπές σε Υγεία, Παιδεία θα συνεχίζονται, μόνο και μόνο για να μην απειληθεί δήθεν η πορεία της χώρας, να μη γυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα.Η απάντηση στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν είναι οι εφησυχασμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μια άλλη διαπραγμάτευση η επόμενη μέρα μπορεί να είναι διαφορετική για το λαό.

Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιτάξει ένα αποφασιστικό ΟΧΙ σε όλα αυτά, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς. Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως ο λαός μας μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει “αμπάριζα” κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν ! (Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

Έχει διαβαστεί 508 φορές
Η μπόχα του συστήματος…
Προηγούμενο άρθρο
Η μπόχα του συστήματος…
Εκλογές και “σωτήρες”
Επόμενο άρθρο
Εκλογές και “σωτήρες”

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1211 επισκέπτες και 1 μέλος.