Τρίτη, 19 Νοέ, 2019

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή: «Οι επιδιώξεις των αγροτών είναι δίκαιες και γι’ αυτό είναι και δικές μου επιδιώξεις»
  • Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου σε Παιδιά της Άνοιξης και Υφάδι
  • Τι δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τους αμπελοκαλλιεργητές;
  • Επίσκεψη Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και Βέλγων δημοσιογράφων στον Δήμο Νάουσας
  • ΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ : Αλέκου Χατζηκώστα: ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ1 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φωτεινή Αραμπατζή: «Οι επιδιώξεις των αγροτών είναι δίκαιες και γι’ αυτό είναι και δικές μου επιδιώξεις» 2 Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου σε Παιδιά της Άνοιξης και Υφάδι3 Τι δεν είπε ο κ. Πρωθυπουργός για τους αμπελοκαλλιεργητές;4 Επίσκεψη Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και Βέλγων δημοσιογράφων στον Δήμο Νάουσας5 ΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ : Αλέκου Χατζηκώστα: ΜΑΚΡΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: Ξεπούλημα υποδομών και ανασφάλεια για τους τευτλοπαραγωγούς

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ: Ξεπούλημα υποδομών και ανασφάλεια για τους τευτλοπαραγωγούς

Για την πλήρη απαξίωση και το κυριολεκτικό ξεπούλημα των υποδομών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πανηγυρίζει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παρουσιάσει τη συμφωνία που υπογράφηκε για την εκμίσθωση των δύο εργοστασίων σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες ως το κλειδί για την «αναβίωση» της ΕΒΖ και τη διάσωση της τευτλοπαραγωγής στη χώρα μας.

Η «Royal Sugar ΑΒΕΕ», σε σύμπραξη με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, συμφώνησε με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ και την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και αναλαμβάνει κατά αποκλειστικότητα τη διαχείριση και λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες, για 28 μήνες, έναντι 490.000 ευρώ. H συμφωνία αυτή δίνει δικαίωμα αγοράς των δύο εργοστασίων αντί συνολικά 26 εκατ. ευρώ με τη λήξη της μίσθωσης.

Η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο που η ΕΒΖ αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου για υπαγωγή στο άρθρο 106 της πτωχευτικής διαδικασίας.

Με τη συμφωνία αυτή μπαίνουν σε εφαρμογή ο τεμαχισμός και η πώληση της ΕΒΖ ανά μονάδα. Παράλληλα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η «Royal Sugar ΑΒΕΕ» θα παραλάβει όλη τη φετινή παραγωγή και θα υπογράψει συμβόλαια με τους καλλιεργητές για την επόμενη χρονιά, οι τευτλοπαραγωγοί είναι ανήσυχοι. Δεν γνωρίζουν ούτε σε ποια τιμή θα δοθούν τα τεύτλα, πού θα παραδοθούν, πότε θα πληρωθούν. Δεν προβλέπεται λειτουργία των εργοστασίων για παραγωγή ζάχαρης για τη φετινή περίοδο και φοβούνται πως μεγάλες ποσότητες τεύτλων που ακόμη παραμένουν στα χωράφια, μπορεί να οδηγηθούν για ζωοτροφή ή για βιοκαύσιμα με επίπτωση στο εισόδημά τους, καθώς θα υπάρχει μείωση της τιμής έως και 70%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Royal Sugar», για την τρέχουσα καμπάνια 2019 δεσμεύεται για την άμεση παραλαβή όλων των τεύτλων που έχουν σπαρθεί και την πληρωμή των παραγωγών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και κατέχει το 35% της ελληνικής αγοράς ζάχαρης. Είναι ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Ολλανδού παραγωγού ζάχαρης «Suiker Unie» και του Βρετανού «British Sugar» σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Έχει διαβαστεί 40 φορές

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 17 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 96 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά