Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Επικίνδυνο τηλεσκουπίδι με αναπαραγωγή ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών!

από Η Άλλη Άποψη
Επικίνδυνο τηλεσκουπίδι με αναπαραγωγή ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών!

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με αφορμή την εμετική και επικίνδυνη δήλωση παίκτη που συμμετέχει στο τηλε-σκουπίδι του «ΣΚΑΪ» «Big Brother», δεν ήρθε να αποκαλύψει μόνο το αυτονόητο, δηλαδή ότι βιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια από τέτοια τηλεοπτικά εξαμβλώματα. Ηρθε να αναδείξει και την απύθμενη υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο από ορισμένους που αντέδρασαν, ενώ είναι οι οργανωτές ή έχουν ανεχτεί μέχρι τώρα αυτήν τη χυδαία τηλεοπτική παραγωγή. Υποκρισία από όλους εκείνους που διαφημίζουν, αναπαράγουν και προβάλλουν ως πρότυπο για τη νεολαία τέτοιες επικίνδυνες σαβούρες.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα, η όλη συζήτηση πυροδοτήθηκε με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Κυριακής (6/9), ο παίκτης από την Κρήτη ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά σε δύο συμπαίκτες του: «Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο... αλλιώς έχει βιασμό». Βέβαια, οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις αποτελούν το αποκορύφωμα μιας σειράς χυδαίων τοποθετήσεων του ίδιου αλλά και άλλων από την αρχή του παιχνιδιού, αφού από την αρχή της προβολής του ριάλιτι τα ρατσιστικά, φασιστικά και σεξιστικά σχόλια είτε για τις γυναίκες είτε για τους ομοφυλόφιλους δίνουν και παίρνουν.

Το βίντεο της αποχώρησης του παίκτη έγινε αντικείμενο υπερπροβολής, προκειμένου να φανεί ότι ο «Μεγάλος Αδελφός» δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες δηλώσεις. Βέβαια, το μέγεθος της υποκρισίας είναι τεράστιο, μιας και τέτοιοι χαρακτήρες και τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν κριτήριο για την επιλογή κάποιου από την παραγωγή ώστε να συμμετέχει σε τέτοια τηλε-σκουπίδια. Αυτό θέλουν να πασάρουν ως πρότυπο στη νεολαία. Για το τι συμβαίνει μέσα στο παιχνίδι, αρκεί να αναφέρουμε ορισμένα μόνο παραδείγματα.

-- Ο ίδιος παίκτης στην παρουσίασή του (που έγινε με την έγκριση του καναλιού και της εταιρείας παραγωγής) είχε πει πως το μόνο που δεν αντέχει είναι να κάνει παρέα με γκέι άτομα, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε άλλα χυδαία σχόλια τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους ομοφυλόφιλους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τις χοντρές γυναίκες δεν τις θεωρεί γυναίκες», ότι «στην Κρήτη δεν υπάρχουν γκέι», αλλά και πως η συμπαίκτριά του η Χριστίνα «χρειάζεται κ...ι για να στρώσει», την ίδια στιγμή που εξηγούσε στους διδύμους πως να την προσεγγίσουν μαζί και ταυτόχρονα όταν εκείνη θα είναι στο τζακούζι.

-- Οι ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις βρίθουν μέσα στο ριάλιτι και ακούγονται ήδη από το πρώτο επεισόδιο. Για παράδειγμα, ένας πρώην αντιδήμαρχος που συμμετέχει, εξέφρασε τις ρατσιστικές του απόψεις από την πρεμιέρα του παιχνιδιού, λέγοντας πως «οι μετανάστες είναι εισβολείς στην Ελλάδα», ενώ συνέχισε να εκφράζει τις εθνικιστικές του απόψεις καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, μαζί με άλλους.

-- Μια παίκτρια που έχει στο χέρι της το τατουάζ «αν δεν γεννιόμουν Ελληνίδα, να μη γεννιόμουν καθόλου», έχει εκφράσει πολλές φορές αντίστοιχες απόψεις.

-- Η επιλογή παικτών και η προβολή τους με παρατσούκλια όπως «ο γκέι», «ο ομοφοβικός», «ο μάγκας», «η χαζή ξανθιά», «η Μπάρμπι», από τους ίδιους τους συντελεστές του ριάλιτι, δεν τροφοδοτούν και δεν επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές και δηλώσεις;

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναφέροντας ότι έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του. Φαίνεται βέβαια ότι μέχρι τώρα ούτε το ΕΣΡ ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να στηλιτεύσει το συγκεκριμένο περιστατικό, μέχρι τώρα δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα... Ούτε παρακολουθούν καθημερινά τις ατέλειωτες ώρες σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια που αναμεταδίδουν και σχολιάζουν τα όσα έγιναν μέσα στο παιχνίδι.

Έχει διαβαστεί 479 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 434 επισκέπτες και 0 μέλη.