Τετάρτη, 03 Μάρ, 2021

  • Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες
  • Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 19
  • Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης γεφυρών Δήμου Αλεξάνδρειας»
  • Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ .  Έγινε αισθητός και στην Ημαθία!
Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες1 Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3 ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 194 Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης γεφυρών Δήμου Αλεξάνδρειας»5 Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ .  Έγινε αισθητός και στην Ημαθία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

Ετοιμάζει νομοσχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και προβοκάτσιας για το χτύπημα των κινητοποιήσεων του λαού

από Η Άλλη Άποψη
Ετοιμάζει νομοσχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και προβοκάτσιας για το χτύπημα των κινητοποιήσεων του λαού
Περιορισμούς και εμπόδια κάθε είδους, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων, έως και ιδιώνυμα αδικήματα προβλέπει σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα (στην «Καθημερινή») το νομοσχέδιο - τερατούργημα καταστολής, ποινικοποίησης και αυθαιρεσίας που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση της ΝΔ, και το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που άρχισε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε από τη ΝΔ, τώρα στο στόχαστρο μπαίνουν οι διαδηλώσεις. Τα προσχήματα μάλιστα που αξιοποιεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση - περί «ταλαιπωρίας» και μειωμένου τζίρου των καταστημάτων από τις «μικρές διαδηλώσεις» και άλλα τέτοια - αποκαλύπτονται πλήρως από το φερόμενο ως σχέδιο, αφού ξεπροβάλλει η πραγματική ουσία, που βρίσκεται στην απαίτηση του κεφαλαίου να μπουν στον «γύψο» οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σωρεία θολών και αόριστων προβλέψεων που η «ευρεία» ή ανάλογα με τις περιστάσεις ερμηνεία τους θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διάλυση και την απαγόρευση διαδηλώσεων και την επιβολή ποινών φυλάκισης. Για παράδειγμα, προβλέπεται πως μια διαδήλωση μπορεί να απαγορευτεί αν «απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής σε ορισμένη περιοχή», σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα προτείνονται «άλλες περιοχές κατάλληλες για την πραγματοποίηση της συνάθροισης». Επίσης, μπορεί να υπάρξει απαγόρευση αν «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

Με το νομοσχέδιο μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί σε διαδήλωση που πρόκειται να γίνει «εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής». Για τον ίδιο λόγο μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί και σε διαδηλώσεις που είναι σε εξέλιξη. Παρέχεται η δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να διαλύσουν μια διαδήλωση αν «πραγματοποιείται παρά την έκδοση απόφασης απαγόρευσης» και αν «συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται προς τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν». Για την απαγόρευση ή τον περιορισμό διαδηλώσεων «λαμβάνονται υπόψη ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων, η περιοχή πραγματοποίησής της, ο βαθμός επικινδυνότητας αυτής».

Με ιδιώνυμο αδίκημα απειλούνται όσοι δεν συμμορφωθούν στους περιορισμούς των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως «όσοι μετέχουν σε δημόσια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευθεί νόμιμα με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ή παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή δημόσιας συνάθροισης, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους». Με φυλάκιση μέχρι ενός έτους τιμωρούνται και «όσοι δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς που επιβάλλει η παριστάμενη αστυνομική αρχή».

Οσον αφορά τη γνωστοποίηση της διαδήλωσης, ο οργανωτής της, ο οποίος πρέπει να... συνεργάζεται με την Αστυνομία, οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ή Διεύθυνση Αστυνομίας την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό ή ορισμένες κατηγορίες προσώπων ή αριθμό συγκεκριμένων ατόμων να συμμετάσχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Η γνωστοποίηση γίνεται εγγράφως ή μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ελληνικής Αστυνομίας, σαράντα οκτώ (48) ώρες τουλάχιστον πριν από την πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης. Αυθόρμητη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που δεν έχει γνωστοποιηθεί κατά τα οριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους δύναται να επιτραπεί εφόσον δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Στην περίπτωση αυτή η αρμόδια αστυνομική αρχή καλεί τους συμμετέχοντες να ορίσουν οργανωτή, ενώ δύναται να επιβάλει περιορισμούς. Ο οργανωτής της συνάθροισης συνεργάζεται άμεσα με την αστυνομική αρχή και ιδίως με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή και συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους, συνδράμοντας την προσπάθεια για την τήρηση της τάξης. Ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία τον συνδράμουν στην περιφρούρηση της συνάθροισης.

Έχει διαβαστεί 93 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 17 °C
Άνεμος Δ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 207 επισκέπτες και 0 μέλη.