Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Καυγαδίζουν για το ποιος είναι πιο «βρώμικος»...

από Η Άλλη Άποψη
Καυγαδίζουν για το ποιος είναι πιο «βρώμικος»...

 

 

Το γνωστό αποπροσανατολιστικό σκηνικό της κοκορομαχίας συντηρούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τις εξελίξεις στην Τράπεζα Αττικής, απευθύνοντας αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι περισσότερο «βρώμικος». Η αντιπαράθεσή τους αντανακλά τον επιχειρηματικό πόλεμο που διεξάγεται με αφορμή το ξαναμοίρασμα της πίτας, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει την ταύτισή τους στους βασικούς στόχους του κεφαλαίου. 

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν πάρει θαλασσοδάνεια από την Τράπεζα Αττικής. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο "μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια" προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας πως «σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την Τράπεζα Αττικής για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

«Η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών» απάντησε η ΝΔ. Επίσης σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απαγόρευσε με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα. «Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία-μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή’’» πρόσθεσε.

«Κυρία Γεροβασίλη,  πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper. Γιατί φαίνεται ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων ευρώ της Τράπεζας Αττικής στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το  ΣYPIZA channel».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ήταν οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής επί 30 χρόνια και έφυγε όταν εκλέχθηκε βουλευτής.

Ο Γ. Δραγασάκης απάντησε ότι η σχέση του με την τράπεζα αφορούσε την περίοδο 2010-2012, όταν δεν διατελούσε χρέη βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι «πίσω όμως από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος».

Έχει διαβαστεί 428 φορές
Και οι εργαζόμενοι;
Προηγούμενο άρθρο
Και οι εργαζόμενοι;

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 462 επισκέπτες και 0 μέλη.