Σάββατο, 31 Οκτ, 2020

  • Επιστολή εμπορικού συλλόγου Βέροιας για τα προβλήματα λόγω κορονοϊου
  • ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ και ΚΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
  • Σταύρος Τάσσος: Υπάρχει άμεση ανάγκη για να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντισεισμική πολιτική
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/10
  • Νάουσα: Αδιέξοδο στην μακροχρόνια λύση για το Χιονοδρομικό
  • Δημοτική  Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Διόρθωση. Πλέον προκαλούν μόνο γέλωτα...
Επιστολή εμπορικού συλλόγου Βέροιας για τα προβλήματα λόγω κορονοϊου1 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ και ΚΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ2 Σταύρος Τάσσος: Υπάρχει άμεση ανάγκη για να έχουμε μια ολοκληρωμένη αντισεισμική πολιτική3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/104 Νάουσα: Αδιέξοδο στην μακροχρόνια λύση για το Χιονοδρομικό 5 Δημοτική  Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Διόρθωση. Πλέον προκαλούν μόνο γέλωτα...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανιβαλισμός...

Η προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης σε σχέση με την πανδημία περνάει πια στο στάδιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη συνδρομή διαφόρων «προθύμων», αναλυτών ή «ειδικών», να εγκλωβίσει εκεί τη σκέψη του λαού, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συνένοχο στο «κακό σενάριο», όπως λένε. Ομως αυτό το «κακό σενάριο» έχει... Περισσότερα

Μαχαίρι στην επιχορήγηση νοσοκομείων και στα επιδόματα για το ματωμένο πλεόνασμα των 1,8 δισ. ευρώ

από Η Άλλη Άποψη
Μαχαίρι στην επιχορήγηση νοσοκομείων και στα επιδόματα για το ματωμένο πλεόνασμα των 1,8 δισ. ευρώ

Σχεδόν τα 800 εκατ. ευρώ άγγιξε η νέα μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού που κατέγραψε 1,5 δισ. ευρώ «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα για την περίοδο Γενάρη - Μάη του 2017 με «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις νοσοκομείων, στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα επιδόματα πολυτέκνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.842 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.456 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.050 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ήταν στα 19.924 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική μείωση κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για 20.716 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19.169 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 140 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 39 εκατ. ευρώ, οι αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 28 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 30 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 291 εκατ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού έφτασαν τα 18.684 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.917 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το Μάη του 2017 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3.384 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το μηνιαίο στόχο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-21.

Έχει διαβαστεί 222 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 9 ως 20 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 19 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 189 επισκέπτες και 0 μέλη.