Παρασκευή, 04 Δεκ, 2020

  • Σε ιδιώτες πάλι…
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
  •  Με νομοθετική ρύθμιση η ανώτατη τιμή στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπως είχε ζητήσει ο Τάσος Μπαρτζώκας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.Κατάθεση  Ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
  • Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στην δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»
Σε ιδιώτες πάλι…1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου2  Με νομοθετική ρύθμιση η ανώτατη τιμή στα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπως είχε ζητήσει ο Τάσος Μπαρτζώκας3 Φρόσω Καρασαρλίδου: Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.Κατάθεση  Ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ 5 Ο Δήμος Νάουσας προχωρά στην δημιουργία της «Βιβλιοθήκης του Αριστοτέλη»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί πραγματικότητας...

Η ...παγκοσμιοποίηση θα μας σώσει από τον κορονοϊό, ισχυρίζονται διάφοροι αρθρογράφοι, προσπαθώντας να απαντήσουν στο αυταπόδεικτο γεγονός ότι η διαχείριση της πανδημίας από όλα τα καπιταλιστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, με τα εκατομμύρια νεκρούς και τα διαλυμένα συστήματα Υγείας, φανερώνει τα ξεπερασμένα όρια αυτού του σ... Περισσότερα

Εντείνονται τα αδιέξοδα για τους νέους

από Η Άλλη Άποψη
Εντείνονται τα αδιέξοδα για τους νέους

Στοιχεία της ταξικής πραγματικότητας και των αδιεξόδων που βιώνουν χιλιάδες νέοι, καταγράφει έρευνα με τίτλο «In4youth» που δημοσίευσε η «Καθημερινή» την Κυριακή. Μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι το 2000 το 43% είχε πτυχίο (από τεχνική σχολή έως και διδακτορικό) και το 2014 το ποσοστό ήταν 51%. Η μερική απασχόληση, που στις ηλικίες 25 - 34 ήταν 9,7% το 2000, έφτασε 13,5% το 2010 και 24,4% το 2014. Οι άνεργοι νέοι καταγράφουν υψηλό κίνδυνο φτώχειας (33%), ενώ ιδιαίτερα υψηλό είναι και το αντίστοιχο ποσοστό (27%) για τους μη οικονομικά ενεργούς νέους. Το 9,7% των νέων ηλικίας 25 - 29 είναι έγγαμοι, ενώ στο 36% φτάνει το ποσοστό στις ηλικίες 30 - 34 ετών. Με την οικογένεια συγκατοικούν οι νέοι ηλικίας 20 - 24 ετών σε ποσοστό 73,7%, με το ποσοστό να φτάνει στο 57,6% στις ηλικίες 25 - 29 ετών και στο 23,8% στις ηλικίες 30 - 34. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.140 νέων ηλικίας 15 - 34 ετών, απ' όλη την Ελλάδα.

Βέβαια, η καταγραφή μιας κατάστασης δεν αρκεί. Χρειάζεται παράλληλα να βγαίνουν συμπεράσματα για το ποιος μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα στις τεράστιες δυνατότητες και επιτεύγματα που υπάρχουν σήμερα και στο να τα απολαύσουν οι νέοι. Το κυνήγι προσόντων, η υποβάθμιση των πτυχίων, η ανεργία και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στα οποία όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο αλλά εντείνει η σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την καπιταλιστική αγορά, το χτύπημα στις κοινωνικές παροχές, η φτώχεια στην οποία καταδικάζονται τα παιδιά των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, έχουν στον αντίποδα διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, μέτρα που οδηγούν στην αύξηση της κερδοφορίας του, που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές των νέων.

Έχει διαβαστεί 246 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 7 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 171 επισκέπτες και 0 μέλη.