Δευτέρα, 25 Μάι, 2020

  • Τελευταία θεσπέσια εκδρομή ανταμώνοντας Ελεύθερες Κόκκινες βαθιά Παιώνιες Βέρμιου ομιλώντας ''Ελεύθερη'' Ελλάδα Ποίησης και Χάρης γεφυρώνοντας!
  • Πανδημία: Περισσότεροι από 343.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο
  • Το «παράπονο» του Κ. Καλαϊτζίδη
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ:Φώτης Αγγουλές ο προλετάριος ποιητής
  • Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί
  • Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από την Δευτέρα (25/05/2020) η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων
Τελευταία θεσπέσια εκδρομή ανταμώνοντας Ελεύθερες Κόκκινες βαθιά Παιώνιες Βέρμιου ομιλώντας ''Ελεύθερη'' Ελλάδα Ποίησης και Χάρης γεφυρώνοντας!1 Πανδημία: Περισσότεροι από 343.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο2 Το «παράπονο» του Κ. Καλαϊτζίδη3 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ:Φώτης Αγγουλές ο προλετάριος ποιητής4 Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί5 Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από την Δευτέρα (25/05/2020) η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με το κεφάλαιο...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Με το κεφάλαιο...

Χρειάστηκαν μόλις λίγες μέρες και τρεις τροπολογίες - «express» για να νομοθετήσει η κυβέρνηση ισάριθμα μέτρα για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Η πρώτη αφορά τη μείωση του φόρου για τα κέρδη μερισματούχων σε μεγάλους ομίλους, η δεύτερη την αύξηση της τιμής των φαρμάκων αναφοράς, που συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές γενικά των φαρμάκων, και η τρίτη τη διευθέτηση προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων των επιστροφών στις οποίες υποχρεούνται από την υπέρβαση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά και λόγω της συγκυρίας, καθώς αυτές τις μέρες έχει φουντώσει ξανά η συζήτηση για τις «ανεπάρκειες» του κράτους στη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι. Είναι φανερό ότι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το κράτος αποδεικνύεται γρήγορο, αποτελεσματικό και επαρκές πέρα για πέρα, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις εκείνες που καλείται να προστατέψει την περιουσία, ακόμα και τη ζωή του λαού από μεγάλες φυσικές και άλλες καταστροφές. Ετσι, ό,τι δεν κατάφεραν επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις (και η σημερινή) για την προστασία των ανθρώπων στη Μάνδρα και το Μάτι, το πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγες μέρες για την προστασία των κερδών ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η καπιταλιστική κερδοφορία είναι ασύμβατη με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και προϋποθέτει τη συντριβή τους.

Έχει διαβαστεί 92 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 3-4 μποφόρ

Δευτέρα, 25 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 26 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 314 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά