Κυριακή, 20 Οκτ, 2019

  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)
  • Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)
  • Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»
  • Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία
  • VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 573)1 Ας τα βλέπουν οι τοπικοί μας άρχοντες...(Με αφορμή το νέο κλειστό στην Καρδίτσα)2 Παρουσιάστηκε «Η Βέροια των περαστικών»3 Σε πρόωρες εκλογές η Βόρεια Μακεδονία4 VERIA pUPPET FESTIVAL 2019 : ΚΥΡΙΑΚΗ 20/10 / 7.00μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΙΡΚΟ GARBUIX Circ d’Ivern5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από τον...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Μερίσματα» και «αντίμετρα»...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
«Μερίσματα» και «αντίμετρα»...

Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα της διαδικασίας αιτήσεων για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», τα κυβερνητικά επιτελεία λανσάρουν ξανά την κάλπικη προπαγάνδα περί... «ταξικής μεροληψίας υπέρ των πολλών», επαναφέροντας και τα περί «πρώτου κρατικού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας», περί «αντίμετρων για την άρση αδικιών» κ.ο.κ.

Προσπαθούν να βάλουν το λαό να πει κι «ευχαριστώ», γιατί με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνει η κυβέρνηση, του παίρνουν 10 και μόνιμα και δίνουν πίσω σε ορισμένα τμήματά του 1 και εφάπαξ, για τη διαχείριση της φτώχειας, την οποία μονιμοποιεί και οξύνει ακριβώς αυτή η πολιτική υπηρέτησης του κεφαλαίου!

Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «φιλολαϊκό» τον κρατικό προϋπολογισμό που όχι μόνο ενσωματώνει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων χρόνων και τους στόχους για τα ματωμένα πλεονάσματα, αλλά φορτώνει και νέα βάρη στο λαό, κόβει ακόμα περισσότερα από τα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και την ίδια στιγμή μπουκώνει με νέα προνόμια το μεγάλο κεφάλαιο.

Πίσω από τα προπαγανδιστικά περιτυλίγματα, μια ματιά στα ίδια τα «ατού» που επικαλείται η κυβέρνηση για να γυαλίσει το «φιλολαϊκό» της προσωπείο, επιβεβαιώνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Πάνω στη φοροληστεία που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» προϋπολογισμό έρχεται να προστεθεί νέα «απογείωση» των φόρων κατά 1 δισ. ευρώ το 2019, ενώ μπροστά βρίσκεται και η ήδη νομοθετημένη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020.

Τα τσακισμένα κονδύλια για την κάλυψη λαϊκών αναγκών «τσεκουρώνονται» ακόμα παραπέρα: Μεταξύ άλλων, ο τάχα «φιλολαϊκός» προϋπολογισμός προβλέπει νέα μείωση της χρηματοδότησης για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη βρίσκονται σε εκρηκτική κατάσταση, ακόμα και γι' αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, τη στιγμή που το λαμβάνει μόνο 1 στους 10 εγγεγραμμένους ανέργους!

Την ίδια ώρα, πλήθος από τα περιβόητα «αντίμετρα» κατευθύνεται απευθείας στο μεγάλο κεφάλαιο: Κρατική επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για νέους εργαζόμενους, μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, μείωση της φορολογίας και στα διανεμόμενα κέρδη στους μετόχους επιχειρήσεων...

Οι μποναμάδες για το μεγάλο κεφάλαιο, μάλιστα, δεν περιορίζονται στον προϋπολογισμό: Χαρακτηριστικές είναι οι «βελτιώσεις» που προωθούνται στον «αναπτυξιακό νόμο», οι οποίες έρχονται να προσθέσουν αυξημένες προκαταβολές κρατικών ενισχύσεων, φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινάνε πριν από την ολοκλήρωση της επένδυσης, ενίσχυση της κρατικής επιδότησης και των φορολογικών απαλλαγών στις λεγόμενες «στρατηγικές επενδύσεις» κ.ά.

Το... «μεταμνημονιακό μείγμα» αποτελεί συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής συνταγής των προηγούμενων χρόνων, προσαρμοσμένης στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για τη θωράκιση και την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, μόνιμο χτύπημα των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και εφάπαξ ψίχουλα σε ορισμένα τμήματά του, βγαλμένα από τα δεκαπλάσια ματωμένα πλεονάσματα!

 

Έχει διαβαστεί 145 φορές
Δικαίωση …μνημονίων…
Προηγούμενο άρθρο
Δικαίωση …μνημονίων…
Πολεμική ρητορική
Επόμενο άρθρο
Πολεμική ρητορική

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 268 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά