Παρασκευή, 23 Αύγ, 2019

  • Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη
  • Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης
  • Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας
  • Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;
  •  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης
Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα των εξαγγελιών Μητσοτάκη1 Τεράστια οικολογική καταστροφή στον «πνεύμονα» της Γης2 Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας3 Αυτά τα τείχη δεν ενοχλούν;4  Α. Τζιτζικώστας από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία αυτά τα χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας μπροστά»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Δημιούργησε «ομάδα εργασίας» που θα επεξεργαστεί προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι μάσκες...έπεσαν για τα αγροτικά προβλήματα

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Οι μάσκες...έπεσαν για τα αγροτικά προβλήματα

Επί δύο και πλέον βδομάδες, απ' όταν οι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα, δεν πέρασε μέρα που να μην ακούσουμε έναν υπουργό ή ένα παπαγαλάκι της κυβέρνησης να επιτίθενται στον δίκαιο αγώνα τους, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι «η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αιτημάτων τους» και ότι οι ίδιοι αρνούνται το διάλογο. Την Πέμπτη, κάτω από την πίεση του πολυήμερου αγώνα των αγροτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε τελικά να τους συναντήσει με πολυμελές κλιμάκιο υπουργών, όπως ζητούσαν τα μπλόκα, για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις συγκεκριμένες διεκδικήσεις τους. Τι αποδείχτηκε; Οτι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και επείγοντα αιτήματά τους, όπως για παράδειγμα το φτηνότερο πετρέλαιο, που σήμερα κατατρώει το εισόδημά τους.

Και όχι μόνο αυτό. Στη συνάντηση ο αρμόδιος υπουργός προσπάθησε να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», παρουσιάζοντας ως «σωτηρία» τάχα για τους αγρότες βασικές πτυχές της πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση - ΕΕ στον αγροτικό τομέα και είναι αυτή που τους έβγαλε στους δρόμους! Οι μάσκες έπεσαν. Η συνάντηση επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι στα αιτήματα επιβίωσης και τον αγώνα των αγροτών, προωθώντας με την πολιτική της την ταχύτερη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους αγρότες που βρέθηκαν όλες αυτές τις μέρες στα μπλόκα, όχι μόνο για την παραπέρα οργάνωση και τον προσανατολισμό του αγώνα τους, αλλά και για τις επιλογές τους στις επικείμενες τριπλές εκλογές.

Έχει διαβαστεί 58 φορές

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 127 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά