Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων!

Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας μεταφέροντας απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στις τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισαν πως χρειάζονται περισσότερους μαθητές, καθώς εδώ και χρόνια το σχολείο λειτουργεί με 9 τμήματα (3 ανά τάξη) ενώ τα υπόλοιπα με μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων και έχει απώλειες σε μαθητές. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει επιπτώσεις και στους εκπαιδευτικούς που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν το διαδακτικό τους ωράριο σε άλλα σχολεία, ενώ άλλι έχουν χάσει τη οργανική τους θέση. Ζήτησαν να αλλάξει η χωροταξική διάταξη των μαθητών που θα πρέπει να φοιτούν στο σχολείο, σημειώνοντας παράλληλα ότι  δεν αντιδικούν με κανένα άλλο σχολείο. Μάλιστα ο Υποδιευθυντής σημείωσε - δείγμα της σύγχρονης φτώχειας- πως υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν ούτε 50 λεπτά για εισιτήριο ενός λεωφορείου, προκειμένου να έρθουν στην σχολική μονάδα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, καθώς και στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας, Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα απάντησε πως η μείωση των μαθητών είναι αισθητή σ' όλα τα λύκεια της Βέροιας και δεν έχει να κάνει μόνο με το 1 ΓΕΛ. Υπάρχει μειωμένη τάση του μαθητικού δυναμικού, λόγω της υπογεννητικότητας. Επίσης, τόνισε πως τα περισσότερα λύκεια της Βέροιας έχουν τρία τμήματα, ενώ όσα είχαν τέσσερα τμήματα, αυτό οφειλόταν σ' ένα μέρος και στους πρόσφυγες, που φέτος δεν υπάρχουν. 

Όσον αφορά το χωροταξικό, η Αντιδήμαρχος είπε πως θα πρέπει η Διεύθυνση να είναι πολύ προσεκτική, ώστε να μην δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα με το χωροταξικό, σε σχέση με τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί σε σχέση με την απόσταση από την κατοικία των μαθητών και το αυξημένο κόστος μετακίνησης.

Πάντως ας γίνει προσπάθεια να γίνει καλύτερη χωροταξική κατανομή σε όλα τα σχολεία...
Έχει διαβαστεί 620 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 941 επισκέπτες και 0 μέλη.