Τρίτη, 13 Απρ, 2021

  • Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου
  • ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/4
  • «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ  ΚΑΙ Γ. ΠΙΤΤΑΡΑ
Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου1 ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/43 «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο4 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.5 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  Δ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ  ΚΑΙ Γ. ΠΙΤΤΑΡΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

«Προοδευτική» ανοχή στους φασίστες

από Η Άλλη Άποψη
«Προοδευτική» ανοχή στους φασίστες

Από την προηγούμενη βδομάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης γυρνούσαν τα κανάλια και τις εφημερίδες και προειδοποιούσαν για σκοτεινά σχέδια και προβοκάτσιες που, όπως έλεγαν, θα οργάνωναν φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη. Δείχνοντας τον φασιστικό μπαμπούλα έκαναν άλλο ένα κάλεσμα, στο πλαίσιο της «πλατιάς απεύθυνσης», όπως αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για στοίχιση γύρω από το λεγόμενο «προοδευτικό μέτωπο», που συγκροτεί μαζί με διάφορα σοσιαλδημοκρατικά ρετάλια ενόψει των εκλογών.

Και, όταν έφτασε η 25η Μάρτη, η μέρα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει κάθε είδους φασιστική προβοκάτσια, ο λαός σε μια σειρά πόλεις είδε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργούς του, δημάρχους και περιφερειάρχες του, να κάθονται πλάι - πλάι με φασίστες και ακροδεξιούς στις εξέδρες των «επισήμων».

***

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω σφιχταγκαλιάσματα, ήρθαν και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χτυπούν στο ψαχνό διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ενάντια στην παρουσία των φασιστών στις παρελάσεις. Χαρακτηριστικότερο ήταν το παράδειγμα της Καλλιθέας, όπου από το πρωί της Δευτέρας ομάδα κουκουλοφόρων νεοναζί σουλάτσαρε στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας τους κατοίκους, συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Και όταν η συγκεκριμένη ομάδα έφτασε στην πλατεία όπου θα γίνονταν οι εκδηλώσεις, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να καταγγείλουν τη φασιστική πρόκληση.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης, που έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης, ήταν να τραυματιστούν τέσσερις διαδηλωτές από τα γκλομπ της αστυνομίας, ενώ οι κρανοφόροι φασίστες, προστατευμένοι από τα ΜΑΤ, χαιρετούσαν ναζιστικά και ξεδίπλωναν πανό, περιστοιχισμένοι από υποψήφιους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους. Αντίστοιχο σκηνικό στήθηκε και στα Ανω Λιόσια, όπου χρυσαυγίτες επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι, υπό την προστασία δυνάμεων της ΟΠΚΕ, όμως τελικά έφυγαν κακήν κακώς από τις κατακραυγές των κατοίκων.

Οση ώρα η αστυνομία στις παραπάνω γειτονιές χτυπούσε τις συγκεντρώσεις φορέων και σωματείων ενάντια στη Χρυσή Αυγή, στην πλατεία Συντάγματος, ο υπόδικος φασίστας βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης εντάχθηκε απόλυτα στο «πρωτόκολλο» της τελετής με ευθύνη κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ). Μάλιστα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στην κρατική τηλεόραση, οι κάμερες και τα μικρόφωνα δόθηκαν στον φασίστα βουλευτή για να χύσει το ξενοφοβικό και εθνικιστικό του δηλητήριο. Αντίστοιχες ήταν οι προκλήσεις σε Χαλάνδρι και Εύβοια, όπου οι κατά τ' άλλα ΣΥΡΙΖΑίοι μπροστάρηδες του «αντιακροδεξιού μετώπου» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μοιράζονται τις καρέκλες των επισήμων με υπόδικους φασίστες και με ακροδεξιούς, γνωστούς για τη δράση τους ως χρυσαυγίτες.

***

Η επικίνδυνη αυτή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται: Από τη μία, ρίχνει νερό στο μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να αξιοποιεί τη δράση των φασιστοειδών στα παιχνίδια των «προοδευτικών μετώπων» που στήνει και, από την άλλη, «κόβει» δυνάμεις από τη ΝΔ, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις κάλπες. Ετσι εξηγούνται και μια σειρά από ενέργειες που «σκορπίζουν χαμόγελα» στη Χρυσή Αυγή: Από τις μακρόσυρτες διαδικασίες της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, μέχρι τις αλλαγές που πρότεινε η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα, που αν διατηρηθούν, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες για τη δράση τους.

Την 25η Μάρτη έγινε, για μια ακόμα φορά, καθαρό ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τους ναζί. Αποδείχτηκε ξανά ότι τα «προοδευτικά μέτωπα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη για να ξεγελάσει λαϊκούς ανθρώπους, που ανησυχούν βλέποντας την αντιδραστικοποίηση και τη σαπίλα όλου του αστικού πολιτικού σκηνικού, για να τους εγκλωβίσει στη λογική του μικρότερου κακού.

***

Αποδείχθηκε όμως και κάτι ακόμα: Οτι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να μπει φρένο στον αντιδραστικό κατήφορο, για να απομονωθούν πραγματικά οι ναζί και τα τσιράκια τους, είναι να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη, να τους περιλάβει το ίδιο το εργατικό κίνημα για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Οπως δηλαδή έγινε σε Καλλιθέα και Ανω Λιόσια, που παρά τις πλάτες των ΜΑΤ και της κυβέρνησης εκδιώχθηκαν από τις λαϊκές γειτονιές.

Έχει διαβαστεί 126 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 443 επισκέπτες και 0 μέλη.