Τετάρτη, 19 Φεβ, 2020

  • Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα
  • ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς ο απολογισμός της επιδημίας
  • Είχαμε προειδοποιήσει…
  • ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»
  • «Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό
  • Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό
Σήμερα στη Βέροια η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέκου Χατζηκώστα1 ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς ο απολογισμός της επιδημίας2 Είχαμε προειδοποιήσει…3 ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Άφαντος ο «προστατευόμενος μάρτυρας»4 «Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό5 Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θα υπάρχουν αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών;

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Θα υπάρχουν αντιδράσεις των επαγγελματοβιοτεχνών;

Τώρα που οι εκλογές στο Επιμελητήριο τελείωσαν, τώρα που οι εορταστικές δράσεις για να δημιουργηθεί «κλίμα στην αγορά» μήπως ήλθε η ώρα οι φορείς των επαγγελματοβιοτεχνώντης περιοχής μας (Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία Βιοτεχνών κ.α) να ασχοληθούν με τα ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης των μελών τους;

Πνιγμένοι απ' τα χρέη, με τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς να «πέφτουν βροχή» και το φόβο του πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων να κρέμεται πάνω απ' το κεφάλι τους, βρίσκονται οι επαγγελματίες και έμποροι και στην Ημαθία.

Η πείρα των αυτοαπασχολούμενων επιβεβαιώνει, εξάλλου, ότι οι όποιες «ρυθμίσεις οφειλών», όπως αυτή που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν δίνουν πραγματική λύση, ακόμα και για εκείνους τους αυτοαπασχολούμενους που καταφέρνουν να εντάσσονται και να παραμένουν σε αυτές, αφού εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με το σύνολο της πολιτικής που τους οδήγησε στη συσσώρευση χρεών.

Το «κομμένο» ρεύμα σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να ενταχθούν ή να εξυπηρετήσουν κάποιο διακανονισμό οφειλών, ακόμη και οι αποσυνδέσεις νερού σε σπίτια - έστω και προσωρινά - είναι από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» αυτοαπασχολούμενων που ενώ έχουν συμπληρώσει τα ηλικιακά όρια και έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, καθώς έχουν χρέη άνω των 20.000 ευρώ, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Η δυσχερής κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι καταγράφεται και στα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το ΙΝΕ της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τα οποία, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένη. Το 26% περίπου από αυτές εντοπίζεται με χρέη προς το πρώην ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών. Ένα ακόμη 23,8% έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία. Ένα σημαντικό ποσοστό - υπολογίζεται σε περίπου 65.000 μικρές επιχειρήσεις - δηλώνει ότι έχει βρεθεί αντιμέτωπο το προηγούμενο εξάμηνο με κατάσχεση ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές. Κάπου τόσες είναι επίσης οι μικρές επιχειρήσεις (64.000 επιχειρήσεις) που έχουν ταυτόχρονα οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους το επόμενο διάστημα, σε ποσοστό άνω του 44% σε σχέση με τις μεγαλύτερες.

Αναγκαία επομένως είναι η οργάνωση της πάλης τους για όλα αυτά. Και εκεί θα κριθούν διακηρύξεις και υποσχέσεις!

 

Έχει διαβαστεί 97 φορές

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 1 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 105 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά