Τετάρτη, 27 Ιαν, 2021

  •  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :Άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς κανένα μέτρο !!!!
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για το ζήτημα των Μουσείων
  • Εκλογικός νόμος και Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
  • Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (26/01/2021)
  • Ενίσχυση στους αγρότες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας ζητά ο Γκυρίνης
  • ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ: «Δεν ξεχνάμε τα ολοκαυτώματα του ναζισμού»
 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :Άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς κανένα μέτρο !!!!1 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Για το ζήτημα των Μουσείων2 Εκλογικός νόμος και Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας3 Ημερήσια έκθεση επιτήρησης COVID-19 (26/01/2021)4 Ενίσχυση στους αγρότες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας ζητά ο Γκυρίνης5 ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ: «Δεν ξεχνάμε τα ολοκαυτώματα του ναζισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το καπάκι του υπονόμου

  Τι μύγα τους τσίμπησε στην ΕΕ και ξεκίνησαν ξαφνικά «καβγά» με τις πολυεθνικές του Φαρμάκου, απειλώντας ακόμα και με προσφυγές, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις πιέσεις να «τρέξουν» με κάθε τρόπο οι συμβάσεις και να υπάρξει επάρκεια εμβολίων; Γιατί η Κομισιόν αρνείται ακόμα και τώρα να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις με τις φαρ... Περισσότερα

Τους φταίνε οι άνεργοι...

από Η Άλλη Άποψη
Τους φταίνε οι άνεργοι...

Τις προηγούμενες μέρες, με ένα μπαράζ ερευνών και δημοσιευμάτων, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το πρόβλημα της ανεργίας ως ευθύνη των ίδιων των ανέργων, που δεν έχουν τάχα τα προσόντα και τις ικανότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις. Βέβαια, οι ανάγκες του κεφαλαίου για εργατικό δυναμικό μεταβάλλονται διαρκώς κι αυτό απασχολεί σοβαρά τους καπιταλιστές, που ζητάνε διαρκείς προσαρμογές στο σύστημα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ώστε να είναι συμβατά με αυτό που απαιτεί κάθε φορά η αγορά.

Αυτό, όμως, απέχει πολύ από το να αποδίδεται η ανεργία στην έλλειψη προσόντων των ανέργων. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι οι άνεργοι που καταρτίζονται και επανακαταρτίζονται, αλλά εκτός από λίγα μεροκάματα, τίποτα περισσότερο δεν καταφέρνουν, ενώ για το διάστημα της κατάρτισης εξαφανίζονται και από τις λίστες της καταγεγραμμένης ανεργίας.

Υπάρχει, όμως, και το εξής ενδεικτικό στοιχείο από την ΕΛΣΤΑΤ: Το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι κενές προσφερόμενες θέσεις εργασίας ανέρχονταν σε 18.666. Το ίδιο διάστημα, όμως, ο ΟΑΕΔ κατέγραφε ως εξής τον αριθμό των ανέργων που αναζητούν εργασία: Γενάρης 928.962 άνεργοι, Φλεβάρης 936.110 άνεργοι, Μάρτης 918.181 άνεργοι.

Είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους δεν υπάρχει ένας ικανός αριθμός για να καλύψει την περιορισμένη ούτως ή άλλως ζήτηση. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό και δεν μπορεί να εξαλειφθεί στο πλαίσιο αυτού του σάπιου συστήματος, το οποίο προσπαθεί παράλληλα να πετάξει από πάνω του την ευθύνη για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους αλλά και τη στοιχειώδη προστασία τους.

Έχει διαβαστεί 237 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος ΒΔ 4-6 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 6 °C
Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 528 επισκέπτες και 1 μέλος.