Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη
  • ΕΕ: Προτείνει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού
Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery1 Καλύφθηκαν οι θέσεις2 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας3 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.4 Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη5 ΕΕ: Προτείνει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Κοινότητας Νάουσας: Περί... ''Λαχανόκηπου''!

από Η Άλλη Άποψη
''Λαϊκή Συσπείρωση'' Κοινότητας Νάουσας: Περί... ''Λαχανόκηπου''!

Στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 του Κοινοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ένα από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν και το αίτημα της κ. Στεργιανής Αραμπατζή, Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΚΠ&Α), για ''ανεύρεση και διάθεση καλλιεργήσιμης γης εντός του αστικού ιστού για την λειτουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου υπό την επίβλεψη του ΚΚΠ&Α''.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου ''Η πρόσφατη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη ύφεση της οικονομίας και οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές που δημιουργούν ανησυχητικά φαινόμενα φτωχοποίησης των νυκοκυριών, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, μας οδηγούν σε πολιτικές όπως αυτή της δημιουργίας Δημοτικών Λαχανόκηπων για την ανακούφιση των δημοτών μέσω της ιδίας παραγωγής τροφίμων και την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού...''. Ισχυρίζεται, ακόμη, η κ. Αραμπατζή πως ''Η οικονομική ευημερία παλαιότερων ετών επέτρεπε την αγορά των προϊόντων αυτών, όμως η σημερινή κρίση επιβάλλει μια άλλη συμπεριφορά''. Γι' αυτό το σκοπό εισηγείται στην  Κοινότητα Νάουσας ''την παραχώρηση της καλλιεργήσιμης γης ενός στρέμματος'', όπου ''η κάθε οικογένεια/δημότης θα δικαιούται 50τ.μ. τα οποία και θα καλλιεργούν''. Οι πόροι δε, για τις αναγκαίες κατασκευές του ''Λαχανόκηπου'', θα προέρχονται ''από τον Δήμο, από ανταποδοτικά τέλη και από χορηγούς''.

 

Η τοποθέτηση της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''

 

Για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκοκυριών ευθύνεται η καπιταλιστική κρίση και οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδέποτε υπήρξε οικονομική ευημερία για όλους! Μόνο το κεφάλαιο ευημερεί και σε περιόδους ανάπτυξης και σε περιόδους κρίσης. Οι εργαζόμενοι είναι, μόνιμα, τα θύματα αυτού του σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος και πρέπει να παλέψουν για να το ανατρέψουν.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζονται παραχωρώντας σε 20 άτομα ''λαχανόκηπους'' των 50τ.μ.! Δε νικάς τον καρκίνο με ασπιρίνη! Εάν θέλουν οι Δημοτικές Αρχές να ανακουφίσουν, κάπως, τους συμπολίτες μας που βρίσκοναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, ας τους προσφέρουν δωρεάν κτήματα για καλλιέργεια, σαν αυτά που πρόθυμα βρίσκουν και προσφέρουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες για χασισοκαλλιέργειες και φωτοβολταϊκά!

Είμαστε αντίθετοι με την εξεύρεση πόρων (για το ''Λαχανόκηπο'' και όχι μόνο) από ανταποδοτικά τέλη ή ''χορηγούς''. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ταπεινώνει τους οικονομικά αδύναμους με ''χορηγίες''! Η Δημοτική Αρχή, αντί να είναι το δεξί χέρι της Κυβέρνησης, να διεκδικήσει, επιτέλους, πόρους απ' το Κράτος και να συνταχθεί με τους εργαζόμενους ενάντια στις πολιτικές που φτωχοποιούν το λαό και αυξάνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη εισήγηση-πρόταση.

 

Οι εκλεγμένοι με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση''

 σύμβουλοι του Κοινοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Δημήτρης Βαλαής

Σταύρος Ζάχος

Χρήστος Πίτος


Έχει διαβαστεί 262 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 208 επισκέπτες και 1 μέλος.