Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Κοινότητας Νάουσας: Θέσεις και προτάσεις για την καθαριότητα του Δήμου

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
''Λαϊκή Συσπείρωση'' Κοινότητας Νάουσας:  Θέσεις και προτάσεις για την καθαριότητα του Δήμου

1. Η πολιτική μας θέση γενικά:

α) Καθαριότητα: Αποκλειστική ευθύνη του Δήμου. Ο πολίτης-δημότης πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους και δημοτικά τέλη, για να έχει παροχές και υπηρεσίες. Δεν μπορεί, λοιπόν, οι ευθύνες του Κράτους και του Δήμου να φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών.

β) Εθελοντισμός: Η εθελοντική προσφορά έχει την αξία της και το συμβολισμό της, δε λύνει όμως τα όποια προβλήματα. Τα προβλήματα τα λύνουν οι κυβερνήσεις και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο εθελοντισμός προκειμένου να κρυφτούν ή να ξεπλυθούν οι τεράστιες ευθύνες κυβερνώντων και δημοτικών αρχών. Ούτε πρέπει οι εθελοντές να υποκαθιστούν τις κρατικές ή δημοτικές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που η ανεργία μαστίζει τη χώρα και συμπολίτες μας συνωστίζονται για μια θέση δίμηνη ή οχτάμηνη, με αναλογία πρόσληψης 1 στους 5! Πολλές φορές, κάποιοι επικαλούνται εκ του πονηρού τον εθελοντισμό, με σκοπό τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την αντικατάστασή του από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο ρόλος, όμως, του δημόσιου τομέα είναι αναντικατάστατος κι αυτό φάνηκε περίτρανα, τώρα, στην πανδημία (και όχι μόνο). Γι' αυτό και θα πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα. Αντίθετα, οι ιδιωτικές-μεγαλοεπιχειρήσεις, που στηρίζονται απλόχερα απ' όλες τις κυβερνήσεις, δε χάνουν ευκαιρία να κερδοσκοπούν ασύστολα, ακόμα και σε καταστάσεις πολύ δύσκολες για το λαό μας.

γ) ''Ατομική ευθύνη'': Η επίκληση της ''ατομικής ευθύνης'' έχει σα στόχο να αποκρύψει τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) για τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, την πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα κλπ. και να ενοχοποιήσει τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κορονοϊός και οι τραγωδίες στη Μάντρα και στο Μάτι Αττικής.

2. Οι προτάσεις μας:

α) Να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις οι προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα θέσεις εργαζομένων στην καθαριότητα.

β) Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καθαρίζονται με επάρκεια τα σχολεία κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

γ) Να καθαρίζονται όλοι οι δρόμοι, πλατείες, πάρκα κλπ. της πόλης και όχι μόνο του κέντρου. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες Κοινότητες.

δ) Να γίνεται τακτικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το  φαινόμενο με τους κάδους που ξεχειλίζουν ή με τα σκουπίδια που αφήνονται στο δρόμο αφού δε χωράνε στους κάδους είναι όχι μόνο αντιαισθητικό αλλά και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.   

ε) Να πλένονται και να απολυμαίνονται πιο συχνά οι κάδοι, οι οποίοι, δυστυχώς, είναι πολύ βρώμικοι, μυρίζουν και αποτελούν εστίες μολυνσης για ανθρώπους και ζώα.

στ) Η ανακύκλωση να γίνεται στην πηγή, αφού ένα ελάχιστο μέρος -από όσα συλλέγονται στους κάδους ανακύκλωσης- ανακυκλώνεται, και τα υπόλοιπα πληρώνουμε για να μεταφερθούν από την εταιρία ανακύκλωσης (Κατερίνη) στον ΧΥΤΑ Έδεσσας.

ζ) Η κατάσταση του άλσους του Αγ. Νικολάου μαζί με τα κτίρια είναι τραγική. Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία των αρμόδιων προκλητική. Το άλλοτε στολίδι και καύχημα της Νάουσας ρήμαξε! Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (Καραμπατζού και Κουτσουγιάννη) φέρουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτό. Δυστυχώς και η σημερινή δημοτική αρχή (Καρανικόλα) ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και προσανατολίζεται στο ξεπούλημα του ξενοδοχείου. Εμείς πιστεύουμε πως η δημοτική περιουσία θα πρέπει να αξιοποιείται -αποκλειστικά και μόνο- από τον ίδιο τον Δήμο.

η) Τα έξοδα για τις ανάγκες του Δήμου θα πρέπει να καλύπτονται από το κράτος. Οι Δήμοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα οφειλόμενα, αλλά και αύξηση της χρηματοδότησής τους. Δεν μπορεί να καταφεύγουν στην αύξηση των δημοτικών τελών ή στη σύναψη υπέρογκων δανείων που και πάλι οι δημότες τα πληρώνουν!

3. Συμπέρασμα:

α) Δυστυχώς, τόσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές όσο και η σημερινή, όχι μόνο δεν έχουν διάθεση να συγκρουστούν με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά λειτουργούν και σαν ιμάντες μεταβίβασης των κεντρικών επιλογών. Επιλογές, πέρα για πέρα αντιλαϊκές, που παράγουν φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για τους εργαζόμενους, και τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο.

β) Μοναδική ελπίδα για το λαό αποτελούν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες, με ταξικό περιεχόμενο, οι οποίοι και πρέπει να δυναμώσουν. Μόνο αν οι εργαζόμενοι πιστέψουν στη δύναμή τους και πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

 

Οι εκλεγμένοι με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση''

σύμβουλοι της Κοινότητας Νάουσας

Δημήτρης Βαλαής

Σταύρος Ζάχος

Χρήστος Πίτος

Σημείωση: Οι παραπάνω θέσεις και προτάσεις κατατέθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νάουσας της 26ης Ιουνίου 2020

 

Έχει διαβαστεί 103 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 386 επισκέπτες και 1 μέλος.