Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Α. Τόλκας: Τολμά η ΝΔ, που κυβερνά 21 χρόνια και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μόλις 4;

από Η Άλλη Άποψη
Α. Τόλκας: Τολμά η ΝΔ, που κυβερνά 21 χρόνια και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια,  να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μόλις 4;

Δείτε εδώ το Βίντεο: https://youtu.be/3h_48I-nLro

Με μια ομιλία – αποδόμηση του Νομοσχεδίου του κου Βορίδη ο Άγγελος Τόλκας, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αιτιολόγησε την καταψήφιση του Νομοσχεδίου για την δήθεν πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με ένα ψευδεπίγραφο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό προσωπείο κρύβει ουσιαστικά κάτω από το χαλί μια νοσηρή κατάσταση που ισχύει σήμερα στην δημόσια διοίκηση με στόχο το σύστημα εξουσίας να παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο υπέρ αυτών των λίγων που το νέμονται και κρατώντας μακριά την πλειοψηφία των πολιτών.

Παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση ενώ απέδωσε στον ίδιο τον υπουργό δογματική προσέγγιση, διαρκή, επίμονη αλλά και μονότονη εκ μέρους του εκνομίκευση πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων, η οποία απέκλεισε την συζήτηση που έπρεπε να γίνεται στη Βουλή περί δημοκρατίας, αποκέντρωσης και ενίσχυσης της συμμετοχής του πολίτη.

Τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να επιτίθεται η ΝΔ, που κυβερνά την χώρα 21 χρόνια και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μόλις 4. 

Επιτέθηκε στην γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία δεν σεβάστηκε την αρχή της νομιμότητας και άλλαξε τη συγκρότηση των οικονομικών επιτροπών των δήμων και περιφερειών, αποσπώντας αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων. Δε σεβάστηκε την αρχή της αποτελεσματικότητας που δεν εφαρμόστηκε ούτε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ούτε των πλημυρών ούτε των χιονοπτώσεων ούτε στην έκδοση των συντάξεων ούτε στην τιθάσευση της ακρίβειας. Δε σεβάστηκε το κράτος δικαίου όπως φάνηκε στις υποκλοπές και στις απευθείας αναθέσεις. 

Τέλος υπενθύμισε ότι τα νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών είναι και κακής στόχευσης, ανεπαρκώς επεξεργασμένα και μέχρι σήμερα δεν έχουν παράξει αποτελέσματα. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνει την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει τα Νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου εγκαθιδρύεται μια συγκεντρωτική, γραφειοκρατική και αδιαφανής διοίκηση, κάνοντας σαφή και ορατή την πολιτική επιλογή που αποτυπώθηκε στο νόμο του Επιτελικού Κράτους και αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στην υπόθεση των υποκλοπών, αδιαφάνειας, απευθείας αναθέσεων.

Τέλος υπερασπίστηκε τον διορισμό των επιτυγχόντων της 4Κ/2020 και αφορά τη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εργαζόμενους σε αυτό, ζητώντας παράλληλα τη διεύρυνση με τους 65 περίπου εργαζόμενους που μένουν εκτός ρύθμισης.


Έχει διαβαστεί 671 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 677 επισκέπτες και 0 μέλη.