Δευτέρα, 11 Μαΐ, 2026

  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο
  • Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας
  • ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού
  • Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα
Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο1 Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας3 ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού4 Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα5 Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πτυχία με αξία, όχι με τιμή .Το Αρθρο 16 να μην αναθεωρηθεί!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Αποφασίσαμε να βγουν στις 22 Γενάρη τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Αποφασίσαμε να βγουν στις 22 Γενάρη τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

Στην πανελλαδική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών από όλη την χώρα που πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή 8 Γενάρη συμμετείχε ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια μια πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας που ανέπτυξαν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι ομοσπονδίες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, απέναντι στην πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, και έχει ως αποτέλεσμα να βιώνουμε το «μαρτύριο της σταγόνας» προσπαθώντας να παραμείνουμε στα χωράφια μας.

Με επίκεντρο τα αιτήματα για την μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στην λαϊκή κατανάλωση. Την αναπλήρωση εισοδήματος,  την εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και την αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να ασφαλίζει και αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, την μη περικοπή άμεσων και συνδεδεμένων ενισχύσεων όπως προβλέπεται στη νέα ΚΑΠ.

Αποφασίσαμε το εξής, να βγουν στις 22 Γενάρη τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ως πρώτο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Ο αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί όλα τα μέλη του και τους αγρότες της περιοχής να πάρουν τα τρακτέρ τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του συλλόγου στη περιοχή. τονίζοντας, πως ότι έχουμε διαχρονικά κατακτήσει ήταν αποτέλεσμα της δικής μας δράσης με κινητοποιήσεις, μπλόκα, συλλαλητήρια που άσκησαν πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε ήθελαν, ούτε μας έδωσαν κάτι χωρίς να διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε με την μαζική και μαχητική συμμετοχή μας. 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε προκοπή ούτε από την σημερινή, ούτε από μια άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Αυτός είναι ο δρόμος που χρειάζεται και σήμερα να πορευτούμε και είναι μονόδρομος!

Γυρνάμε την πλάτη σε όσους προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία, επαναλαμβάνοντας τα κλασικά περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων» η υποκινούμενων αγροτών ή καλλιεργούν την αναμονή μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.


Έχει διαβαστεί 626 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 398 επισκέπτες και 0 μέλη.