«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ακόμα το πληρώνουμε…
από Η Άλλη Άποψη
Μπορεί από χρόνια να έχει παραδοθεί. Μπορεί από την πρώτη στιγμή να προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια. Όμως η ιστορία με το περίφημο ηρώο στην πλατεία Ωρολογίου στη Βέροια φαίνεται ότι συνεχίζεται. Ετσι στη συνεδρίαση της Δευτέρας 18/12 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου ενημέρωσε για τις πληρωμές που θα γίνουν. Να θυμίσουμε ότι Το ηρώο είχε κατασκευαστεί από τον Κώστα Βαρώτσο την πρώτη θητεία της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου αλλά επειδή υπήρξε πρόβλημα σχετικά με τη διαδικασία δεν μπορούσε να πληρωθεί κάτι που τελικά έγινε –ένας μέρος- με...δανεικά από τον εργολάβο Μπαλή τα οποία δεν επιστράφηκαν και ένα μέρος έμενε σε εκκρεμότητα ως χρέος στον κατασκευαστή. Οι παραπάνω προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν.
Πιο συγκριμένα ο κ. Βαρώτσος δικαιώθηκε υπόλοιπο αμοιβής 35.700 ευρώ συν 9900 ευρώ τόκους, ενώ ο κ. Μπαλής δικαιώθηκε 30.000 ευρώ (τόσα χρήματα είχε δανείσει) συν 7638 ευρώ τόκους ενώ ο δήμος πλήρωσε και 900 ευρώ δικαστικά έξοδα.