Τετάρτη, 28 Οκτ, 2020

•  ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό
  • Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...
  • Και νέα αύξηση των κρουσμάτων
  • Και η πραγματική σχέση;
  • Σταθερή…αξία!
  •  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια
 ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό1 Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...2 Και νέα αύξηση των κρουσμάτων3 Και η πραγματική σχέση;4 Σταθερή…αξία!5  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια6

Οταν η Ελλάδα έμπαινε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

28 Οκτώβρη 1940: Στις 3 το πρωί ο Ιταλός πρέσβης Ε. Γκράτσι επιδίδει στον Ελληνα δικτάτορα Ι. Μεταξά τηλεγραφική διακοίνωση, με την οποία η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βρετανία, απαιτούσε - ως «έμπρακτη» απόδειξη της ουδετερότητας της Ελλάδας - να της επιτραπεί να καταλάβει στρατιω... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ του Μ-Λ ΚΚΕ

«Ο δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός κόσμος της περιοχής μας να πει ΟΧΙ στο συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού»!

Εργαζόμενοι

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται και στην πόλη της Βέροιας, για την Τρίτη 22 Γενάρη, ακόμη ένα συλλαλητήριο, αυτή τη φορά ενόψει της ψήφισης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» για το «μακεδονικό», ανάλογο με αυτό της Αθήνας και με όσα προηγήθηκαν.

Και πάλι το ιδεολογικό περιεχόμενο εθνικιστικό, σοβινιστικό και αλυτρωτικό . Για άλλη μία φορά οι γνωστοί πλέον αντιδραστικοί, σκοταδιστικοί και φασιστικοί κύκλοι δίνουν τον τόνο και τον παλμό, με κεντρικό σύνθημα στις σημαίες τους «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»! Και πάλι επιχειρείται η όλη κινητοποίηση να παρουσιαστεί ως «ακομμάτιστη» και «πατριωτική»!

Πόσο όμως ακομμάτιστη, ενωτική, δίχως  χρώματα είναι εύκολα το αποκαλύπτουν τόσο οι υποστηρικτές-διοργανωτές των προηγούμενων όσο και οι τωρινοί πολιτικοί υποστηρικτές της. Ανάμεσα σε αυτούς κόμματα του πολιτικού συστήματος- ΝΔ,ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ασφαλώς η γνωστή και μη εξαιρετέα για τις «φιλολαϊκές και πατριωτικές» θέσεις και πολιτική συμπεριφορά, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Πλάι σ’ αυτούς ο «ακομμάτιστος», γαλάζιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστας και ασφαλώς και οι γνωστές για τη δράση τους Παμμακεδονικές οργανώσεις!

Είναι προφανείς οι επιδιώξεις της ΝΔ , και τοπικά, να αξιοποιήσει την κινητοποίηση της Τρίτης ώστε να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, να ενισχύσει στην κοινωνία της περιοχής  το δεξιό ρεύμα, να χτυπηθεί η πραγματική αριστερά, να ενταθεί ο αντικομμουνισμός.

Η καλλιέργεια εθνικιστικού, σοβινιστικού και αλυτρωτικού κλίματος επιδιώκει να παρασύρει ευρύτερες μάζες. Δεν είναι τυχαίο πως διοργανωτής τοπικά εμφανίζεται η «Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Συλλόγων-Σωματείων-Κοινωνικών Φορέων και Μ.Μ.Ε. Ημαθίας» αλλά και οι αποφάσεις που έλαβαν μία σειρά επαγγελματικών Συλλόγων όπως ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος Βέροιας που καλούν τα μέλη τους σε συμμετοχή!

Ως Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

-Η κυβέρνηση Τσίπρα, σημαιοφόρος των σχεδιασμών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, φέρνει ταχύτατα προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετώντας τους εμπνευστές της, Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που ενδιαφέρονται να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία τους στα Δυτικά Βαλκάνια, να ελέγξουν ανενόχλητα πλουτοπαραγωγικές πηγές και αγωγούς ενέργειας, να μειώσουν την παρουσία και επιρροή της καπιταλιστικής Ρωσίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα των λαών της περιοχής αλλά αντίθετα βαθαίνει περισσότερο την εξάρτηση και τους κινδύνους γι’ αυτούς. Από αυτήν την άποψη, για την οποία κανείς από τους διοργανωτές εθνικιστικών συλλαλητηρίων δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, πρέπει ο λαός της περιοχής μας να καταδικάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Από αυτήν την άποψη θα πρέπει επίσης να καταδικάσει και όσους τον κατευθύνουν σε άλλα μονοπάτια, εξυπηρετώντας όχι τα δικά του συμφέροντα.

-Ο λαός και στην περιοχή μας θα πρέπει να οργανώσει και να δυναμώσει το δικό του εξωκοινοβουλευτικό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, στις κυβερνήσεις των κομμάτων της μεγαλοαστικής τάξης και στις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Ο λαός της περιοχής πρέπει να αναπτύξει τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό αγώνα του ενάντια στους αυτόκλητους προστάτες και στον εθνικισμό, ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής που ακολουθείται, για να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.

Η Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί

- τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να μην παρασυρθούν από το εθνικιστικό παραλήρημα

-το δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό κόσμο να μη νομιμοποιήσει στη σκέψη και τη συνείδησή του τις αρνητικές αυτές εξελίξεις αλλά σε κάθε περίπτωση να ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα απέναντι  στην υπόδουλη σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. πολιτική κυβέρνησης – ΝΔ και  ενάντια στους φαιούς εθνικιστικούς και πατριδοκάπηλους κύκλους που επιβουλεύονται τα πατριωτικά του αισθήματα.

Ο δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός κόσμος της περιοχής μας να πει ΟΧΙ στο συλλαλητήριο του εθνικισμού, του σοβινισμού και του αλυτρωτισμού!

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Κυρίως συννεφιά