Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/31 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery2 Καλύφθηκαν οι θέσεις3 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας4 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.5 Προετοιμασία για εξωβιολογική εξερεύνηση και πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Αρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας για την Πρωτομαγιά

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση  του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας για την Πρωτομαγιά

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον Ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό.»

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα αγώνα, αλληλεγγύης για ολόκληρη την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους! Από αυτή τη μέρα πρέπει να αντλήσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά διδάγματα. Διδάγματα, εμπειρίες, γνώση από τους ιστορικούς αγώνες που αποτελούν για εμάς το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ!

Αυτή τη μέρα οφείλουμε συνάμα να «επιθεωρήσουμε» και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, όσο δύσκολο ή ακατόρθωτο μπορεί να μοιάζει στις μέρες μας κάτι τέτοιο. ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά , 132 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγο για το «ιστορικό 8ωρο», μας βρίσκει σε δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες που δεν τις δημιουργήσαμε εμείς αλλά η δική τους παγκόσμια, καπιταλιστική κρίση που συνεχίζεται αμείωτη εδώ και μια δεκαετία για μας τους εκπαιδευτικούς, για όλους τους εργαζόμενους. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και  εργαζόμενοι γονείς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη επίθεση ενάντιά μας, επίθεση που απειλεί με καταστροφή την εκπαίδευση, αμάθεια το μαθητή, ανεργία, ανασφάλεια, ευελιξία και κινητικότητα, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια τον εκπαιδευτικό!

Δεν είναι μόνο η συνεχιζόμενη κρίση που μας βασανίζει! Σύννεφα πολέμου γκριζάρουν τον ουρανό της περιοχής απειλώντας να την οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερα δεινά και περιπέτειες κι οι Ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία αλλά και περιφερειακές δυνάμεις όπως η γειτονική Τουρκία , βυθίζουν χώρες ολόκληρες εδώ και χρόνια στη φρίκη του πολέμου, το θάνατο, την προσφυγιά και την καταστροφή. Κι είμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί από τους πρώτους που το βλέπουμε ολοκάθαρα αφού εμείς παίρνουμε στην αγκάλη μας τα μεγαλύτερα θύματα της ιμπεριαλιστικής τους βαρβαρότητας, τα μικρά προσφυγόπουλα, όσα παιδιά καταφέρνουν να καταλήξουν σ’ αυτή τη γωνιά του κόσμου ελπίζοντας να βρουν καταφύγιο σωτηρίας , διέξοδο μιας άλλης ζωής.

Τα πάντα τριγύρω δείχνουν να αλλάζουν , προς το χειρότερο! Φασιστικά, ναζιστικά , ρατσιστικά ρεύματα επηρεάζουν όλο και πιο πολύ τις χώρες της Ευρώπης γυρίζοντάς το ρολόι της Ιστορίας δεκαετίες πίσω. Επικίνδυνοι εθνικισμοί ζωντανεύουν ξανά σε μία ευαίσθητη περιοχή που πλήρωσε με ποταμούς αίματος και άφθονο πόνο στο παρελθόν το δυνάμωμά τους!

 

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Μπροστά σ’ αυτή τη δεινή πραγματικότητα ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, Η ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ!

Αρμόζει σ’ εμάς τους εκπαιδευτικούς, όπως περίτρανα η Ιστορία των εργατικών και λαϊκών αγώνων αποδεικνύει Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΧΑΡΑΞΑΝ , ΔΙΔΑΞΑΝ ΜΕ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!

 

Καλούμαστε σήμερα να ξεπεράσουμε ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες.

Καλούμαστε να τιμήσουμε, ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, την Εργατική Πρωτομαγιά συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μας να σταλεί μήνυμα αγωνιστική ανασυγκρότησης του δικού μας εκπαιδευτικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση στο πλάι του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμαστε να προωθήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στη γραμμή της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

Καλούμαστε να προωθήσουμε μορφές , μαζική πάλης, ταξικής αλληλεγγύης, που θα μας ενώνουν όλο και πιο πολύ, δε θα μας διασπούν, θα κάνουν τους αγώνες που θα έρθουν ΣΙΓΟΥΡΑ, δυνατούς και αποτελεσματικούς.

Καλούμαστε να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να απαιτήσουμε μορφές οργάνωσης και συνδικαλιστικής λειτουργίας για να επανασυσπειρωθούμε και να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας.

 

132 χρόνια ύστερα από τη ματωμένη – ηρωική απεργία του Σικάγο, , η Εργατική Πρωτομαγιά καλεί την εργατική τάξη και το λαό, τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα για:

την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης και την ανατροπή των μνημονίων

την επανακατάκτηση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων

την πολιτική και συνδικαλιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια , Τρίτη 1/5/2018 στις 11.00π.μ.

Έχει διαβαστεί 170 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 733 επισκέπτες και 0 μέλη.