Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ανακοινώσεις του ΣΕΠΕ Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοινώσεις του ΣΕΠΕ Ημαθίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στη Νάουσα κατά τη διάρκεια συντήρησης ανελκυστήρα

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου, που στις 28 του Ιούλη έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συντήρησης ανελκυστήρα στη Νάουσα.

Το τραγικό αυτό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο. Πρόκειται για ακόμα ένα τραγικό συμβάν, που έρχεται αν προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εκατοντάδων εργαζομένων που αφήνουν την τελευταία τους πνοή πάνω στο μεροκάματο. Μας προκαλεί οργή το γεγονός ότι πολλοί από τους αδικοχαμένους εργαζόμενους είναι πάνω από 60 χρονών και αναγκάζονται από τις εγκληματικές πολιτικές που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις να εργάζονται σε αυτή την ηλικία, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να συμπληρώσουν τα ένσημα και να έχουν ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο εργαζόμενος εργαζόταν μόνος του στη συγκεκριμένη πολυκατοικία τη στιγμή που προβλέπεται η παρουσία και δεύτερου εργαζόμενου σε κάθε κινητό συνεργείο συντήρησης.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται – δυστυχώς με τον πλέον τραγικό τρόπο - ότι η εντατικοποίηση, η πίεση της εργοδοσίας για να βγαίνει όλο και μεγαλύτερος όγκος δουλειάς με σκοπό το όλο και μεγαλύτερο κέρδος, εκθέτει τις ζωές των εργαζομένων σε θανάσιμους κινδύνους.

Απαιτούμε τη διερεύνηση όλων των αιτιών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και την απόδοση των ευθυνών.

Κανένας νεκρός στον βωμό του κέρδους!

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη διεκδίκηση,  ώστε να μπει σε πρώτη προτεραιότητα η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς γκρεμίζοντας τα εμπόδια που έχουν ως αιτία τα κέρδη των εργοδοτών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Καταδίκη της οργανωμένης δολοφονικής επιχείρησης φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών της ΚΝΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας καταδικάζει την οργανωμένη δολοφονική επιχείρηση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών της ΚΝΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά. Προκλητική είναι η απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία τα φασιστοειδή κυκλοφορούν ελεύθερα.  

Την ώρα που η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στον πόλεμο,  που προσπαθεί να επιβάλλει τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο, που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική, πολιτική και κοινωνική δράση των εργαζομένων, η εργοδοσία επιστρατεύει ότι πιο βρώμικο και εγκληματικό διαθέτει.

Τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δίνοντάς τους εντολή να τρομοκρατήσουν, να εξοντώσουν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, που αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.

Η δολοφονική επιχείρηση στα γραφεία του ΚΚΕ δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Χτύπησαν τα νεαρά μέλη του, όπως πριν χτυπούσαν εργάτες και μετανάστες. Αύριο θα χτυπήσουν τα παιδιά μας που αγωνίζονται για καλύτερο σχολείο, τις γυναίκες που απαιτούν δωρεάν παιδικούς σταθμούς, τους εργάτες που διεκδικούν να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για την 13ωρη δουλειά.

Θέλουν να επικρατήσει "σιγή νεκροταφείου". Να μην κινείται φύλλο. Οι εργάτες να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να λένε «ευχαριστώ». Αυτό είναι το υψηλό «ιδανικό» τους.

Καλούμε τους συναδέλφους, να περιφρουρήσουν τον αγώνα μας, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να βγουν από τις τρύπες τους.

Προειδοποιούμε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε απειλές και τρομοκρατία, αλλά θα κόψουμε από την ρίζα όποιο χέρι επιχειρήσει να σηκωθεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, στις οικογένειές μας.

Έχει διαβαστεί 436 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1692 επισκέπτες και 0 μέλη.