Σάββατο, 04 Ιούλ, 2020

  • Νικόλας Καρανικόλας: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»
  • Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις
  • Συνέντευξη με τον δικηγόρο Λάζαρο Κουμπουλίδη: «Νομικά έωλη και αστήρικτη η κατηγορία»
  • Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»
  • ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
Νικόλας Καρανικόλας: «Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο...»1 Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις2 Συνέντευξη με τον δικηγόρο Λάζαρο Κουμπουλίδη: «Νομικά έωλη και αστήρικτη η κατηγορία»3 Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»4 ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ5 ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η αναστολή των πλειστηριασμών στην ΕΝΚΛΩ και το μέλλον της

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Η αναστολή των πλειστηριασμών στην ΕΝΚΛΩ και το μέλλον της

Αναστέλλονται για έξι μήνες οι πλειστηριασμοί στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ) με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.  Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στις 16 Δεκεμβρίου, ο οποίος μία μέρα μετά δήλωνε  «Υπάρχει ένα business plan από τους εργαζόμενους, αρκετά μελετημένο. Είχαν πρόβλημα, γιατί είχε λήξει ο χρόνος με κάποιες δικαστικές διαδικασίες. Είπαμε να περάσει από τη Βουλή μια τροπολογία για να κερδίσουν ένα εξάμηνο και να μπορέσει να σωθεί το εργοστάσιο. Γενικότερα, μέσα στην κρίση μπορεί να χαθούν σημαντικές παραγωγικές μονάδες ενώ θα μπορούσαν να σωθούν. Παλιότερα, τεράστιες μονάδες όπως η Πειραϊκή εξαφανίστηκαν ενώ αυτό δεν ήταν αναπόφευκτο».

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ δέχθηκαν με ικανοποίηση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για την εξάμηνη αναστολή των πλειστηριασμών. Είναι μεγάλη η ευκαιρία για τους πολυετείς κόπους και αγώνες τους ώστε να αποδειχθεί βιώσιμο το σχέδιο τους για την ιστορική βιομηχανία.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:
"Σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2015 μετά από έξι χρόνια αγώνων και τρία χρόνια από την αδικαιολόγητα μεθοδευμένη πτώχευση της εταιρείας κερδίζουμε την πρώτη μάχη απλά και μόνο γιατί ήμασταν και παραμένουμε ενωμένοι, δουλεύουμε εντατικά και με πλήρη διαφάνεια μεταξύ μας και τέλος έχουμε πάντα ειλικρινές και πραγματικές προτάσεις για την επαναλειτουργία της εταιρείας. Παρουσιάσαμε ένα εντελώς καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο έγινε από όλους, τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους, που έχουν και την ανάλογη επιστημονική κατάρτιση, απόλυτα αποδεκτό. Αντέδρασε δυστυχώς το κατεστημένο και θα συνεχίσει να αντιδρά αλλά εμάς τίποτα δεν μας σταματά.

Έτσι σήμερα υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναστέλλει για έξι μήνες κάθε πλειστηριασμό κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και έτσι μας δίνει τον χρόνο να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στα επόμενα σημαντικά στάδια που θα οδηγήσουν με ασφάλεια στην επαναλειτουργία της εταιρείας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟ 2016 ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ."

Εμείς από την πλευρά μας θέτουμε τα όσα ανακοίνωσε το σωματείο ΚΛΩΘΩ για το όλο ζήτημα: «…Θυμίζουμε στους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς πως το 1983 με νόμο η τότε κυβέρνηση και μεγάλες επιχειρήσεις όπως στον κλάδο μας η Πειραϊκή Πατραϊκή, πέρασαν στον έλεγχο κρατικού οργανισμού ανασυγκρότησης επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Το ονόμασε «κοινωνικοποίηση». Αυτό που πρακτικά έγινε ήταν να απαλλαγούν οι παλιοί βιομήχανοι από χρέη για δάνεια και επιδοτήσεις που είχαν πάρει και απαλλάχτηκαν από ποινικές ευθύνες. Θαλασσοδάνεια που τελικά πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Αυτό ακριβώς επιχειρείται και σήμερα από την κυβέρνηση με άλλο όνομα, ως Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).
Το ίδιο σκηνικό με άλλους θεατές. Στόχος τους είναι να χαθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, να πληρώσουν οι απολυμένοι τα δανεικά και αγύριστα του Λαναρά, να ξαναβάλουν από το παράθυρο παλιούς μετόχους, να αποφασίζουν οι ίδιοι άθλιες συνθήκες εργασίας και πενιχρό μεροκάματο, να ξαναβρεθούν μπλεγμένοι – παγιδευμένοι άνεργοι – απλήρωτοι, και κυρίως, να χρεωθούν οι εργαζόμενοι την αποτυχία.Δεν θα επιτρέψουμε να κλαπεί ο ιδρώτας των εργαζομένων από τραπεζίτες και από αυτούς που κλείσανε όλα τα εργοστάσια, αφήνοντας άνεργους και απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους.Στόχος πάλης είναι η πλήρης και σταθερή εργασία για όλους…»

 

Έχει διαβαστεί 225 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 05 Ιουλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 29 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 120 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά