Πέμπτη, 28 Ιαν, 2021

  • Βέρμιο: Έρχονται και άλλες ανεμογεννήτριες!
  • Θα διδαχτούμε από τους αγώνες τους;
  • Θρύψαλα «η αλληλεγγύη της ΕΕ» και οι κάλπικες προσδοκίες
  • Ιστορική νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας στη Volley league
  • Υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφ. Παιδείας, Αγγ. Συρίγο
  • Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 18.000 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών παγκοσμίως
Βέρμιο: Έρχονται και άλλες ανεμογεννήτριες! 1 Θα διδαχτούμε από τους αγώνες τους;2 Θρύψαλα «η αλληλεγγύη της ΕΕ» και οι κάλπικες προσδοκίες3 Ιστορική νίκη για τον Φίλιππο Βέροιας στη Volley league 4 Υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφ. Παιδείας, Αγγ. Συρίγο5 Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 18.000 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών παγκοσμίως6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μαγική εικόνα...

Μαγική εικόνα...

Σβάρνα τα Κέντρα Υγείας έχουν πάρει τα κυβερνητικά στελέχη, εγκωμιάζοντας τη σημασία της ΠΦΥ και του εμβολιασμού, που υπονομεύονται εξίσου και διαχρονικά. «Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ευχαριστημένους πολίτες, γιατί το κύριο νόημα της υπηρεσίας του ΕΣΥ στην Πρωτοβάθμια και στα νοσοκομεία είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες», ισχυρίσ... Περισσότερα

Αντιπαράθεση για το μέλλον της ΑΝ.ΗΜΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Αντιπαράθεση προέκυψε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το μεσημέρι της Πέμπτης 26/5. Αρχικά το προεδρείο αρνήθηκε να θέσει το θέμα της σχετικής επερώτησης για το μέλλον της ΑΝΗΜΑ του Δ. Μούρνου (ΦΩΤΟ) προς συζήτηση. Στη συνέχεια και μετά από παρέμβαση των εκπρόσωπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπαναχώρησε και τελικά αυτή συζητήθηκε.

Η επερώτηση του Δ. Μούρνου

Στην 5η/10-3-2016 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο εκ νέου ορισμός εκπροσώπων της ΠΚΜ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Νομού Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε.) που ορίσθηκε για τις 15-03-2016 με μοναδικό θέμα “Βιωσιμότητα της εταιρείας”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας από τον Αύγουστο του 2014, κατέθεσε την με Α.Π. Οικ.83407/327/25-2-2016 έγγραφη δήλωση παραίτησης του από την θέση του εκπροσώπου, την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε προφορικά.

Στη δήλωση αυτή, την οποία επισυνάπτουμε, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και σφάλματα προηγούμενων Διοικήσεων, τα οποία οδήγησαν, όπως ανέφερε, την εταιρεία σε οικονομικό μαρασμό.

Συνέχισε λέγοντας, ότι σήμερα είναι κοινό μυστικό ότι η εταιρεία δεν είναι  πια βιώσιμη.

Αποστελεχωμένη και καταχρεωμένη, όπως λέει, κατέληξε έφορο λιβάδι για κατασπατάληση.

Ήδη το Δ.Σ., πληροφορεί, δεν ενέκρινε τον τελευταίο ισολογισμό με αποτέλεσμα να τεθεί υπό την επιτήρηση δικαστικών αρχών, με τον ορισμό ορκωτού λογιστή.

Καταλήγει λέγοντας, ότι “επιθυμώντας  να δείξω την έντονη αντίθεσή μου με τα όσα έχουν προηγηθεί, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, αποφάσισα να παραιτηθώ της  θέσης που ορίστηκα και να θέσω την παραίτησή μου αυτή υπό την κρίση του περιφερειακού συμβουλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση τόσο ο κ. Καλαϊτζίδης όσο και ο νυν πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε., Περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης δεσμεύτηκαν  ενώπιον της ολομέλειας του Π.Σ. ότι θα ενημερώσουν το σώμα για την κατάσταση της εταιρείας και την απόφαση της Γ.Σ.

Επειδή:

1) έχει παρέλθει χρόνος περισσότερος  των δύο μηνών και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

2) οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες που αν επαληθευθούν, συνιστούν σοβαρές    πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

3) σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, οι αναπτυξιακές των πρώην Νομαρχιών αποτελούν εταιρείες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Επερωτώνται

ο κ. Περιφερειάρχης

ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

1) Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση της εταιρείας και ποιό είναι το μέλλον της

2) Ποιά είναι η απόφαση της Γ.Σ.

3) Που βρίσκεται η αλήθεια για τις καταγγελίες του κ.  Αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας

4) Ποιές ενέργειες έγιναν για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας και την διοίκηση  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  βρίσκονται τα ίδια σχεδόν άτομα και είναι προφανές ότι οι καταγγελίες περιλαμβάνουν  και πρόσωπα που την υπηρέτησαν ή την υπηρετούν.

Απάντηση σε σχετική επερώτηση του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, για την κατάσταση της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Αναλυτικά υπογράμμισε:

"Μετά από την καταψήφιση του ισολογισμού του 2014 από την γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Ημαθίας Α.Ε (ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε) ,  στην οποία η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας είναι μέτοχος με μη πλειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 15%, το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε  Ημαθίας, ως όφειλε, ζήτησε από το γραφείο νομικής υπηρεσίας Π.Ε Ημαθίας να προβεί σε υποβολή αιτήσεως προς το Πρωτοδικείο Βεροίας, προκειμένου να οριστούν από αυτό δυο ειδικοί ελεγκτές, οι οποίοι θα ελέγξουν τον απολογισμό και τα πεπραγμένα που αυτός απεικονίζει και θα εκδώσουν σχετικό πόρισμα.

Μετά από την έκδοση του πορίσματος αυτού, η Π.Ε Ημαθίας θα είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη για τα τεκταινόμενα, η οποία θα βασίζεται πλέον σε αδιάσειστα στοιχεία.

Θα ήθελα να τονίσω ότι λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, από τον Ιανουάριο  του 2016, δεν είναι δυνατή η κατάθεση της αίτησης από το νομικό σύμβουλο της Περιφερειακής μας Ενότητας, μέχρι την λήξη της αποχής.

Επ΄ ευκαιρία δε των ανωτέρω, θα ήθελα να σας ενημερώσω και για το θέμα της  ΑΝ.ΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ, η οποία εν πολλοίς αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε.

Συγκεκριμένα η άτυπη δανειοδότηση από την ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε στην ΑΝ.ΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗ, που  θα κριθεί για τη νομιμότητα της αρμοδίως και η οποία κατάντησε  επιχορήγηση, λόγω της αδυναμίας της ΑΝ.ΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ να επιστρέψει  το δάνειο, θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή και αποσβέσεως της ζημιάς, μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (ΣΕΣ), υπό την προϋπόθεση φυσικά της επιλογής της ΑΝΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ  ως φορέα  διαχείρισης μιας τέτοιας δράσης από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι  τη σύνθεση του συμβουλίου μιας Ανωνύμου Εταιρείας καθορίζει η γενική συνέλευση των μετόχων, στην οποία η Π.Ε Ημαθίας κατέχει μειοψηφικό πακέτο, όπως προανέφερα. Οι δε σύμβουλοι που εκπροσωπούν την Π.Ε Ημαθίας, καθορίζονται με πλειοψηφική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών του σώματος.  Αν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ γνωρίζουν κάποιον άλλο σύννομο τρόπο θα παρακαλούσα να μας τον αναφέρουν. Όσο δε αφορά την δική μου διοίκηση στην Π.Ε Ημαθίας σημειώνω ότι υπήρξε πλήρης ανανέωση στον ορισμό των εκπροσώπων μας στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε."

Παρέμβαση έκαναν και οι Σ. Σαρηγιαννίδης ζητώντας τον λόγο "επί προσωπικού» (μια και ο κανονισμός δεν προέβλεπε άλλη διαδικασία...!) που τόνισε ότι όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα, ενώ ζήτησε να «αφήσουν να γίνει η προσπάθεια για να σωθεί».Ο πρόεδρος της Θ. Τεληγαννίδης σημείωσε ότι «εάν γνωρίζουμε κάτι να πάμε στον Εισαγγελέα» καθώς και ότι «είμαστε σε πολύ καλό σημείο».

 

Έχει διαβαστεί 206 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 3-5 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 7 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 11 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 281 επισκέπτες και 0 μέλη.