Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων
  • Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια
Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!1 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταστρατήγηση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων και τους καταναγκαστικούς συμψηφισμούς της ΑΑΔΕ3 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανακλήθηκε η έξωση της 87χρονης, επιμένουν οι διαδηλωτές4 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμφανίζεται με θράσος ως εγγυητής της «σταθερότητας» που τροφοδοτεί την ακρίβεια, τη φοροληστεία και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων5 Εξαγγελίες φούσκα για την Ενέργεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χειμώνας

Χειμώνας

Η κυβέρνηση μιλάει για «δύσκολο χειμώνα» και ετοιμάζεται να εξαγγείλει μια ακόμα φουρνιά με μέτρα - κοροϊδία. Προκαλούν τον λαό όταν παρουσιάζουν τη «βαρυχειμωνιά» που φέρνει η πολιτική τους ως «φυσικό φαινόμενο» και κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους, που είναι:Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, όπου η κυβέρνηση πρωτ... Περισσότερα

Με απειλές για πτώχευση εκβιάζει τους εργαζόμενους η εργοδοσία της «Καρυπίδης»

από Η Άλλη Άποψη

Κλιμακώνει τον εκβιασμό της η εργοδοσία της «Καρυπίδης» σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης απειλώντας με πτώχευση, όπως προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας σημείωσαν ότι, επειδή ο επενδυτής της «Μαrket In» αποχωρεί, το ΔΣ της «Καρυπίδης» έχει δώσει εντολή να προχωρήσει η επιχείρηση σε πτώχευση. Επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του επενδυτή. Μάλιστα στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων μέχρι και την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη, η πλευρά «Καρυπίδη» δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων η κλιμάκωση του εκβιασμού συνίσταται στην άρνησή τους να αποδεχτούν την πρόταση για μείωση μισθών κατά 20%, κούρεμα των δεδουλευμένων κατά 50% και απασχόληση μόνο για 1.000 από τους 1.400 εργαζόμενους που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο γγ του υπουργείο Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, είπε πως άλλα πράγματα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο ίδιος την Τρίτη 20 Δεκέμβρη με τον επενδυτή της «Μarket In» και τον Καρυπίδη. Όπως ότι συμφωνήθηκε η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ενός μισθού. Να μην υπάρξει «κούρεμα» των δεδουλευμένων αλλά μια συμφωνία που θα είναι προϊόν διαβούλευσης, μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, για την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων. 

Από την πλευρά του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στου «Καρυπίδη» επιμένει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην αγωνιστική του στάση απέναντι στην κλιμάκωση των εργοδοτικών εκβιασμών. Σε αυτά τα πλαίσια θα ενημερώσει για τις εξελίξεις του εργαζόμενους της επιχείρησης σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα στην σημερινή τριμερή συνάντηση έκαναν νέα παρέμβαση στον γγ του υπ. Εργασίας για την έκτακτη χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, για κάθε εργαζόμενο της «Καρυπίδης», ενόψει των γιορτών, ζήτημα το οποίο αν και έχει γίνει αποδεκτό, εντούτοις καθυστερεί η  καταβολή του.

Έχει διαβαστεί 392 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 869 επισκέπτες και 0 μέλη.