Τρίτη, 29 Σεπ, 2020

  • «Κόφτες» και στον αντιγριπικό εμβολιασμό!
  • Να επιδιορθωθούν!
  • Προβλεπόμενες εξελίξεις…
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Κατέθεσε την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς
  • Καταγγελία της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Καμία κάμερα στην τάξη! Ούτε μια ώρα online αναμετάδοσης του μαθήματος
«Κόφτες» και στον αντιγριπικό εμβολιασμό!1 Να επιδιορθωθούν!2 Προβλεπόμενες εξελίξεις…3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Κατέθεσε την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς4 Καταγγελία της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Καμία κάμερα στην τάξη! Ούτε μια ώρα online αναμετάδοσης του μαθήματος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επίσκεψη Πομπέο

Αν και ελάχιστα γίνονται γνωστά από όσα συζητούν κυβέρνηση - Πομπέο πίσω από κλειστές πόρτες, η ατζέντα της επίσκεψης και η «κοινή δήλωση» των δύο ΥΠΕΞ ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο λαός θα πρέπει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά μπροστά στις επικίνδυνες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις που «τρέχουν» στην περιοχή, αλλά και... Περισσότερα

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

από Η Άλλη Άποψη
Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Διπλή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση αφορούσε τον απολογισμό, ισολογισμό και αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Αλεξάνδρειας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον καταψηφίζουν.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης παρουσίασε συνοπτικά τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2018 με σημαντικότερο το αποθεματικό του δήμου που ξεπερνά το ποσό των 7 εκατομμύριων ευρώ ενώ σχολίασε πως οι «ζημίες» του δήμου είναι ουσιαστικά κέρδη ενώ ανάφερε πως ο δήμος δεν επιβαρύνει τους πολίτες με επιπρόσθετα τέλη.

Από την άλλη πλευρά ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κιρκιλιανίδης από την παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» που εκτελεί χρέη επικεφαλής, διατύπωσε τη γνώμη ότι η διοίκηση απλά είχε έναν διαχειριστικό ρόλο ενώ κριτικάροντας τον απολογισμό σχολίασε πως δεν έχει πληρωθεί κανένα έργο μέσα στο 2018 καθώς και για την αποπληρωμή των προμηθευτών συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να συνεχιστεί η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων, αφού ο κάθε προμηθευτής για να πληρωθεί πρέπει να καταφύγει στα δικαστήρια» επίσης κατηγόρησε τη διοίκηση του κ. Γκυρίνη πως αδυνατεί να εισπράξει τις οφειλές προς τον δήμο.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης που συμπράττει με την παράταξη του κ. Γκυρίνη, ο Αργύρης Πανταζόπουλος που βρήκε θετικό τον απολογισμό του 2018και τόνισε πως δική τους προτεραιότητα είναι η εντιμότητα και η καθαρότητα στα οικονομικά του δήμου.

Στη συνέχεια για τον απολογισμό εξηγήσεις ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός παράταξης, Μιχάλης Χαλκίδης που του φάνηκαν μεγάλα τα ποσά που έχουν δαπανηθεί από τον δήμο αναφέροντας ως παραδείγματα τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται στα συνεργεία και στα ανταλλακτικά. Ενώ έκανε μια αναφορά και στο δάνειο της ΔΕΥΑΛ και στον τόκο που πλήρωσε ο δήμος.

Τελευταίος σχολίασε τον απολογισμό ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ιακωβίδης που τόνισε πως τα χρήματα ανήκουν στον Αλεξανδρινό λαό και πρέπει να χρησιμοποιούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση παρέστησαν ορκωτός λογιστής και υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, που εξήγησαν τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2018.

Στη δεύτερη συνεδρίαση που έλαβε χώρα λίγη ώρα δόθηκε έμφαση στη λήψη αποφάσεων στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΠΗΓΗ: alexandriamou.gr

Έχει διαβαστεί 100 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 216 επισκέπτες και 1 μέλος.