Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4

από Η Άλλη Άποψη
ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/4

Το ΠΑΣΟΚ , ως λαϊκό κίνημα και ως κομματικός σχηματισμός, σφράγισε με τις ιδέες και τη δράση του , την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, τη λεγόμενη Μεταπολίτευση. Της προσέδωσε εύρος και ποιότητα που δεν θα είχαν ποτέ υπάρξει εάν δεν υπήρχε η μαζική παρέμβαση και η κυβερνητική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένα αυθεντικό κίνημα πολιτών από τις λαϊκές τάξεις και για αυτό ήταν πρωτοπόρο. Νέο ΠΑΣΟΚ δε  μπορεί να υπάρξει. Μόνο κακέκτυπες αντιγραφές και στείρες μιμήσεις. Οι χθεσινοί αρνητές των κατακτήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινοί υποστηρικτές της επιστροφής στην «παλιά, καλή εποχή». Οι χθεσινοί υβριστές και διώκτες του Α. Παπανδρέου είναι οι σημερινοί μίμοι του. Οι χθεσινοί ευνοημένοι είναι οι σημερινοί τιμητές.

Η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ , είχε τα θετικά και τα αρνητικά της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πρώτα υπερτερούν των δεύτερων και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

 

Η χώρα, είναι αλήθεια, επέζησε χάρις στην αίσθηση ευθύνης και την αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα πλήρωσε το βαρύ τίμημα εκλογικά. Η ιστορία του έθνους θα διατυπώσει στο μέλλον την κρίση της, αλλά η πολιτική συγκυρία μας επιβάλλει να δούμε τη διάσωση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού σήμερα και όχι στο απώτερο μέλλον.

Σήμερα, που μία ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, σπρώχνει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την απομονώνει συστηματικά και τη στοιχηματίζει σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια. Χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο, με ιδεοληψίες και με μικροκομματική στρατηγική, μία Κυβέρνηση σύμφυρμα  «ριζοσπαστικής»  Αριστεράς και αποχαλινωμένης Ακροδεξιάς, εξαντλεί τις λίγες οικονομικές δυνάμεις του τόπου , μας στεγανοποιεί από το φυσικό μας χώρο και αναιρεί όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μας οδηγεί όχι μόνο στην ολοσχερή οικονομική καταστροφή αλλά , μέσω αυτής, και στην ανατροπή όλων των κοινωνικών κατακτήσεων της τελευταίας 40ετίας.

Σήμερα, ο ευρύτερος πολιτικός χώρος της Παράταξης είναι κατακερματισμένος και αποδυναμωμένος.

Σήμερα, έχουμε καθήκον να του ξαναδώσουμε υπόσταση και προοπτική. Να τον επανενώσουμε και να τον ανασυγκροτήσουμε. Να γίνουμε ο καταλύτης της αναγέννησής του. Να μην είμαστε οι τελευταίοι της εποχής που φεύγει, αλλά οι πρωτοπόροι της εποχής που έρχεται.

Σήμερα, είναι εθνική υπόθεση η επανένωση και η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ως λυτρωτικής διεξόδου ανάμεσα σε μία παρωχημένη Δεξιά και σε μία τυχοδιωκτική «Αριστερά».

Σήμερα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί και να προκαλέσει μία νέα συστράτευση της Δημοκρατικής, Προοδευτικής Παράταξης. Χωρίς αγκυλώσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς ηγετικές προνομίες και επετηρίδες, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, χωρίς μοιρολατρίες και συμβιβασμούς.

Σήμερα, ξεκινάμε από την αρχή , τη μετεξέλιξη μας σε ένα μεγάλο Κόμμα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην προοπτική αυτή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά κατ' αρχάς τη διάσωση και στη συνέχεια τη μετεξέλιξη της ευρύτερης παράταξης που θα παίξει αποφασιστικό  ρόλο στην ανάταξη της χώρας.

Για τους λόγους αυτούς το Συνέδριό μας  επιβάλλεται να ασχοληθεί και να αποφασίσει:

Α) Για τον προσδιορισμό της νέας πολιτικής και ιδεολογικής του φυσιογνωμίας.

Β)  Για την αποσαφήνιση του ζωτικού πολιτικού χώρου που θα καλύψει.

Γ) Για τη συντεταγμένη πορεία της μετεξέλιξής του, με την πολιτική συμμετοχή και του ΕΣΚ, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και κορυφαίο σταθμό το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης εντός του 2015.

Δ) Για την εκλογή συντονιστικού οργάνου, συνεκτικού και λειτουργικού, που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης των πιο πάνω αποφάσεων. Ο πρόεδρος και επικεφαλής εκλέγεται από το συνέδριο, το οποίο προσδιορίζει και τα ασυμβίβαστά του.

Ε) Για νέο καταστατικό, που θα κανοναρχεί την υλοποίηση των  αποφάσεών του και συνεπώς, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπει εκλογή προέδρου από το συνέδριο.

Το επικείμενο συνέδριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τα πάντα και δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε προσωποπαγείς επιδιώξεις, οι οποίες δεν υπηρετούν κανένα σχέδιο πολιτικής διάσωσης της παράταξης.

Για όλα τα παραπάνω, η ΚΟΕΣ, σε ειδική συνεδρίασή της, προσδιορίζει, με βάση τον προσυνεδριακό διάλογο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και διαμορφώνει γραπτό ψηφοδέλτιο επιλογών. Η ψηφοφορία, για τις πολιτικές αποφάσεις και το καταστατικό, διεξάγεται με κάλπη, την προτελευταία μέρα του συνεδρίου.

 

Έχει διαβαστεί 280 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.