Πέμπτη, 28 Μάι, 2020

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Βλέπει μεγάλη ύφεση χωρίς «αυτονόητη» επιστροφή στην ανάπτυξη
  • Νέο μπαράζ νομοσχεδίων στο Υπουργικό Συμβούλιο
  • Στόχος οι επιστροφές και οι απελάσεις...
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: «Ταμείο Ανάκαμψης» 750 δισ. για το κεφάλαιο, στους λαούς ο λογαριασμός
  • Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για θέματα του νομού
  • Δικομματικό θέατρο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Βλέπει μεγάλη ύφεση χωρίς «αυτονόητη» επιστροφή στην ανάπτυξη1 Νέο μπαράζ νομοσχεδίων στο Υπουργικό Συμβούλιο2 Στόχος οι επιστροφές και οι απελάσεις...3 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: «Ταμείο Ανάκαμψης» 750 δισ. για το κεφάλαιο, στους λαούς ο λογαριασμός4 Φρόσω Καρασαρλίδου σε δήμαρχο Βέροιας και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για θέματα του νομού5 Δικομματικό θέατρο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απόσπασμα ομιλίας της Θεανώ Καπέτη μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιας ευρωβουλευτή στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα την Τετάρτη 22 Μάιου

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Απόσπασμα ομιλίας της Θεανώ Καπέτη μέλους της Κ.Ε. του   ΚΚΕ και υποψήφιας ευρωβουλευτή  στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα την Τετάρτη 22 Μάιου

Με τη δυναμική παρουσία του λαού της Νάουσας, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»στη Νάουσα, το βράδυ της Τετάρτης 22 Μάη, στην πλατεία Καρατάσου.Τη συγκέντρωση άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Τάκης Τσιουλάκος, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος της ΠΕ Ημαθίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Από το βήμα της συγκέντρωσης στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νάουσας Θωμάς Τσουκαλάς.

Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Τάκης Τσιουλάκος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο λαός δεν γνώρισε προεκλογικά τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, αλλά τους έχει συναντήσει όπως είπε «σε μικρούς και μεγάλους αγώνες σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής».

Ο Θωμάς Τσουκαλάς τόνισε πως «η νίκη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", του πρωτοπόρου συνδυασμού της πόλης, Θα είναι νίκη του λαού». Παρουσίασε πτυχές του επεξεργασμένου πλαισίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το Δήμο της Νάουσας, στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις και διεκδικήσεις για διάφορα ζητήματα όπως: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του λαού, τα απαραίτητα έργα υποδομών του Δήμου, τις συνθήκες εργασίας και ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αλλά και για θέματα του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας.Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Εμείς λέμε ότι θα διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα, της λύσης των λαϊκών προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα της καπιταλιστικής κρίσης.(…) Εμείς το δήμαρχο τον θέλουμε να είναι πρωτοπόρος στους αγώνες, δίπλα στο λαό και στα προβλήματα του και να οραματίζεται μαζί με το λαό το μέλλον. (…)Στα κέντρα εξουσίας να βρίσκεται όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες για τη λύση των προβλημάτων και για την προώθηση των οραμάτων και των σχεδίων του λαού.Αυτή είναι η διαφορά μας από όλα τα άλλα ψηφοδέλτια, που μπορεί να έχουν κάποιες διαφορές στις προτεραιότητες των στόχων ή μικροδιαφορές στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων αλλά τριγυρίζουν όλοι μέσα στο ίδιο πλαίσιο.(…) Έχει έρθει η ώρα να πάμε μπροστά, να μην κοιτάμε πίσω, να μην συνηθίζουμε στη μιζέρια, στην ανεργία, στο μοίρασμα της φτώχειας, στο άπλωμα του χεριού στα συσσίτια, στα ναρκωτικά, στην υποκουλτούρα. Να μην χειροκροτούμε "όταν μας παίρνουν 10 και μας δίνουν 1", όπως γίνεται αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ και υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία. Διεκδικούμε να ζούμε όπως επιτάσσουν οι εξελίξεις του εικοστού πρώτου αιώνα, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της ζωής και όχι να πλουτίζουν οι λίγοι».

Από την ομιλία της Θ. Καπέτη

Βαδίστε προς τις κάλπες, με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά. Οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και τα διλήμματα, δεν πρέπει να θολώσουν την κρίση σας, να σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα ζήσατε τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα σας βασανίζουν σήμερα.

Η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθετε δικαιολογημένα, δεν πρέπει να γίνουν απογοήτευση, συμβιβασμός, υποταγή.

Βαδίστε προς την κάλπη με πείσμα, με αγωνιστική αισιοδοξία, ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Εμπιστευτείτε αυτούς που σας είπαν πάντα την αλήθεια. Αυτούς που σας λένε σήμερα ότι το μέλλον μας δεν είναι η μιζέρια, η φτώχεια και η ανεργία. Οτι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει ο εργαζόμενος λαός, με δικαιώματα στην εργασία, με υψηλό επίπεδο υγείας, παιδείας, όλων των κοινωνικών παροχών, σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση.

Οτι είναι ρεαλιστικό να αλλάξει ο κόσμος, αν βάλουμε στόχο, όλοι όσοι παράγουμε τον πλούτο με τη δουλειά μας, να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας, απ’ τα παράσιτα και τους κηφήνες τους καπιταλιστές και τα κόμματα της εξουσίας τους.

Γι αυτό ο λαός πρέπει να αποφασίσει να αλλάξει μετερίζι, να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τους καταπιεστές του. Να διαχωρίσει οριστικά τη θέση του απ’ αυτούς και τους εκπροσώπους τους, με το μοναδικό τρόπο που έχει αυτή τη στιγμή. Να ψηφίσει παντού το ΚΚΕ.

Να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές της Νάουσας και τα χωριά. Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων να μη συνηθίσουμε στα λίγα, στις ελεημοσύνες, στους φραγμούς που μπαίνουν στη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες, στη δουλειά με μισθό χαρτζιλίκι, στην ανασφάλεια. Να γυρίσουμε την πλάτη σε μια πολιτική που προωθήθηκε συστηματικά και από νέα ηλικιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και άλλων, η οποία είναι όμως αντιλαϊκή, ξεπερασμένη, δοκιμασμένη, οδηγεί στο να ζουν οι νέοι με χειρότερους όρους από τους γονείς τους.

Και εδώ στη Νάουσα πορευτήκαμε και θα πορευτούμε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά, με όσους επιθυμούν την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσους απαιτούν να έχουν ό,τι τους ανήκει γιατί να μην ξεχνάμε είμαστε στο 2019 με την επιστήμη και την τεχνική να βρίσκεται στο απόγειό της.

Αυτή την απάντηση μπορούν να τη δώσουν την Κυριακή στην κάλπη ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Τέτοιο είναι και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο της Νάουσας , με ανθρώπους που βρεθήκαμε σε αγώνες για λαϊκά προβλήματα, σε χώρους δουλειάς, στους επαγγελματίες σε συνοικίες και χωριά, στους χώρους που μεγαλώνει εκπαιδεύεται και ζει η νέα γένια.

Είναι μακριά από οικονομικά συμφέροντα και άλλα.

Ας απαντήσει ο λαϊκός - εργατικός κόσμος που ζει στον Δήμο μας: Θέλει δήμαρχο-διοίκηση-δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα  ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα  τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς;

Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα των Ναουσαίων  από τη φοροληστεία του δήμου; Μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και ιδιαίτερα στην επαγγελματική στέγη, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών για μικροχρέη στο δήμο, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα - πολιτισμό - ακαδημίες - γυμναστήρια - κολυμβητήρια).

Ποιοι θα στηρίξουν τους χιλιάδες επαγγελματίες την Νάουσας από την προπληρωμή εφάπαξ των τελών, από το κυνήγι των κλήσεων;

Η απάντηση στο ποιοι, είναι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους συναγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί και θα βρεθούμε με ακόμα περισσότερους.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ είναι η καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα πάρουν μέρος σε συναλλαγές και αλισβερίσια, ότι θα μείνουν σταθεροί εκπρόσωποι του λαού απέναντι σε πιέσεις και αντιλαϊκά συμφέροντα, ότι θα δουλέψουν σκληρά χωρίς να υπολογίσουν κόπους, με ανιδιοτέλεια για να ενώσουν τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τους απόμαχους της δουλειάς, τους νέους και τις νέες.

Και από εδώ την ηρωική εργατομάνα και ανταρτομάνα Νάουσα να στείλουμε ένα ακόμα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις….

«Τα οχυρά της Νάουσας δεν υπάρχουν πια

Τα μετέτρεψαν οι αντάρτες σε ερείπια»…

λέει ο στίχος στο γνωστό αντάρτικο τραγούδι…

Έτσι και εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι την Κυριακή το βράδυ να κάνουμε το πρώτο βήμα και να γκρεμίσουμε από τις πρώτες θέσεις όσους έχουν ματώσει τη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια. Μην τους κάνετε τη χάρη να τους δώσετε την χαρά την Κυριακή το βράδυ να χαμογελάνε ειρωνικά πίσω απ’ την πλάτη σας, γιατί σας εξαπάτησαν. Να μετατρέψουμε τις πολιτικές τους σε ερείπια. Να παλέψουμε μέχρι και την τελευταία ώρα το τελευταίο λεπτό το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο και το σφυροδρέπανο να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται…. Και ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ με επικεφαλής τον Θωμά Τσουκαλά να περάσει το νήμα και να φτάσει στο β’γύρο και γιατί όχι, να μπει και η Νάουσα στον κατάλογο των πόλεων με δημάρχους αγωνιστές που θα συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα που θα στέκονται στο πλευρό σας.

 

 

Έχει διαβαστεί 77 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 108 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά