Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Δήλωση αποχώρησης από την ΕΡΑ και ανεξαρτητοποίησης
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στους δρόμους του αγώνα για να βρουν τα όνειρά μας δικαίωση!
Βέροια, 17/12/2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την παρούσα επιστολή σάς γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από την ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας και την ανεξαρτητοποίησή μου ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας.
Η ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας έχει βίαια μεταλλαχθεί σε μια παράταξη του νέου φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού, τα μέλη της οποίας - όσα πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ - κύριο μέλημά τους είναι η στήριξη της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των καταστροφικών για τον κλάδο, το λαό και τη χώρα πολιτικών της. Και μου είναι αδιανόητο πώς μπορούν να συνυπάρχουν σήμερα στον ίδιο συνδικαλιστικό φορέα συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και της αντιμνημονιακής Λαϊκής Ενότητας; Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση είναι καιρός να τερματιστεί άμεσα.
Η περαιτέρω παραμονή μου στην ΕΡΑ Π.Ε. Ημαθίας θα σήμαινε πως είμαι διατεθειμένος να αναμασώ ή να δικαιολογώ τις κυβερνητικές πολιτικές, πολιτικές με τις οποίες είναι γνωστό πως διαφώνησα και διαχώρισα τη θέση αποχωρώντας από το ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρώντας στη Λαϊκή Ενότητα. Πολιτικές που αντιπάλεψα σθεναρά όλα τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσω αταλάντευτα να αντιπαλεύω, σεβόμενος και τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, τόσο μέσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας όσο και κυρίως στους δρόμους του αγώνα.